Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ SEÇİM KARARSIZLIĞI; CONTINENTAL - GOODYEAR - MICHELIN - NOKIAN etc.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
32.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    185/65/15 ebadında kış lastiği alacağım, ve almışken iyi bir şeyler alayım istiyorum çünkü biliyorum ki alt segment ürünler alırken ucuz ama daha sonra hem yakıt tüketimini arttırabiliyorlar hem de güvenlik değerleri sınırda.. Kısa bir araştırmadan sonra piyasada çok tutulan ve yapılan testlerde de iyi notlar alan şu lastikleri buldum;

    * Continental ts850 conti winter contact
    * Good Year Ultra Grip 9
    * Nokian W+
    * Michelin Alpin 4
    * Lassa Snoways Era (Orta seviye bir marka ve model olmasına rağmen 4 adetini 400tl den alabiliyorum bu yüzden aklımı çelmiyor değil)

    Bu lastiklerden beklentilerim şu şekilde;

    1) Mutlak suretle yoğun kar ve buzda iyi çekiş performansı (Zincirsiz olarak kartalkaya'ya çıkarım,inerim her sene..Eski maxxis all season lastiklerimle keçi gibi tırmanıyordum, en az onlar gibi olmalılar hatta daha iyi olmalılar)
    2) Gürültü seviyesi çok olmasın (michelinde galiba bu problem var)
    3) Kuru zemin ve fren performansının da iyi olmasını isterim

    Gönlüm Continental'den yana çok yumuşak diye yorumlar okudum ne kadar doğru bilmiyorum Good Year UG9 da düşünebilirim .. Michelin'i ses probleminden ötürü eleyebilirim. Nokian W+ testlerden daha düşük notlar almış ama kullananlar memnun gözüküyorlar yaptıkları yorumlardan. Lassa Snoways ise son çare olarak yazdım fiyat da hiç fena değil hatta gayet iyi..

    Mantıklı fikirleri ve deneyimleri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
    atalayalper,







  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    ug 9
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Sebep? Neden Continental değil veya neden michelin değil,UG9 mu kullanıyorsunuz
  • kış lastiğinde nokian'ı tek geçerim...

    kendim kullandım, çok kişiye de alması için vesile oldum. ne ben, ne de referans olduğum hiç kimse şikayet etmedi. düşük yuvarlanma direnci ve inanılmaz sessizliğiyle güzel lastikler üretir nokian...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 10 Ekim 2014; 17:28:41 >
  • aya kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama yorumlarınızı bu şekilde değil de biraz daha açıklayıcı şekilde yaparsanız ancak o zaman bana yardımcı olabilirsiniz.. Yol tutuşu mu, fren mesafesi mi, sessizliği mi, uzun ömürlü oluşu mu? Nedir yani nokian'ı tek geçmenizin sebebi? Kullanmışlığınız var mıdır var ise hangi modeli. Tşkler.
  • İlk önce cevabınızda sadece en üstteki tek geçerim cümlesi vardı daha sonradan alltaki cümleleri eklemişsiniz bende yukarıdaki cevabı yazarken görmedim doğal olarak.. Cevap için teşekkürler.. Buzlu zeminde problemli olduğu ile ilgili bir rivayet var.. Fakat diğer taraftan da memnun olan sayısı çok yüksek.. Kuru zemin performansı yüksek ise fren mesafesi kısa, sesiz ve yoğun kar performansı problemsiz ise W+ da düşünebilirim..
    Aklım karıştı tüm lastikleri tek tek deneme şansı da yok herkes farklı farklı şeyler yazmış nete.. İnceleme siteleri desen zaten birbirini tutmuyor.. Ne yapsak iki gün içinde alayım istiyorum lastikleri kafam çorba oldu
  • Mesela goodyear bence buzda ve karda en iyi sonuçlari veriyor 20 den fazla yilda 100 bin km yapan mumessil arkadaşlarim var hepsine tek tek sorup öğrendim bunu.surekli yolda bu adamlar.her yil lastik geliyor yeni.tabi şirket ödediği için yakit tuketimi pek umurlarinda değil .ses.seviyesindende şikayet eden olmadi.


    Ben ug8 diyorum .



    Duzeltme Ug9 u bilmem yenisi sanirim.

    Şunuda ekleyeyim lastik uretiminde standardi yakalamak çok zormuş yani hicbir lastik diğerinin aynisi olmuyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 10 Ekim 2014; 18:11:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene ug8 almıştım çok memnun kaldım.yazlık cp5 var ömrü dolsun yazlıklarıda good year yapmayı düşünüyorum




  • selamun aleyküm arkadaşlar. yaşadığınız yerde kış şiddetli geçiyor, yağış fazla ise ve sürekli araç kullanıyorsanız kaliteli birşey alın . ama ufak tefek kar yağması ve yağmur için yerli malı lastikler bence ideal.marka olarak da kış lastiğinde bence nokian. çünkü finlandiya gibi bir kış ülkesinde üretiliyor. ayrıca birçok lastik firması kış lastiği testlerini nokian test alanlarında yapıyor. ve birçok firmaya fason üretim de yapıyor. ayrıca garip bir tespit olucak ama dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip ülkesi olması ve bildiğim kadarıyla birçok toplu taşıma aracında herkesin ücretini kendisi hesaplayıp kutulara atması gibi güvene ve anlayışa dayalı uygulamalrı ile örnek bir avrupa ülkesi olması yönüyle bence alınabilir. ama geçen kış gidip lassa gibi yerli malı lastik alan birisiyim :) ülkem kazansın dersen git lassa ya da petlas al. ama şunu da unutma ki bu ülkede para kazanıp avrupalarda vs. para yiyen zenginlerimiz hep olucak. o yüzden lastik yer ile tek bağlantınız ve seçimi iyi yapın.




  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Goodyear piyasanın üst markalarından biri. UG9 bildiğim kadarıyla yazın çıktı o yüzden kimse kullanmamıştır ama goodyear gibi bir marka yeni çıkardığı üründe eski lastiğin daha iyisini yapmaktan ziyade rakiplerin daha iyi bir lastik yapmayı tercih edeceğini düşünüyorum.


    Ben her konuda bu şekilde piyasanın üst düzey markaları arasında hep son çıkanın iyi olacağını düşünürüm.
  • Hocam Konu İle Alakası yok ama Kış Lastiklerini ne zaman taktırmayı düşünüyorsunuz ?
  • Bu arada şanssizliktan midir nedir gunde 60km yol yaptigimdan midir bilemiyorum surekli lastik patlatan biriyim daha iki gun once on sol lastigim yanak kismini keskin bir cisimin kesmesi sonuncu patladi bunu baska bir surucunun uyarmasi ile fark ettim ve olay tem de oluyor..Lastigi bu sekilde ne kesti hic bilemiyorum ama alacagim kis lastiginin cok yumusak olmasi yine cok kolay lastik patlama vakalari ile karsilasabilecegim endişesi yaratiyor bende ayrica cok sıkıldim lastik tamir ettirmekten bu yuzden de dogru secim yapmak istiyorum ki bir de bu tamir hikayeleri ile ugrasmayalim.

    Birinci sirada almak istedigim lastik continental icin de cok yumusak yanaklari var bazi cukurlara hizli girildiginde lastik yarilabiliyor diyorlar ne kadar dogru bilemiyorum bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ug8 ve michelin kullandim, ug8 bir tik onde bana gore.

    Duzeltme: ebatlar 205 55 16



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Super159 -- 10 Ekim 2014; 20:43:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac gun icerisinde dusunuyorum kararimi bir vereyim de gerisi kolay zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • petlas varken....
  • Ug9 diyorum ayni lastikten aldim kis gelmesini 4 gozle bekliyorum cok yumusakbir lastik ayrica etiketleri c

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Diğer tüm lastikleri ağır kış şartlarında tecrübe şansı buldum.

    Ug 8 şahsi olarak da kullanıyorum. Ug serisi herzaman bana daha çok güven verdi bu yüzden tercih edecek olsam yine good year ug 9 tercih ederim.
  • Zincir isteyebilecek kadar çok kar olan yerlere ben lassa 'iceway' serisini tavsiye ediyorum ama. Onu da listenize ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak hamurlu bir lastik.
  • fiyat önemli değilse yada hepsi aynı fiyat olsa continental alırdım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.