Şimdi Ara

Kitaplar bu kadar pahalı olmamalı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malesef herşeyde olduğu gibi kitaplarda da çok büyük bir pahalılık var neredeyse alınamayacak düzeyde. Kitap okumayı seven bir öğrenci aylık harçlığının neredeyse tamamını kitaplara vermek zorunda kalabilir. Ben bugün evli çocuklu bir insanım, eskisi gibi olmasada sürekli kitap okumaya devam ediyorum. Ek olarak Kindle'ım da var ama yinede bazı kitapları kitap halinde satın alıp saklamayı seviyorum. Bir roman kitabı neredeyse 40 lira olmuş. Bazı seriler var 4-5 kitap içeren hepsini almaya kalksam 200 lira para yapacak. Tamam bilgiye ulaşmak çok ucuz olamaz ama bu kadar da pahalı olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam, genelde Bilim Kurgu, Fantastik kitaplar çok pahalı. 1 tane kitap, 60 TL'ye kadar çıkıyor. O yüzden telefondan E-Kitap okuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabına göre. YKY'nin kitap fiyatları 15-36 tl arası, İş Bankası 10-40 arası, Kazım Taşkent Yayınları genel olarak 30-75 tl arası.
    Evet kaliteli kitaplar 15 liradan aşağı değil ama yoldaki 1-5 lira arası kalitesiz kitapları almak yerine 25-30 lira verir değecek bir kitap alırım. Zaten edebiyatçı olmama rağmen onca meşguliyetin arasında 200 sayfalık kitabı üç haftada bitiriyorum.
  • Hocam, genelde klasikler ucuz oluyor. Fantastik, Bilim Kurgu eserlerlerinin fiyatı 40-50 TL arası oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan1840

    Hocam, genelde klasikler ucuz oluyor. Fantastik, Bilim Kurgu eserlerlerinin fiyatı 40-50 TL arası oluyor.
    Klasik var, klasik var hocam. Mesela Martin Eden'ı 15-18 liraya bulursunuz, üstelik İş Bankası yayınları sanırım bu fiyattan veriyordu, ama Ulysess'i sanırım 35-40 liradan aşağı bulamazsınız, bulan varsa muhtemelen 2.el alıyordur.
  • modern klasikler 7-10 tl gibi fiyatlardan başlıyor dediğiniz gibi roman ve yeni nesil diyebileceğimiz kitaplar, tür ayrımı yapmadan, 30 -40 tlleri buluyor. ben monitörden okumayı sevmediğim için basılı kitap alıyorum.fiyatını yüksek bulduğum için almayı ötelediğim kitaplar oldu. okumayı fark etmemiş bi toplum olduğumuzdan pek ucuzlayacağını sanmam. bi şekilde masraflarının çıkması gerekecek bu da yüksek fiyat olarak karşımıza çıkıyor.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben telefondan Moon Reader Pro programi ile okuyorum. Kitap okumak rahat oluyor. Gözüm ağrımadı hiç. Alıştım bide telefondan okumaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    e-ink ekranlar daha rahat ama cihazlar bana göre çok pahalı.haricen bişeyler yapayım dedim, arduino vb felan, olay ekranda bitiyor. programı yükledim. bi kaç kitabım kaldı onlar bitince bi okuma turuna gireyim, ücretsiz pdf dağıtımı yapan yazarlar var.bakalım nasıl olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 14 Temmuz 2020; 10:58:24 >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Moon Reader Pro ile epub formatında okuyorum. Kitap okumak için en rahat, en kullanışlı format epub.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır telefondan ve tabletten okuyorum gerçekten pahalı ben de almak isterim ama olmuyor işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet katılıyorum, hem yazılı hem de çizgili kitaplar pahalı bence çünkü kağıt ve dükkan kiraları da pahalı. Oysa ki günümüzde dijital tüketim çok arttı: Ama kitapların dijital baskıları da kitap evleri kapanmasın diye onlar da pahalı. O zaman da var olan kitap okuyucusunun bütçesini çok yoruyor bu durum. Ama ben inanıyorum ki dijitalleşme ile bu fiyatlar çok inecektir. Müzik sektörünü düşünün zamanında herkes kaset ve CD alıyordu ve pahalıydı. MP3 ile birlikte sektörü bir darbe vuruldu ama sonra MP3 siteleri ve Spotify veya Youtube gibi sitelerde sanatçılar eserlerini daha kolay pazarlar ve ünlenir oldular.

    Kitap sektörü için de böyle olacak, olmalı. Dijitalde 2 liraya okuyup çok beğendiğin bir kitabı muhtemelen 15 lira verip bir de kağıt baskısını kütüphanene koymayı çoğu insan isteyecektir. Hatta yazarlar bir yayınevi arama derdinde olmayacak dijital olarak kitabını reklam geliri olan bir siteye okuyucuya sunacak, çok beğenilince tıklanma rekoru kırıp ünlenecek ve yayın evleri onun peşinden koşacaktır. Ki böyle de oluyor yavaş yavaş.

    Pazarladığımız şey nedir? Kağıt mı kelime mi? Hangisi üretilip tüketiliyor tabii ki kelimeler. O zaman kelimeyi nasıl ve ne şekilde sunduğun önemli değil, önemli olan onu okuyanın ne hissettiği ve yazarın bu emeğinden kazandığı para.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 7 Ağustos 2020; 13:42:40 >




  • Çare kütüphane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde ucuz ne kaldı ki kitaplar ucuz olsun. Maalesef herşey ateş pahası.

    Kitap alırken artık internet üzerinden alıyorum. D&R mağazasında atıyorum 50 TL olan bir kitap D&R'ın internet sitesinde 30 TL'ye bile satılabiliyor. 4-5 kitap aynı anda aldığımda ciddi kar oluyor hatta arada fazladan bir kitap daha çıkıyor.
  • Hiçbir şey bu kadar pahalı olmamalı.

    Ben genelde idefixten alıyorum. Bol bol indirim oluyor orada.
  • Makarna ve kömür ucuz gerisini çok umursamıyorlar sanırım :)
  • Babil ve amazon kitap konusunda hem fiyat hem de hizmet kalitesi olarak en beğendiğim siteler. Çoğunlukla en ucuz fiyatlar ikisinde oluyor. Babil için yayınevi indirimlerini takip ederseniz çoğu kitabı piyasadan oldukça ucuza bulabilirsiniz.
  • Ben genellikle 2. el almaya çalışıyorum. O da olmazsa amazonda güzel indirimler oluyor oradan kovalıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 haftada 1 kitabı bitiririm dersen kütüphanelerde bir sürü kitap bedava :)
  • Otostopçunun Galaksi Rehberi - 5 Kitap (Ciltli): Beş Perdelik Bir Üçleme - Neil Gaiman'ın Özsözüyle: Beş Perdelik Bir Üçleme - Neil Gaiman'ın Özsözüyle

    77,99 TL

    https://www.amazon.com.tr/dp/6051715193/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_IY3CFb9G8YQZM



    Kitaplar bu kadar pahalı olmamalı !!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.