Şimdi Ara

Kitap Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben Ordu'nun Ulubey ilçesi Aydınlar İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeniyim. Ayrıca 6. sınıfın rehber öğretmeniyim. Sınıfımda bir sınıf kitaplığı kurmak istiyorum. Okuldaki mevcut kitaplar çok eski ve öğrencilerin ilgisini çekmiyor. Malumunuz olacağı üzere, bakanlık veya okul yönetimi de bu hususta maddi bir yardım yapmıyor. Okul yönetiminin, biz, sınıf rehber öğretmenlerine söylediği, sınıf kitaplıklarının kendi bütçemizden karşılanması gerektiği. Tahmin edeceğiniz üzere, öğretmenlerin de bu denli bir harcamayı karşılayabilmesi hayli güç. Okulumuz bir köy okulu olduğu için, öğrencilerin maddi durumu da iyi değil ve onlardan da bir talepte bulunamıyoruz. Öğrencilerimizi yıllanmış, kötü bir şekilde basılmış, eski kitapları okumak zorunda bırakmak yerine; yeni basılmış, modern kitapları okumaları, dünya görüşlerinin gelişmesine, şüphesiz daha fazla etki edecektir. Acaba bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı? Kardeşinizin veya kendinizin, şu anda kullanılmayan hikaye kitapları varsa gönderebilirsiniz. Okul müdürüyle yaptığım konuşma sonucunda; kitap gönderen şirket veya kurumlara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınacak onay sonucu bir takdir veya teşekkür belgesi gönderilecek, ayrıca kitap yardımı yaptığına dair diğer belgeler de gönderilecek ve Başbakanlık'ın başlattığı "Eğitime Yüzde Yüz Destek" projesi kapsamında, yaptıkları yardımın vergiden düşürülmesi sağlanacaktır. Birey bazında kitap gönderen arkadaşlara ise; 100'ün üzerinde kitap gönderene İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı, 50'nin üzerinde kitap gönderene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı ve 50'nin altında kitap gönderenlere de okul müdürü onaylı bir takdir veya teşekkür belgesi gönderilecektir. Yardım gelmesi durumunda kuracağım kitaplığın fotoğraflarını da burada yayınlayacağım. Böylesine kutsal bir göreve herkesin katkı yapmasını diler, saygılar sunarım.

    Fatih YÜCE
    Aydınlar Köyü Aydınlar İlköğretim Okulu
    52850
    Ulubey-ORDU




  • @divan, bu konuda gerekçe göstermeye gerek yok. Bakanlığın veya okul yönetiminin okullara kitap göndermeye ayıracak bir bütçesi yok. Okula yapılan tek yardım, kömür yardımı. Ders kitapları da ücretsiz dağıtılıyor ancak okuma kitapları ile ilgili bir ödenek yok. Kitap miktarı konusunda da, ben yönetmelikte geçenleri paylaştım. Yani şirketler yüzlerce kitap göndersin demiyorum. Burada bizi ilgilendiren, şahsi yapılan yardımların (5-10 kitap olabilir), teşekkür belgesi ile ödüllendirildiği. Ayrıca yüksek miktarda kitap sayısına ulaşılırsa da, önce okul genelinde, hatta ilçe genelinde bile değerlendirilebilir. Romanlar da tabii ki olur. Sınıf seviyesine göre tasnif edilip, ilgili sınıf kitaplığına ya da okul kütüphanesine yerleştiririz kitapları.
  • Konuyu bir süre daha gündemde tutabilmek için cevap yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyoruz.
  • @tardy size özel mesaj atmıştım ama?
  • @plep05 mesajınızı şimdi gördüm ve cevapladım.
  • En kısa zamanda kutulayıp kaldırdığım kitaplarımı size yolluyorum.
  • @Einstein çok teşekkür ederim.
  • İhtiyaç sahibi okullara ...


    Dört adet programlama kitabının yazarıyım.

    http://kitapyurdu.com/yazar/default.asp?id=15125&session=72808496588240242184&LogID=

    Bunlardan ;

    Visual Basic 6.0 Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş Baskı - 5 baskı yapmıştır.
    ve
    Visual Basic ve Database ( iki cilt tek kitapta) - 8 baskı yapmıştır.

    Yıllar içinde Üniversiteler, MYO, ML, EML v.s.'de ders ve yardımcı ders kitabı olarak okutuldu.

    Her iki kitaptan da elimde 300 tane kadar kaldı.

    Bu kalan kitapları ihtiyaç duyan okullar'a ücretsiz hibe edeceğim.

    Talep eden, ihtiyaç duyan okul'a;

    Birer adet ders öğretmenine,
    Birer adet de okul kütüphanesine verebilirim. (2+2 = toplam 4 adet)
    -------------------------------
    Lütfen e.mail ile bildirin.
    Kargo size aittir.
    4 kitabın toplam ağırlığı 5 kg tutuyor.
    ------------------------------------
    Yararlanmanız dileği ile




  • @arter33 kitaplarınız ilköğretim seviyesine göre ağır ancak liseyle irtibata geçip, ihtiyaç duymaları halinde size yönlendireceğim. Hazırladığınız kitaplar için tebrik eder, yardımınız için teşekkür ederim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tardy -- 9 Ekim 2010; 16:43:33 >
  • güncel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardy

    @arter33 kitaplarınız ilköğretim seviyesine göre ağır ancak liseyle irtibata geçip, ihtiyaç duymaları halinde size yönlendireceğim. Hazırladığınız kitaplar için tebrik eder, yardımınız için teşekkür ederim. Saygılar.

    bence değil.ben 6. sınıfta programlamaya başlamıştım.daha sonra başka konulara yöneldiğim için bıraktım.ancak potansiyel kapasitesi olan çocuklar için çok iyi.
  • Hala devam ediyor mu kitap gönderebilir miyiz ?
  • keşke daha önce görseydim 100 adet kitabı buraya bağışlardım
  • Ah ah Adaletini sevdiğim Türkiye.
    Doğuda öğrenci ailelerine durumları olduğu halde para verilir çocuklar okula gitsin, eğitimden mahrum kalmasın diye
  • Aman aman fazla değil ama elimde kitap bulunuyor göndereyim desem çocukların yaşına uygun mu değil mi bilmiyorum
  • Konuya gelen mesajları yeni fark ettim. Yardımlarınız sayesinde, okulda çok iyi bir kütüphane kurduk. 2 sene içerisinde çocukların kitaplara ve okumaya olan ilgisi inanılmaz bir şekilde arttı. Kütüphanecilik Kulübü olarak, öğrencilerin kitap okuma seviyelerini artırmak için, her ay kitap okuma yarışmaları düzenledik ve dereceye girenlere ödüller verdik. Ancak bu sene farklı bir şehirde, farklı bir okuldayım. Ne yazık ki, yeni okulumun durumu, eski okulumdan daha kötü. Eski okulumda, küçük de olsa bir kütüphane vardı, ancak burada o da yok. Tekrar sizlerin yardımıyla, yeni okulumda da güzel bir kütüphane oluşturmak istiyorum. İlköğretim düzeyindeki roman, hikaye, şiir, vb. kitaplarınızı bekliyorum. Çocukların, okula gelen yeni kitapları gördüklerinde, gözlerinde beliren pırıltıyı anlatmaya kelimeler yetmez. Bu ülkenin geleceğini kurtarmak, bilinçli bir gençlik oluşturmaktan geçiyor ve bu ideale ulaşmak için de hepimizin yapacağı bir şeyler muhakkak ki vardır. Kitap göndermek isteyen arkadaşlar, özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirler.
    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardy

    Konuya gelen mesajları yeni fark ettim. Yardımlarınız sayesinde, okulda çok iyi bir kütüphane kurduk. 2 sene içerisinde çocukların kitaplara ve okumaya olan ilgisi inanılmaz bir şekilde arttı. Kütüphanecilik Kulübü olarak, öğrencilerin kitap okuma seviyelerini artırmak için, her ay kitap okuma yarışmaları düzenledik ve dereceye girenlere ödüller verdik. Ancak bu sene farklı bir şehirde, farklı bir okuldayım. Ne yazık ki, yeni okulumun durumu, eski okulumdan daha kötü. Eski okulumda, küçük de olsa bir kütüphane vardı, ancak burada o da yok. Tekrar sizlerin yardımıyla, yeni okulumda da güzel bir kütüphane oluşturmak istiyorum. İlköğretim düzeyindeki roman, hikaye, şiir, vb. kitaplarınızı bekliyorum. Çocukların, okula gelen yeni kitapları gördüklerinde, gözlerinde beliren pırıltıyı anlatmaya kelimeler yetmez. Bu ülkenin geleceğini kurtarmak, bilinçli bir gençlik oluşturmaktan geçiyor ve bu ideale ulaşmak için de hepimizin yapacağı bir şeyler muhakkak ki vardır. Kitap göndermek isteyen arkadaşlar, özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirler.
    Saygılar.

    Hala kitap lazımsa göndermek isterim?




  • Merhaba hastanemizdeki çocuklar için yürüttüğümüz projeye kitap bağışlamak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.
    Binlerce çocuğun gülümsemesine katkı sağlayabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/okudugunuz-kitaplar-raflarda-curumesin-cocuklara-isik-olsun-kansere-gulumse--138399983#138407456

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2020 tyt ayt'ye girecek bir öğrencime yardım etmek istiyorum fakat bütçem el vermiyor ve hazırlık kitapları gerçekten çok pahalı,bunun için yanınızda kullanmadiginiz konu anlatımı ve soru bankası varsa pm atabilirsiniz? ( Konu anlatımı,soru Bankası ,test,deneme vs)
    Öğrencim köyde yaşıyor , başarılı sayılır, köyde çobanlık yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.