Şimdi Ara

Kızdırma Bujisi Arıza Işığı Yanıp Sönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
47.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar.
    Polo 2011 1.2 trendline araç sahibiyim. Aracımla sabah saatlerinde yolculuk yaparken aracın vites geçişlerinde ara ara teklediğini farkettim. Sonrasında ise aracın dizel partikül filtre arıza ışığı yandı. Bi kaç yere nedenini sorup ne yapmam gerektiğini sorduktan sonra; 3-4.000 devirde şehirlerarası trafik ışıksız yolda bi müddet gitmem gerektiğini öğrendim. Şehirlerarası yola düştüm. 3-4000 devirde 10-15 km gittim. Yer yer 5.000 devire çıktığım da oldu. Sonrasında ikaz ışığı söndü.
    Kızdırma Bujisi Arıza Işığı Yanıp Sönüyor.

    Akşam saatlerinde bir yere gitmek için yola çıktığımda ise yolculuk esnasında bir anda araç çekişten düştü; turbo devreye girmez oldu. Araç epey baygın gitmeye başladı. Oldukça yavaş ve devirlenmez bir hal aldı. 500-600 m gittikten sonra ise kızdırma bujisi arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Eve ulaşmama az kaldığından dolayı yola devam ettim. Eve gelirken sonlara doğru araç toparlar gibi oldu. Eve ulaşıp aracı kapattım. Sonra ikaz lambası yanacak mı diye tekrar çalıştırdım. Araç çalıştı. İkaz lambası yanmadı. Problem nedir? Çözümü nedir? Teşekkürler.
    Kızdırma Bujisi Arıza Işığı Yanıp Sönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak-Tr -- 28 Nisan 2018; 23:9:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Enjektör arızasına benziyor. Serviste yada bulunduğunuz yerde varsa pompa enjektör tamiri yapan bir yere gösterin isterseniz.
  • aynı arıza 1.6 tdi polomda başıma geldi bilgisayara bağlandığında yakıt basıncı düşük diye hata veriyordu... yakıt basınç sensörünün soketi çatlakmış ondan dolayı veriyormuş arızayı... dediğiniz gibi araç gaz yemiyordu bu arıza ışığı yanınca...
  • Motor yönetim arızası.DPF ile beraber yandığından DPF nin aşırı dolmasına işaret ama sonrasında dpf ile sönmesi gerekirdi.Tek başına yanıp sönüyorsa dediğim gibi motor yönetim arızası var.Turboyla alakalı olabilir.Birde,2500-4000 devir arası kullansanız yeterdi,5000 devire kadar çıkardıysanız sık sık,motora zarar vermiş olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar; şu anda araç normal çalışıyor. İkaz lambaları da yanmadı o gün bugündür. Şimdilik böyle binmeye devam edecem. İlerde bir şey çıkarsa buraya yazacam. Sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodu p0101 seklinde cikacaktir muhtemelen... ayni problen bende de var. Kontak kapatip acinda duzeliyor. Dusuk vites yokus inerken devir sabit yukseldiginde 2500 e ciktiginda basliyor yanip sonmeye... bugun ustaya sordum hersey olabilir dedi. Arabayi birak istersen dedi birakmadim simdilik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Enjektör arızasına benziyor. Serviste yada bulunduğunuz yerde varsa pompa enjektör tamiri yapan bir yere gösterin isterseniz.
    Katılıyorum. Bir ihtimal yakıt pompasında da sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerub -- 18 Aralık 2018; 1:35:43 >
  • Arkadaşlar 4 gün önce partikül filtre uyarısı verdi kendiliğinden söner dedim yıllık bakım uyarısıda vardı 3 gün önce start stop hatası rezistans ve motor arızası verdi yağ uyarısını sildiğimde dpf de silindi fakat diğerleri sönmüyor ekranda hata start stop /periyodik bakım hemen yazıyor rezistans(kızdırma bujisi) yanıp sönüyor motor arıza sürekli yanıyor
    Kızdırma Bujisi Arıza Işığı Yanıp Sönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrix -- 3 Nisan 2019; 1:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kızdırma Bujisi Arıza Işığı Yanıp Sönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Partikelfiltresi dolmus bunu degistirmeden artik sana rahat yok. Motor acildurumda calisir yani yari gucle araba cekmez. Eger boyle surersen birgun turbo da bozulur. Yalniz partikelfiltreyi degismek cok pahali en iyisi iptak ettirip yazilimdanda sildirmek yoksa cok basin agrir. VW nin basbelasidir bu filtre. Bu sebepten 2005 uzeri VW Skoda ve Audiden uzak dururum. Cekilmez bir beladir. Ayni sebepten bir arabanin turbosu gitti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Sağolasın servise götürüp gosterecez bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patrix P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/738802/2c9a2da1-9fce-4b1a-99c2-4eb0b1a64751.jpeg [/simage]

    Yukarıda görüldüğü gibi sürekli yanan Dizel Partikül Filtresi arızası ve yanıp sönen Dizel Ön Isıtma arızası var aracımda. Araç Polo 1.6 Dizel 2013 Model, 2 aydır kullanıyorum ve 3. kez aynı şekilde bu göstergeler yanıyor, yandıktan bir süre sonra da gaz yememeye ve yokuşlarda hatta düz yolda zorlanmaya başlıyor araç. İlk yaşadığımda özel servise götürdüm, arıza kodlarına bakarak yakıt sıcaklık sensörü ve dizel partikül filtresi değiştirildi. İkincisinde bilgisayardan hataları sildiler geçmeyince sıfırlama yaptılar.

    Siz veya belki diğer arkadaşlardan kalıcı bir çözüm bulan olmuştur belki diye yardım isteme amaçlı yazdım. İstanbul'da gidebileceğim bir yer veya kendi yapabileceğim bir çözüm varsa belirtirseniz çok sevinirim.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebabi -- 22 Mayıs 2019; 15:22:41 >




  • patrix P kullanıcısına yanıt

    Netice ne oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.