Şimdi Ara

KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
876
Cevap
15
Favori
58.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)



    Gerçekçi Bir Orta Çağa Hazır Olun: Kingdom Come

    Mafia, Mafia 2, Operation Flashpoint ve ArmA gibi yapımlarda çalışmış bir ekibin oluşturduğu Çek yapımcı Warhorse, Avrupa Orta Çağ atmosferinde geçen ve gerçekçi öğelerle süslenmiş bir RPG oyunuyla karşımızda.

    Kingdom Come: Deliverance açık dünya oynanışına sahip ve de savaş öğeleriyle gerçekçiliği hedefliyor. Yapımın sloganında yer alan "Dungeons and No Dragons" aslında Warhorse Studios'un amacını açıkça belli etmiş. Yani bu oyunda ****rden ziyade son derece kanlı geçecek gerçek savaş atmosferleri, kale kuşatmaları ve de yakın dövüş dinamikleri bekleyin.

    First Person bakış açısına sahip olacak RPG oyunu CryEngine ile geliştiriliyor ve 2015 yılında PC, PS4 ve de Xbox One için çıkış yapmaya hazırlanıyor.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Gercekci_Bir_Orta_Caga_Hazir_Olun_Kingdom_Come-47034.htm

    http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=736795&page=3



    ---------------------------------------------------------------------------------


    Kingdom Come: Deliverance'tan Oyun İçi Görseller

    CryEngine ile geliştirilen ve 1. kişi bakış açısına sahip bir aksiyon-rpg oyunu olan Kingdom Come: Deliverance'ın oyun içi ekran görüntüleri yayınlandı. Oyunun grafikleri gerçekten de oldukça güzel görünüyor.

    Son derece gerçekçi bir yapıya sahip olacak oyunun ilk görsellerine baktığımızda karakter detaylarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çevre detayları için henüz bir şey söylemek erken, ama CryEngine başarılı bir şekilde kullanılırsa görsel şölen yaşayabiliriz.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Kingdom_Come_Deliverancetan_Oyun_ici_Gorseller-47039.htm

     KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)


     KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)


     KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)


     KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 25 Aralık 2013; 18:39:11 >







  • Sen simdi milletle dalga gectigini, kendini üstün gördüğünü mu zannediyorsun ahmak? Bir de muhaha diye smile koymuş.



    Her oyun icin her türlu ingilizcemiz var rahat ol. Ama madem ortada bir Türkçe ihtimali var beklerim tabii ki.

    Horizon Zero Dawn i almadim almam da neden çünkü Türkçe beklentisi olan bir oyundu ve olmadı tepki gosterip cok merak etmeme rağmen almıyorum. Su zamana kadar oynayip bitirdigimiz bütün oyunlar Türkçe miydi? Hayir. Ama böyle bir beklenti ve ihtimal varsa neden şuan bu oyunu alayim. Oyun bi yere kacmiyor.
    Biraz uzun bir yazı oldu ama değerlendirmek için oyunu bitirmeyi bekliyordum, zira bu tip emek isteyen oyunları bitirmeden, özellikle de merkez noktası olan hikayeyi görmeden yorumlamayı doğru bulmuyorum. 92 saat oynamışım, bu süre kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir tabii ama herhalde ortalama 100 saati vardır oyunun fakat ana hikayesi bu sürenin üçte birini anca kapsıyordur, böyle bir oyun için kısa geldi.

    İlk olarak oyunu alma konusunda kararsız olanlar için şunu söyleyebilirim, eğer Witcher ya da Medieval Total War/FPS kombinasyonu beklentisindeyseniz, almayın. Geçirdiğim 90 saatin 80'i konuşma ile geçmiştir, bundan sıkılmayacağınızı düşünüyorsanız alın derim. Adamlar biraz Torment, Baldur's Gate zamanlarındaki bol konuşmalı rol yapma oyunlarını baz almışlar gibi duruyor. Aksiyon bazında ise Witcher, Mass Effect gibi ARPG'lerin sunduğunun çeyreğini sunmuyordur herhalde, aksiyon gerçekten tadımlık. Toplam sayıları sanırım 10-12 tane kadar olan Bandit, Raider ve Interloper kamplarını bastığınız görevler ve ana görevlerin sunduğu karambol aksiyonu dışında kılıcımı çektiğimi hatırlamıyorum. Karambol olmasının sebebi de savaşın içine giriyorsunuz, normal bir durum ama 1v1 ya da 1v2 tarzındaki dövüşler gibi epik geçmiyor.

    Karakterimin son hali şöyle;https://i.hizliresim.com/1J63kj.jpg lvl cap de 20'miş, aşağı yukarı bu seviyelerde bitiyor sanırım. Str bazlı ilerledim, lvl 10'dan sonra oyun biraz kolaylaştı, özellikle kullandığım kılıç St. George's Sword (longsword) -ki nereden edindiğimi hatırlamıyorum ama hem slash hem de stab olarak eşit oranda çok güçlü olduğundan, neredeyse herkesi bir, iki darbede indiriyordum. Hatta 5,6 kişilik Interlopers gruplarına dalıp, perişan ediyordum. Zorlanmak isteyen biraz dengeyi ayarlasın derim çünkü ben oyunun son birkaç görevine lvl 17 gibi başladım, abartısız 10,15 kişilik gruplara daldığım oldu. Çünkü tek slash darbesi bile bazen öldürmek için yetiyor. Bir de Str için Heavy Swing yeteneğine ek olarak Savage buff ile beraber doğada karşınıza çıkan herkesi adeta biçiyorsunuz. Dövüş mekaniği başta biraz zor geliyor ama alışınca gerçekten keyifli, çünkü tüm kontrol size bırakılmış, bir de kullandığınız silah için bir iki kombo öğrendiğinizde daha da keyifli oluyor.

    İlk eleştireceğim şey oyunun son hali kickstarter projesinde gösterilen oyun değil. Oradaki tanıtımda kale kuşatmaları, atlı ordular, büyük kara ordularının karşı karşıya gelmesi gibi heyecanlandıran, hatta böylesini ilk defa gördüğümüz unsurlar vardı. Atlı ve kara orduları kısmı tamamen çıkarılmış, belki de ikinci oyun için bilemiyorum. Kale kuşatmasının ise heybeti bir hayli düşürülmüş. Açıkçası hem görsel anlamda hem de sayı anlamında tatmin etmekten çok uzak. Elbette yine kickstarter halindeki animasyonlardan da eser yok, onlar da basitleştirilmiş. İkinci olarak da oyun tam anlamıyla yarım, teknik anlamda zaten yarım ama maalesef
    hikayesi de yarım; başlangıçta oyuncuya geçirilen o intikam motivasyonu ne yazık ki sonuca bağlanmıyor, ikinci oyuna saklamayı tercih etmişler. Bunu gördüğünüzde ekrana mal gibi bakakalıyorsunuz "ya daha intikam alacaktık..." diye, bu durum bende çok ciddi hayal kırıklığı yarattı.


    Bir diğer husus ise işin rol yapma kısmı yeterli değil. Açıkçası bu oyunu RPG kategorisine koyar mıyım emin değilim komik olan aksiyon da değil, biraz kendi tarzını yaratmaya çalışırken arada kalmışlık var. Karakter üzerinde yetkiniz sıfır, o hazır geliyor. Bu eksiyi hikayeyi gerçekten detaylandırarak kapatırlar diye umuyordum. Tıpkı Geralt ve hikayesinde olduğu gibi ama Kingdom'ın ana hikayesi üzerinde de çok büyük etkiler bırakamıyorsunuz, keskin dönüşlere ve tercihlere izin vermemişler. Sistem daha çok A noktasına ulaşmak için B'yi mi C'yi mi seçmek istersin şeklinde ilerliyor, yani öyle ya da böyle siz A noktasına gidiyorsunuz. Hikayenin bazı noktalarında taraf değiştirmeyi düşündüm, hikayenin sonucuna etki edecek hareketler yapmak istedim ama buna imkan yaratılmamış. Oysa ki yine kickstarter zamanlarında adamların "bir köylünün kral olmaya giden yükselişine" dair açıklamaları vardı hatta kaderimizin kendi ellerimizde olduğunu da söylüyorlardı. Bunun binde birini dahi göremiyoruz, aslında gayet çizgisel bir yapıda hikayesi var. Oyun, tercih ve yol ayrımları konusunda gerçekten başarısız.

    Oyunun aynı anda başarılı ve başarısız olduğu diğer bir konu da şahane harita tasarımını kötü kullanmış olmaları; adamların "dungeons & no dragons" diye sloganları vardı bu oyun için, tamam ejderhalar yok ama birkaç vahşi hayvan ekleseydiniz. Haritanın %70'i orman olsa gerek, fakat vahşi doğaya dair hiçbir şey görmüyorsunuz. Avcılık, tavşan, geyik ve domuzdan ibaret. Şu atmosferi yaratmayı başarmış adamlar,https://i.hizliresim.com/m2MZQ2.jpg nasıl bunu zenginleştirememiş aklım almıyor. Her şeyi geçtim en azından bir ayı çıksaydı, darısı ikinci oyuna diyelim. Oyundaki paranın da işlevi tartışılır noktada, çok hızlı ve çok yüksek miktarda para biriktirebiliyorsunuz ama harcayabileceğiniz şeyler kitap, reçete, bitki, yatak parası gibi basit ve ucuz şeyler. Bu para bolluğundan repair öğrenmeye tenezzül bile etmedim, satıcılardan zırh ya da silah almaya da gerek duymuyorsunuz çünkü öldürdüğünüz düşmanlardan hep daha iyisi düşüyor. Adam gibi kullandığım tek yer seviye 5 at almaktı, onda bile 2k para verdim, 4'lü çantası olan sele bile 1k civarındaydı. Bitirdiğimde 30k para birikmişti.

    Oyunun hemen hemen her şeyi ellerimizle yaptırıyor oluşu bence şahane bir yöntem olmuş, özellikle ilk 15,20 saatlik dilimde gerçekten çok keyifli oluyor ama işin özünde bu bir oyun olduğundan o keyif sürdürülebilir olmuyor pek çünkü 80 saat sonra oturup da kılıcı bileylemekle ya da simya masasında çeşitli iksirler yapmakla uğraşılmıyor. Mesela acıkmak, yorulmak gerçekten oyunun bir parçası haline gelmiş ve buna dikkat ederek oynuyorsunuz. Yapımcı bu konuyu hakikaten oyuna iyi entegre etmiş ama yemek yeme işini kotaramamışlar. Satıcılardan alınan ya da avlardan elde edilen yiyecekleri her köşe başına konulan kamp yemekleri yüzünden neredeyse kullanmıyoruz. Keza Hunting çok keyifli bir seçenek olsa da söylediğim gibi hem zenginleştirilmediği hem de tatmin edici bir mücadele sunmadığı için göreviniz olmadıkça uğraşmaya gerek duymuyorsunuz. Yetenekler ve buff'lar fena değildi, fakat yine buff namında çeşitli aksesuarların olmaması kötü olmuş. Oyun boyunca gümüş yüzük ve kolye dışında başka aksesuara denk gelmedim, onların da bir özelliği yok.

    Oyunda genel olarak iyi şeylerle kötü şeyler çok iç içe, bir yeri yükseltirken diğer taraf aşağı çekilmiş. ilk oyun olmasına bağlanabilir, görmezden de gelinebilir zira gerçekten büyük bir potansiyele sahip, eğer yapabilirlerse ikinci oyun ciddi anlamda efsane olabilir.


    İki dip not düşeyim,

    - Oyunun iyi kılıçlarından Queen of Sheba için 5 parça topluyorsunuz. Bu parçalardan birini başlarda Rattay'daki Aquarius iş alımı görevinde Pickman denilen eleman veriyor. Ben o elemanı Bailiff'e önermemiştim hali ile Pickman'da bana ödül olarak parçayı vermedi ve kılıcı tamamlayamadım. Pickman'ı işe aldırın aklınızda olsun.

    - Vranic görevi geri dönüşü olmayan kısımlardan biri, oradan çıktıktan sonra bir müddet ekipmanlarınızı kullanamıyorsunuz ve başka ekipmanlar veriliyor. Tekrar geri alınıyor elbette ama ben kendi ekipmanlarımı kullanmak istiyorum derseniz, Vranic'e girmeden tüm eşyalarınızı atınıza atın, (burada noble saddle 4'lü çok önemli 502 kg) görev bittikten sonra oyun otomatikman size yeni ekipmanlar veriyor yine ama atınızı çağırıp, eşyalarınızı oradan alabilirsiniz.
    Kusra bakmayın da bu durumun çalmaktan en ufak bir farkı yok. Oyun için biçilen değer belli. Bu yapılanın yanlışlıkla dükkanını açık bırakıp evine giden adamın dükkanına girip dükkanı soyup soğana çevirmekten hiçbir farkı yok. İkisinde de bir insanın kusrundan haysiyetsizce yararlanma durumu mevcut. Kendinize yediriyorsanız hiçbir sorun yok fakat yapılanı yüzsüzce aklamaya paklamaya çalışmayın.
    Mevzu yabancı dil bilip bilmemek değil arkadaşım. Her şeyden önce herkes gibi doğal olarak kendi ana dilimizde oyun oynamak istiyoruz. Bu neden bazılarınızı bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim.

    Ben bir Türk vatandaşı olarak oyunlarda seçenekler kısmında Türkçe dilini görmek istiyorum arkadaş olay bu kadar basit var mı bir itirazın ?
    Benim İngilizcem bu oyuna gayette yetiyor ama bende yama bekliyorum. Ağlamakla bir alakası yok pc ye geldi ve konsola gelecek dendi. Ana dilimde oynamak varken İngilizce oynamak istemiyorum. İnsanların İngilizce bilip bilmediği de sizi zerre ilgilendirmez. Yama gelecek dendi bir çok insan yama geleceği için hala başlamadı konsolda. Herkes çok bilmiş nasıl iştir arkadaş.
  • 10 Numero Bomba gibi bir oyun geliyor kardeşlerim demedi demeyin.
    Buarada 12 den vurmuş





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 19 Aralık 2013; 21:46:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müthiş...

    http://kingdomcomerpg.com/?page_id=81




    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  •  KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 19 Aralık 2013; 22:30:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar bu vidyoyu anımsayacaktır.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaza girmeden önce vardı son video, daha iyi kaliteli bi videosu da vardı , çıkarmı çıkmaz mı ne zaman çıkar derken düştü karşımıza ben şahsen yukarıdaki oyundan daha iyi grafikler bekliyorm, o video çok etkilemişti beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 20 Aralık 2013; 1:25:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harpooner

    Yaza girmeden önce vardı son video, daha iyi kaliteli bi videosu da vardı , çıkarmı çıkmaz mı ne zaman çıkar derken düştü karşımıza ben şahsen yukarıdaki oyundan daha iyi grafikler bekliyorm, o video çok etkilemişti beni.

    İyidir iyi güzel olucak...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingdom Come: Deliverance'tan Yeni Bir Görsel

    Çek Cumhuriyeti'nden geliştirici Warhorse'un Avrupa Orta Çağ atmosferinde geçen ve gerçekçi öğelerle süslenmiş bir RPG oyunuyla Kingdom Come: Deliverance'ın yepyeni bir görseli ortaya çıktı.

    Sloganı "Dungeons and No Dragons" olan oyun gerçeküstü öğelerin olmadığı (minimuma indirildiği diyelim) gerçekçi bir Aksiyon-RPG oyunu olma amacında.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Kingdom_Come_Deliverancetan_Yeni_Bir_Gorsel-47161.htm

     KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 25 Aralık 2013; 9:37:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle yaratığın, büyünün olmadığı bir oyunu çok isterdim sonunda geliyor.
    Bir de bunu online yapsalar baltalar, mızrakarla falan kapışsak yemede yanında yat olurdu.

    Belki Chivalary Ps4'e gelir, bekleyip görelim.
  • Kesinlikle gerçeküstü öğelerin olmaması çok çok daha iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda abuk subuk büyünün olmadığı güzel bir ortaçağ oyunu

    chivalry ı haftalarca oynamstım cok zevklıydı bu daha gelıstırmıs halı olucak ve bunuda oynıcam gelsın oyunlar yehhu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gny*

    Şöyle yaratığın, büyünün olmadığı bir oyunu çok isterdim sonunda geliyor.
    Bir de bunu online yapsalar baltalar, mızrakarla falan kapışsak yemede yanında yat olurdu.

    Belki Chivalary Ps4'e gelir, bekleyip görelim.

    Aynen katılıyorum hacı Günay, ortaçağ oyunlarının alayında ejderha
    />
    ,
    büyü
    />
    ,
    büyücü
    />
    ve doğa üstü yaratık
    />
    var.

    Hep böyle de yürünmez bu ortaçağ yolunda. Ara sıra yenilik, hatta gerçekçilikte lazım.




  • Dövüş sistemi,Mount&Blade'in gelişmiş haline benziyor ki bu da müthiş bir şey benim için.
  • İçinde büyü vs. olan oyunlara Orta Çağ oyunu diyemezsiniz, fantastik senaryolu oyunlar onlar. Örneğin Yüzüklerin Efendisi Orta Çağ'da mı geçiyor?
  • içinde büyü falan olmayan bu tarz oyunların başında mount and blade geliyordu birçok kişi sırf büyü yok diye onu beklemek zorundaydı artık neredeyse tes e rakip bir oyun geliyor gibi.Oyuncu çalacaktır tes in mmo denemesinden sonra bence.Heleki tes onlinedaki güttüğü satış politikasından sonra bence tahtını fazlasıyla sarsıcak tesin.
  •  KiNGDOM COME : DELiVERANCE (PS4 ANA KONU)
  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 11 Ocak 2014; 21:44:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

    içinde büyü falan olmayan bu tarz oyunların başında mount and blade geliyordu birçok kişi sırf büyü yok diye onu beklemek zorundaydı artık neredeyse tes e rakip bir oyun geliyor gibi.Oyuncu çalacaktır tes in mmo denemesinden sonra bence.Heleki tes onlinedaki güttüğü satış politikasından sonra bence tahtını fazlasıyla sarsıcak tesin.

    tes in en az bir oyununu oynayan bir adamın online ı için seriden vazgeçeceğini sanmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreazz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

    içinde büyü falan olmayan bu tarz oyunların başında mount and blade geliyordu birçok kişi sırf büyü yok diye onu beklemek zorundaydı artık neredeyse tes e rakip bir oyun geliyor gibi.Oyuncu çalacaktır tes in mmo denemesinden sonra bence.Heleki tes onlinedaki güttüğü satış politikasından sonra bence tahtını fazlasıyla sarsıcak tesin.

    tes in en az bir oyununu oynayan bir adamın online ı için seriden vazgeçeceğini sanmıyorum

    2 si aynı anda çıkarsa vazgeçmez tabi ama bence tes online la meşgul olacak bu oyun çıkarken bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dreazz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

    içinde büyü falan olmayan bu tarz oyunların başında mount and blade geliyordu birçok kişi sırf büyü yok diye onu beklemek zorundaydı artık neredeyse tes e rakip bir oyun geliyor gibi.Oyuncu çalacaktır tes in mmo denemesinden sonra bence.Heleki tes onlinedaki güttüğü satış politikasından sonra bence tahtını fazlasıyla sarsıcak tesin.

    tes in en az bir oyununu oynayan bir adamın online ı için seriden vazgeçeceğini sanmıyorum

    2 si aynı anda çıkarsa vazgeçmez tabi ama bence tes online la meşgul olacak bu oyun çıkarken bence.

    Umarim bethesda oyle bir hata yapmaz.ama onlarda biliyor neyin hayrani ne kadar boyle online icin ana hikayeyi boslamaz sanmiyorum bethesda yani guveniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.