Şimdi Ara

KKTC'de Tırmanan Rumlarla Birleşme Hayali (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kıbrıs Rum Kesimiyle birleşmek istiyorlar da, LGBT ne alaka?

    :aka gibi bunlar.


    KIBRIS RUM BÖLÜMÜ TOPLAR DERYASI OLMU::

  • Yazın bu gençliğe. Garibanlar sosisli oldular iki taraf arasında, doğal olarak da kafayı sıyırmışlar. Wışş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki insanlar sanki her gün kebab yiyor da ağlamışlar haksızlık, hak, hukuk falan diye.

    Birleşsinler bu kadar ısrarlılarsa, topraklarını İngilizlere kaptırdıklarında yardım istemesinler ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprakları veren ingilizler zaten niye kapsınlar ki.

    1878'de aldılar 1960'da kıbrıs cumhuriyeti kuruldu. Adamlar 100 seneye yakın ingiliz idaresinde yaşamışlar Türkiyeden daha yakındırlar ingiltereye. Trafiği bile soldan akıyor.

    Ayrıca ingiliz uluslar topluluğu üyesi kıbrıslılar.

  • Tek çare KKTC yi Türkiyeye bağlamak.
    Kıbrısı 82. il yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC'nin genclerinde havalar guzel galiba.


    Ben guney kibris olsam, kuzeyi ne yapayim ?


    Altyapisi yok, egitim kalitesi benden, AB ortalamsindan asagida, dil desen yok, kultur desen baska. Kibris'da okullarda ikinci dil olarak Rumca falan mi ogretiyorlar ? Bu insanlar bir konfederasyon kurulursa nasil entegre olacaklar ?


    Onu da gectim, ben guneyli olsam, ulkemin dogal kaynaklarini bu guruhla paylasmak zorunda kalacagim. An itibariyle AB beni uye olarak almis, dogal kaynaklarimi istedigim gibi cikarabiliyorum, AB'sinden ABD'sine herkes Turkiye'ye karsi zaten, bana da buradan firsat cikiyor. neden kendi topuguma sikayim ?


    Kuzeyde olup, guneyde olmayan ne var? Birisi aydinlatirsa sevinirim.


    Su var demesin kimse, turkiye'den cekilen su borusu dakka basi bozuluyor, denizden su aritma denen de bir teknoloji var.


    Guney Kibris'in Kuzeyle birlesmek icin tek bir sebebi yok, masadan bu kadar kolay kalkmalarinda da sebep bu, kimsenin ipinde degil KKTC. KKTC'de yasayan genclerin hayalperestligini anlamak bir nebze mantikli, ulkeni dunyada Turkiye'den baska taniyan yok, pasaportununu degeri 0, TR pasaportunun hali de ortada.


    Rum Kesimine yanlamak en guzeli.... de, Rum kesiminin sana ihtiyaci yok be kardes. Rum kesimi gelin bizi isgal edin deseler ona bile gelmezler.


    Bos beles isler.





  • REV0 R kullanıcısına yanıt

    1974'teki röportajları izlesen rumlar güneyde birşey yok biz burada yaşayamayız diyorlar. Taşlık dağlık yer onlara kalmış.

    Ovalar, tarım alanları kuzeyde.


    Tüm dünyada rum kesimi diye bir devlet yok. Herkes kıbrıs cumhuriyeti diye tanıyor orayı. Kıbrıs cumhuriyeti de türkiyeden gelenleri değil kıbrıs doğumluları kabul ediyor.

  • 5 sene Kıbrıs'da yaşadım. Çıkarımımın herkes için geçerli olması tabi ki mümkün değil. Kendine orijinal Kıbrıslı diyenler genel olarak Türkleri sevmez, inanılmaz bir İngiliz / Rum özentilikleri var. Sene 2010'ların ilk zamanlarıydı o zaman, kaç kişiden siz halen Osmanlısınız, Osmanlı kafasındasınız lafını duydum.

    74 çıkarması sonrası genelde Hatay, Mersin gibi illerden adaya göç edip oraya yerleşen kesimin bir kısmı ise Avrupa üyeliği muhabbetinden dolayı, başlıktaki mevzuyu destekleyebilir. Zaten onlar da sadece ve sadece işlerine geldiği zaman biz Türk'üz, vatan, millet, Sakarya diyorlar.

  • ya arkadaşlar sosyal medyada bir kaç fitnecinin oyununa gelip de böyle söylüyorsunuz ama rumlarla birleşmek istemeyen bir başkan seçtiler kendilerine. tüm türkleri zan altında bırakmayın genelleme yapmayın lütfen.


    böyle genelleme yaparak siz de bir nevi bu densizlere destek oluyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 3 Mayıs 2021; 22:23:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aseuz

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan birisi olarak cevap vermek isterim, herkes bu görüşte değil öyle olsaydı seçimlerde hep Rum tarafı ile iyi ilişkileri olan partiler iktidar olurdu ancak geçen seçim tepe taklak gittiler. KKTC, Türkiye den çok daha demokratik yönetiliyor ve tam laik. Atatürkçü oranı gerçekten yüksek.


    KKTC seçmeni bir partiyi defalarca ardı ardına iktidarda tutmaz çünkü Türkiye de olduğu kimin eli kimin cebindeye döndürmesine müsade etmez.


    KKTC halkı kimin ne olduğunu iyi biliyor, en büyük sıkıntısı tanınmamak. Dinamik ve eğitimliler ancak yurt dışına çok göç veriyor sebebi tanınmaışlık olmanın getirdiği ekonomik sıkıntılar.


    En büyük sorun Türkiye Cumhuriyeti halkının KKTC halkını pek tanımaması, çoğu insan aynı para ve istiklal marşını kullandığını dini ve milli bayramları (Türkiye'nin aksine) her zaman kutlanır.


    Türkiye de ki mevcut hükümet dini okul ve benzeri unsurları öne çıkaracak okul vs dayatmaları KKTC hükümetlerini pek çok konuda zorunlu tutuyor. YÖK'e bağlı üniversitlere ilahiyat vs açılması konusunda da baskıda bulunuyor.


    Çok uzun oldu özür dilerim sözün kısası Rum tarafını destekleyen kesim oldukça küçük ama medya onları öne çıkarmayı seviyor. KKTC halkı kırk küsür yıl önce çektiği acıları unutmadı arkadaşlar unutulacak gibi de değil zaten.


    Kalın sağlıcakla.

    benimde kıbrıslı çok arkadaşım var ve düşünceleri tıpkı sizin gibi.çevreme her zaman "kıbrısa tatile gidin,türk köylerini gezip halkını tanıyın" diyorum zira dediğiniz gibi uzaktan seyretmekle birebir iletişim kurmak çok ayrı şeyler.şahsen KKTC'nin artık tanınması gerektiğini ve sizlerin dünyada söz sahibi olmanızı yürekten isteyenlerdenim.Hem hukuki hemde vicdani olarak bu hakkınız.


    Yaz ayında yapılacak 2.görüşmeler sonrası sonuç ne çıkarsa çıksın özellikle ingiltere'nin KKTC'yi tanıma durumu olasılığı çok yüksek.Bu gerçekleşirse yüksek ihtimalle ardından ingiliz kraliyeti çatısındaki diğer ülkeler ile birlikte Azerbaycan ve Türk cumhuriyetleri ve de israil'in de KKTC'yi resmen tanıyacağını düşünüyorum.Böylesi bir karar özellikle akdeniz bölgesinde yeni bir siyasi konjonktürün açılmasınada vesile olacakdır.KKTC resmen tanınırsa ticari hacmide çok büyük oranda artacak ve limanları Akdenizin önemli bir rota istasyonu haline gelecekdir.Böylesi bir durum elbette yunan tarafını daha da azgınlaştıracakdır ancak olması gereken bir şey içinde kimin ne düşmanlık yapacağının bir önemide yok.Ortada alınması gereken haklar var çünkü..


    İnşallah herşeyin hayırlısı olur ve yılların eziyeti,cefası ve sıkıntılarını KKTC halkı atlatır.Bu yıl bence KKTC'nin kaderini değiştirecek bir yıl olacak..





  • Şuanda Türkiyenin Akdenizde doğalgaz projesi var. Türkiye içinde Kuzey Kıbrıs çok önemli bu yüzden.


    Yunanlar Türklerin içindeki ajanlarına böyle video çektirmişler çok yazık.

  • Koca Kıbrıs, üç beş Rum yalamasının sözüyle Rumlarla birleşmez. Kuzey Kıbrıs'ın söz hakkı Türkiye'ye aittir. Rum isteyen yallah Rum kesimine.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Toprakları veren ingilizler zaten niye kapsınlar ki.

    1878'de aldılar 1960'da kıbrıs cumhuriyeti kuruldu. Adamlar 100 seneye yakın ingiliz idaresinde yaşamışlar Türkiyeden daha yakındırlar ingiltereye. Trafiği bile soldan akıyor.

    Ayrıca ingiliz uluslar topluluğu üyesi kıbrıslılar.

    Aynı nehirdeki iki balık kavga ediyorsa oradan bir ingiliz geçmiştir.

  • 5 kez kıbrısa gittim, kıbrıslılar ile bu sohbete hiç girmedim ama çok hikaye duydum.


    ab pasaportu için değmez gençler.. türkiye olarak çok örnek olamıyoruz size ama düşmanın bıçağını yalamayın..demek isterdim.

  • Jreetizmir kullanıcısına yanıt
    Hazır başlamışken yerli ve milli nüküler bonbaları da üretsin Nadal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rum ve yunanlar önce medeni ve uygar millet olmayı öğrenip leş milliyetçilik hatta ırkçılıklarını bıraksınlar,hoşgörüden nasiplerini alsınlar.Sonra oturup konuşulur

  • Annan Planı, Kıbrıs adasının İngiliz üsleri bölgesi haricinde kalan kısımlarının bağımsız ve federal nitelikte bir devlet olacak şekilde birleştirilmesini öngörüyordu. Plan gereğince Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki bakanlıkların en az üçte biri Türklerden oluşacaktı. Devlet başkanlığı ve başbakanlık makamları 10 ayda bir Türkler ve Rumlar arasında el değişecekti.

    Nisan 2004'te adanın kuzey ve güneyinde yapılan referandumlar ile oylamaya sunulan plan, Türk tarafından % 64,91 oranında kabul gördüğü halde Rum oylarının % 75,38'i red şeklinde olduğundan hayata geçirilememiştir.


    Kıbrısın birleşmesini Güney kısmı ve Kuzey kısmı istese bile İngiltere/Türkiye/Yunanistan buna izin vermeyecektir. Şuan ki yönetim Kıbrıslılar hariç herkesin işine geliyor.





  • annan planı referandum ile kabul edilmişti

    şimdi gelip buraya vatan millet sakarya edebiyatı yapmayın

    para herşeyi açar  

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.