Şimdi Ara

Kışlık Lastik Saklanırken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kışlık lastiklerin kauçuğunun kurumasını engellemek yağ sürüp streçleyip sakladığını söyleyen biri vardı forumda diye hatırlıyorum. Sizce mantıklı mı?

    Karanlık, serin saklayacak ortamım var. Bunun haricinde yukarıdaki işlem ile lastik hamurunun özelliğini kaybetmemesi sağlanabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de burada okuyup bu kış girerken yazlık lastiklerimi ayçiçek yağını sürüp sakladım. Ama streçlemedim. Poşet içindeler. Sonucunu Mart sonunda göreceğiz. Lastikçime sorduğumda kimi lastik satıcılarının da bu işlemi yaptığı söylemiş ve lastiği olduğundan iyi hale getirmez ama kullanılmadığı sürece aynı halde tutar demişti. Yine de bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lastik yağlanmamalı taktığınızda yol tutmaz kayar, yağ lastik maddesine zarar verebilir, çatlamalar meydana bu yüzden geliyor, hiç bir şey yapmaya gerek yok temiz bırakılması yeterli, cahil lastikciler parlak görünsün satılsın diye parlatıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 1 Mart 2020; 22:1:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraşmaya gerek yok hava almayacak şekilde çöp poşetine koysanızda olur hava güneş nem görmesin lastik sağlığını korur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O işi yapanlardan birisi benim. Yağ sadece birkaç mmlik tabaka tarafından emiliyor. Zamanla üst tabakada bir şey kalmıyor yağı içine çekiyor, yani kayması mümkün değil. Üstelik ben iki defa boya fırçası ile yağladım, bir gecede ilk katı çekiyor.
    Geçen üç yıl önce babama verdiğim öncesinde yağlayıp, streçlediğim lastikleri kontrol ettim. Üç yıldır apartmanın çatısında İstanbul'un yazını kışını görmelerine rağmen emsallerine göre biraz daha iyi durumdalar. (Bir çifti 2013 diğer çifti 2014 üretimi, İstanbul'da kışlık lastik olarak kullanılabilirler)
    Lastiklerin imalatında kanola veya ayçiçek yağı kullanılıyor, zamanla bu yağ uçuyor ve lastik sertleşiyor. Sonradan yağlamakla uçup giden yağı geri getirmek mümkün değil. (Yağ fıçısında bekletirsen belki). Bizim yaptığımız iş lastiğin içindeki yağın kurumasını geciktirmek için geçici bir önlem.
    Kendi kullandığım aracın lastiklerini bir şey yapmadan poşete koyup bıraktım, biraz daha sertleşmiş buldum. (Önceki seneler yağ+streç yapardım)
    Lastikler serin ve kuru bir yerde olsun. Jant yoksa dik dursunlar ve 2-3 aya bir 90 derece çevir ki balansı bozulmasın. Hep aynı şekilde durursa içindeki teller ağırlıktan yamulur, şişirme ve balansta zorluk çıkartır.
    Özetle yağlamanın sert lastiğe faydası yok, tırnakların arasına girmiyor. Faydası var mı?
    Evet ama bir kaç kat yapılırsa. Şart mı? Hayır lastikler serin ve kuru depo da saklanırsa da olur.

    Ek: Ana konu burada https://forum.donanimhaber.com/sertlesmis-kis-kar-lastigini-nasil-yumusatirim--86416719



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 1 Mart 2020; 23:58:8 >




  • Artık lastik kılıfları satılıyor pahalıda değil alın lastik kılıflarıns koyun serin güneş görmeyen kuru havadar ışık güneş almayan bşr yerde tutun... Yağ, gres, o diğer parlatıcı kimyasalların lastiğe faydası olmaz tam aksine zararı olur uzun vadede lastilleri çatlatır..


    Florosan ampüller, ısıtıcısılar, jeneratör falan ozon gazı yatarlar ozon gazı lastiği zaman içinde çatlatır..

    Lastikleri saklarken yere en az 10cm mesafede ve dik yerleştirin eğer lastikleri yatay üst üste koyucaksanız şekil bozukluğu olmaması için ayda bir ters düz edin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkürler yorumlar için. Yıkayıp temiz bir şekilde karanlık ve kuru ortamda dikey pozisyonda jantsız halde saklayacağım. Lastik saklama torbası almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş görmeyen yerde her yıl 8-9 ay saklıyorum bir sıknıtı çıkmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Aynen macera aramaya gerek yok. Bir işe yarasaydı o yağı lastik saklama spreyi diye bir ürün yapıp 10 katına pazarlarlardı zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Aynen macera aramaya gerek yok. Bir işe yarasaydı o yağı lastik saklama spreyi diye bir ürün yapıp 10 katına pazarlarlardı zaten
    O da doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.