Şimdi Ara

klasik müzik için başlangıç olarak ne alınmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, 20 yaşında bir öğrenciyim. org, klavye, midi derken tuşlu enstrümanlar konusunda kafam çok fazla karıştı. hangi enstrüman hangi müzik türüne daha çok hitap ediyor konusunda kafamda soru işaretleri mevcut. ben klasik müzik dinlemeyi çok seviyorum, daha önceden gitar çalmışlığım da var fakat gitar evde uyuyor ve onu uyandırmaya da niyetli değilim. yaklaşık bir ay önce bir dostumun kız arkadaşının dijital piyanosunu denedim ve cidden bayıldım. tabii ki bu tür bir dijital piyanoyu almak için bütçem oldukça yetersiz. sonuç olarak sizlerden hangi enstrümanı almam gerektiği ve hangi modeli tercih etmem gerektiği hakkında fikirlerinizi istiyorum. öğrenci olduğum için bu hobiye şuanlık en fazla 1000tl harcama yapabilirim. teşşekkürlerimi sunarım.



  • Kardeşim klasik müzik çok geniş bir müzik aletleri topluluğu. Önce yaylılar,sonra nefesliler,sonra vurmalılar,piyano vs. sıralanıyor gidiyor orkestra. Yani keman,viyola,viyolonsel,klarnet,saksafon,trompet,davul,piyano,arp gibi birçok müzik aletini barındırır. Burada bizden tercih almaktansa,senin hangisini çalmaktan hoşlanacağın önemli. Hangi enstrümanın sesi seni cezbediyorsa ona yönelmelisin.

    Piyano örneği vermişsin, evet piyano pahalı bir alet. Yerini tutması imkansız olsa da org işini görebilir. Tabi metodları çok farklıdır. Oktav genişlikleri farklıdır ancak dijital piyano kadar tatmin edebilir seni,alacağın piyano tuşlu bir org.
  • Pişman olmayacağın bir tavsiye: biraz bekle sık dişini ve biraz daha para biriktir. Casio nun en ucuz ikinci el dijital piyanosunu satın al. Org başka birşey.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimifuloydhezılbenk

    Pişman olmayacağın bir tavsiye: biraz bekle sık dişini ve biraz daha para biriktir. Casio nun en ucuz ikinci el dijital piyanosunu satın al. Org başka birşey.
    Sizinki de bir öneri ancak ben olaya biraz daha farklı yaklaşıyorum. Ben kesin olarak keman çalmaya başlamadan öncelerde,gençliğimin bir döneminde ilk olarak piyanoya merak salmıştım. Ancak fiyatları pahalı olduğu için org almıştım kendime. Yaklaşık 6-7 ay uğraştım ve sonrasında sıkıldım.İcra etmek istediğim müziklerin tuşlu aletlerle olmayacağını anladım ve bırakmıştım. Org aldığım için de çok fazla ücret ödeyip zarara girmedim.

    Yani diyeceğim o ki,daha henüz piyano eğitimine başlamadan, piyanoyu tanıyıp haşır neşir olmadan,piyano almak riskli bir iş. Hani bir keman,bir gitar,bir bağlama gibi ucuz da değil ki kaldırıp bir köşeye atasın. Satmaya kalksan nereden baksan yine 1000 liraya yakın zararın olacak.

    O yüzden bana göre piyano işinin geçici bir heves olup olmadığını kesinleştirmeden,alet almaya çok sıcak bakmıyorum ben. Öncelikle bir orgta şansını denemeli ve tuşlu aletleri çalma konusundaki hevesine bakmalı veya öncelikle birkaç ay piyano eğitimi almaya başlayıp ona göre karar almalı diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 23 Ocak 2019; 1:41:26 >




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Fikrinize katılıyorum. Lakin arkadaşımızın alacağı org 800-900 liradan az olamayacak. Benim teklifim ikinci el Casio türü dijital piyanoyu 1500 1600 liraya alması. Biraz birikim yapabilir diye düşünüyorum. Devam etmezse birkaç yüz lira düşük fiyata satabilir. Şöyle bir durum da var, org alırsa bırakma ihtimali daha fazladır. Çünkü org bir Piyano gibi tat vermeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimifuloydhezılbenk

    Fikrinize katılıyorum. Lakin arkadaşımızın alacağı org 800-900 liradan az olamayacak. Benim teklifim ikinci el Casio türü dijital piyanoyu 1500 1600 liraya alması. Biraz birikim yapabilir diye düşünüyorum. Devam etmezse birkaç yüz lira düşük fiyata satabilir. Şöyle bir durum da var, org alırsa bırakma ihtimali daha fazladır. Çünkü org bir Piyano gibi tat vermeyecektir.
    Tabi dediğiniz doğru, 1000 liraya org alınmasındansa,piyano daha mantıklı. Org işini çok daha ucuza letgo'dan halledebilir. Letgo çok büyük bir nimet enstrümanlar açısından. Piyasa, bir heves enstrüman alıp,sonra sıkılmış kişilerle dolu Letgo gerçekten çok temiz,neredeyse sıfır ürünleri,elden çıksın diye yok pahasına satanlarla dolu. Casio'nun kalbur üstü 5 oktav bir orgunu 300 tl den alabilir. Ancak sıfır ürün ve kalbur üstü bir ürün alacaksa 1000 tl civarı bir ücret ödeyecektir ki zaten onu vermek bence yine mantıksız enstrümana yeni başlayacak biri için.

    Kendimden örnek vereyim. İlk kemanım ucuz fabrikasyon yapımı Dominguez'di. Baktım ki uyum sağlıyorum,enstrümanı sevdim ve geliştirmeye başladım.1500 liralık yarı el yapımı kemana geçtim. Bir sonraki hedefim 4000-5000 liraya luthiere el yapımı keman yaptırmak olacak.

    Yani özetle,benim önerim bir şekilde en ucuz başlangıcı yapıp,tamam devam etmek istediğim enstrüman bu olacak diyorsa ondan sonra en iyi aleti almaktır. Yani arkadaş öncelikle bir piyano kursuna yazılıp piyano metodunda ilerlemeli ve ucuz bir org alıp parmak pratiklerini onda yapmalı.Tuşeleri çok farklı olsa da parmakların notalara alışmasını bu şekilde sağlayabilir. Şayet gerçekten enstrümanını bulduğunu düşünüyorsa, ozaman Casio gibi bir markayla kalmayıp 3000-4000 tl ye çıkıp gerekirse Roland,Yamaha gibi kaliteli enstrümana sahip olmalıdır. Burada kilit nokta alacağı org değil de piyano kursu olacak arkadaş için. Orada anlar enstrümanı sevip sevmeyeceğini. Org sadece antrenman yapabilmesi için bir araç niteliğinde olacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.