Şimdi Ara

Kırık Kızdırma Bujisi Riskli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, arkadaşlar kış öncesi bujileri değiştirmek istedim usta hepsine kablo dokundurduğunda bir tanesinde aşırı kıvılcım atınca "bu buji kırık bunu kırıp çaktırmadan bırakmışlar" dedi. Bulunduğumuz şehirde kırık buji çıkaran yok anca üst kapak yani contaya kadar olan kapak tamamen sökülmesi lazım, az da olsa risk var dedi usta. Buji ucu pistona düşerse motor yersin dedi. Ama bu zamana düşmediyse sanırım daha düşmez dedi. Komşu şehirde tornacı varmış kılavuz açıp alabiliyormuş. Usta böyle kullana da bilirsin sana kalmış dedi. Ne yapsam bilemedim arkadaşlar. Ne diyorsunuz




  • Hocam bugüne kadar düşmedi diye düşmeyecek diye bir şey yok. Ufacık bir parça için komple motoru yemektense o tornacıyı ziyaret etmek mantıklı. O iş şakaya gelmez hocam yanma odasına düşmesi = felaket 😑😑

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pistona saplanırsa binlerce lira masrafın olur. Gidip çıkarttır olmuyorsa kapak açılacak mecbur. Kızdırma bujisinde orijinal veya en azından bosch kullanmak lazım, ucuza kaçmayın yeni takarken, eriyor bazı dandik ürünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün çıkarttırdım arkadaşlar, kırık olanı 30 dakikada çıkardı. Kalan 3 tane kırık değildi ama bir tanesi kaynamıştı. Çıkarmaya çalışırken o da kırıldı. Bu da tam 1,5 saatte çıktı. Sabahtan akşama kadar uğraştık 800 tl de para verdim.

  • notebookmania N kullanıcısına yanıt

    Hocam, zamanında aracıma dört tane kızdırma bujisini sanayide orijinal diye taktılar. İkisi yıl çıkmadan bozuldu. Arızalı olanları yetkili bayiden değiştirdim. Aracı o yıl sattığım için diğer ikisi konusunda da alıcıyı bilgilendirildim. Sırf bu yüzden hangi araç olursa olsun kritik öneme sahip parçaları yetkili bayisinden değiştiriyorum.

  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Benim olayım daha çok eski sahibinin yıllarca değiştirmemesinden kaynaklı hocam. Ben aracı alalı 20 ay oluyor. 6 ay önce başka bir usta kırıp kırık olduğunu söylemedi. Geçen hafta çok iyi bir usta bulmuştum trigeri değişirken kablo dokundurarak kontrol edip 1 tanesinin şase yapıyor olduğunu ve kırık olduğunu belirtti. Aslında 2 yılda bir mutlaka değişmesi gerekiyor yoksa sıcaktan kaynama yapıyormuş. Ben bu kadar önemli olduğunu bilmediğim gibi 6 ay kırık bujiyle haberim olmadan dolaşmışım. Bunu da öğrenmiş oldum. Yetkili servisi gitmeye gelince, trigeri değiştirmeye gidecektim meğer bizim burda yetkili servis özel servislerden daha vukaatlıymış. Ama Allah sanayiye düşürmesin, o ortamda gerçekten uğraşılacak iş değil. Çok tanıdık bir ustada olsa aracın başından ayrılmayın. Aracını bırakıp gidenlerin araçlarına nasıl davrandıklarını görünce bu usta sanayi olayından soğuyorum her seferinde. İnş. uzun bir süre daha sanayi köşelerine düşmeyelim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.