Şimdi Ara

Kiracı Rezaleti ve Ülkenin Rezaletlikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da babadan kalma Bağcılar'da bir ev var. Bu yaz tayinim (mesleğim öğretmenlik) Sakarya'ya çıktığı için İstanbul'daki evi kiraya verdim. Ben de Sakarya'da kiraya çıktım. İlk kiracı 5 ay oturdu ve çıktı. Daha sonra başka bir bayan evi tutmak istedi. Sakarya'da olduğum için evi tutan kadını iki kere görebildim sadece ve konuşmalarından sıkıntı çıkaracak bir tip gibi de durmuyordu

    Öncelikle evin elektriğini üstüne almama sorunu çıktı. Yalnız önemle belirtmek istiyorum burada kiracı kadar BK elektrik de sıkıntılı. Çünkü önceki kiracı elektrik aboneliğini bitirdiğinde gelip evin elektriğini kesmemişler. Evde halihazırda elektrik olunca da kiracı abonelik almak istemiyor üstüne. Defalarca hem Bk elektrik hem 186 yı aradım. Bugün 3 ay oldu en ufak bir sonuç yok. Bk elektrik sistemde bu dairede elektrik yok, olamaz diyor ama kiracılar 3 aydır çatır çatır kullanıyor.

    Bunun üzerine şüphelenerek dün İgdaş'ı aradım. Orada durum daha da vahim çıktı. Ne bu kiracı ne de önceki kiracının aboneliği gözükmedi. En son 2018 Temmuzda benim aboneliğim görünüyor ve o tarihten bu güne doğalgaz aboneliği ve kullanını görünmüyor. Oraya da durumu izah ettim, o tarihten sonra 2 kiracının evde oturup doğalgaz kullandığını anlattım, kaçak doğalgaz ihbarı oluşturup telefonu kapattık.

    En son İski'yi aradım. Allah'tan orada abonelik almışlar. Ama oradaki skandal ise şu. Taşındıkları tarihten bu güne 3 ay hiç bir fatura ödenmemiş ve 240 küsür lira borç çıkıyor. Neden suyu kesmediniz diyorum, hatırlamadığım bilmem ne bedelini geçmediği için kesilmemiş diyor, e diyorum o bedel ne kadar, gelen cevap 130 küsür. Geçmeyi bırak 2 katına çıkmış neden kesilmiyor bu su diyorum, yarın daha yetkili birini arayın diyor.

    Kısacası İstanbul'da bir dairede tam 3 aydır hiçbir fatura ödenmeden, elektriğin ve doğalgazın aboneliği bile olmadan insanlar yaşıyor. Ben ev sahibi olarak hiçbir şey yapamıyorum...

    Kiracıyı evden çıkartmak ne mümkün. Öyle yasalarımız var ki sanırsın dokunulmazlığı var. Ve internette bu tip milyonlarca sorun yaşayan var. Yasa sürekli kiracının yanında. Çünkü yasaya göre kiracı fakir ve masum, ev sahibi zengin ve gaddar.

    Bu kiracı 2 aydır bana da kira vermiyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Evine girip eşyaları kapı önüne koyamıyorum, çünkü bir sözleşme var ve haneye tecavüze gibi ciddi bir suçla karşı karşıya kalıyorum. Bari elektrik su doğalgaz kesilsin diyorum. Yine hanenin dokunulmazlığı bilmem neyinden suçlu oluyorum. İcraya veriyorum, 30 gün içinde bana ödeme olmazsa anca mahkeme açma hakkım doğuyor, mahkeme ne zaman olacak, ilk mahkeme de tahliye çıkacak mı, çıksa da karardan ne zaman sonra evden çıkaracaklar hepsi birer muamma.

    Bu ev tapulu olarak benim. 50 yaşında kadının biri geliyor, ülkenin tüm kanun kurallarını yok sayıyor, beni mağdur ediyor, ama ben en ufak hareketimde daha fazla suçlu oluyorum. Böyle bir durumda kim 6-7 ay bekler, yok mahkeme yok tahliye vb diye.

    Belki evin elektiği şimdiye kadar kesilse mühürlense, aynı şekilde doğalgaz ve su kesilse, bu insanlar benim evimden çıkacaktı. Devletin kurumları işini doğru yapmaması da benim mağdur olmamı sağlayan sebeplerden biri.

    Bu arada şunu da belirtiyim, kira sözleşmesi 6 ay. Özellikle 6 ay yaptım ki sorun yaşanırsa erkenden çıkarabileyim diye ama tabiki bunun da hiç bir önemi yok. Çünkü yasaya göre kira sözleşmesi süresi bittiğinde otomatik olarak uzuyor, hemde sonsuza kadar. (Sanırım üst sınır 10 yıl)


    Yani 2 ay sonra kira sözleşmesi bitince de ben gidip hadi kapı dışarı diyemiyorum, yine suçlu ben oluyorum. Burada başına daha önce benzer durum gelen varsa, veya konuya hakim kişiler yardımlarını bekliyorum.

    Nisan 16'sında tahliye istemiyle birlikte ilamsız icra çektim. Yasal itiraz süresi olan 7 günde itiraz etmediği için icra kesinleşti. Şimdi bir ay dolmasını ve bir an önce tahliye davası açmayı bekliyorum.

    Edit: Yazmayı unuttum, bir ay önce kadının oğlum dediği kişi evde kavga çıkarttı. Annesini ve kız kardeşini ciddi şekilde darp etti. Daha sonra kadınla konuştuğumda bana başka iki kızı olduğunu ve bunların torbacı olduğunu söyledi. Kızlarının kocaları yakalanmış ve anneleri ihbar etti diye diğer oğlu gelmiş dövmüş. Bence evde kalan oğlu da uyuşturucu kullanıyor. Ama bunla ilgili de polisi aradığımda biz birşey yapamayız diyorlar. Savcılıkta suç duyurusunda bulunmam gerekirmiş. Kavgada benim bildiğim evin mutfak kapısının camı kırıldı. Fotoğrafları var, ayrıca kiracı ve oğlu ile her konuşmamın ses kayıtları mevcut. Bunları mahkeme de kullanıp ilk duruşmada tahliye isteyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kepirlikerem -- 3 Mayıs 2019; 10:12:1 >







  • sat kurtul hocam.. kiradan para geleceğine banka faizinden para gelsin.
  • MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde kim alır evi hocam ? Yukarıda bahsetmeyi unuttum bu arada evin mutfak kapısı vs kırık
  • hocam direk tapuyu kadının üzerine geçir bari ev artık senin elinden çıkmış
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Ne gerek var ki hocam ? Tapu üstüne olunca vergi vs olur. Her şekilde rahat rahat oturuyor zaten evde.
  • Ulkemizde yasalar cok sacma gercekten. Onun disinda insanlar nasil utanmadan kira fln vermiyor yahu? Dunyanin cesitli ulkelerinde TR dahil yasadim kirada, maasi alir almaz once kira faturalar aidat ilk gun aninda oderim sonra keyfime bakarim. Benim yuzumden ev sahibi artik sadece Turk kiraci istiyorum diyor benden onceki kiraci da turktu evlendi gitti evden oda bi 7 yil yasamis kirayi aksatmadan. Ikimizdende cok memnun adam Allahaskina sen cikma diyor.

    Hani cok ekstra bi para sorunu olur aniden 1-2 ay anlarim sonucta dunyanin binbir turlu hali var ama ben kirayi vermesem gece uyuyamazdim Allah dusurmesin kimseyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inonu88 -- 3 Mayıs 2019; 10:32:20 >
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Hocam hadi kirayı anlarım, şahısa olan borç. Adamlar devlete olan borcunu ödemiyor 3 aydır ve en ufak sorun yaşamıyorlar. Bu adamlar kadar, bunları bu hale getirenler de suçlu
  • Hocam aynı dertten müzdaripim.

    6 aydır kira alamıyorum ve bende kiracıyım...

    ilamsız icra için 24 nisanda başvurdum ve beklemedeyim...

    ilamsız icra başvurusundan sonra ne kadar süre sonra itiraz edilip edilmedigini ögrenmek için icra dairesine gittiniz acaba?

    şu devirde ev sahibi olmak kiracı olmaktan çok daha zor malesef :(

    Herkes çakallık peşinde...
  • Sözleşmenin süresi dolmadan bir süre önce(ne kadar önce hatırlayamadım, araştırınız) noterden ihtarname çekip evi boşaltmalarını isterseniz sözleşme uzamaz sanırım. Zaten ödemiyorlar, zararın büyümesini önleyin, öderlerse yeni sözleşme yaparsınız isterseniz.
  • vampire181 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, bu ülkede dürüst olanı raydan çıkarıyorlar. Ben icra dairesine gitmedim, kiracı ile o sürede dialog halindeydim, zaten öyle icra dairesine gidip itiraz edebilecek, bunları bilecek bir tip değil.
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
    Noterden ihbarname ile oluyor mu bilmiyorum, mahkeme açmak gerekiyor diye biliyorum. Araştırıyorum.
  • Bu yasalar kira fiyatlari belirlemedede pek etkin degil ama sevgili ev sahibi....!!!! Ahir gibi evlere istediginiz fiyati istiyorsunuz. O zaman kanun manun demiyor kimse...
  • Kira kontratının süresi dolmadan bir ay kala (süreyi araştırınız), noter kanalı ile fesih ihbarnamesi gönderebilirsiniz diye biliyorum, yani böyle bir madde var ama siz bir avukata sorun, bu hakkınızı kanunlarca belirtilmiş süre içinde kesinlikle kullanınız.
  • allah belasını versin bunların, aynı sorun bende de var, 1 sefer 1500 lira taktı kaçtı gitti şerefsiz, bu seferde kirayı alıyorum ama burnumdan geliyor, aldığım 3 kuruş para ne bereketi ne hayrı oluyor, lanet olsun bundan sonra maaş bodrosu olmayana kiraya vermeyeceğim. sana tavsiyem de öyle, vakıfbankın yeni birşeyi çıkmış maaş bodrosuyla birlikte başvuruyorsun kiracının adına kredi çekiliyor senin kiran otomatik yatıyor, şuanki kiracı çıkınca bende ona başvuracağım.
  • yıl 2019 ev alıp kiraya vermek nedir ya



    at bankaya faiz ye kardeşim



    sizin babadan kaldığını düşünürsek ve bağcılar gibi allahın en keko semtinde olduğunu düşünürsek evden ne çabuk kurtulursanız okadar iyi at bankaya her türlü bu faiz oranlarıyla daha çok gelir elde edersiniz eğer ki allah günah takıntınız yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.