Şimdi Ara

Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
17.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    QCY, 2009 yılında kurulan Çinli bir marka ama ürettir, üzerine marka bas geç bir marka değil, AR-GE çalışmalarıyla şu ana kadar 9 teknoloji, 14 kullanım ve 29 tane tasarım olmak üzere özellikle ses ürünleri tarafında 52 patente sahip, yeni diyafram materyalleri konusunda heyecan verici çalışmaları var.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    Gayet güzel, vitrin tasarımındaki kutusundan taşıyıcı haznesiyle kulaklıklar, kısa bir Micro USB kablosuyla beraber küçük ve büyük boy tipler, aynı şekilde askılar da çıkıyor, her kulak tipi, boyutu düşünülmüş, mesela ben orta boy tiplerle büyük boy askıları kullanıyorum.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    Siyah ve beyaz renk seçeneği var T1 Pro’nun. Hazne alüminyum malzemeden, çok kaliteli bir alüminyumdan değil ama soğuk metal hissi var, öyle elle ezip bükebileceğiniz bir malzeme değil. Kenarları elmas kesim, fiyatına göre çok güzel görünüyor. Gayet hafif ve cebe atmak için boydan sıkıntılı değil ama kalın. Niye bu kadar kalın peki? Sebebine değineceğiz.
    Üzerindeki 4 kademeli göstergeden bir defa basınca kendi batarya durumunu, çift basınca da kulaklıkların şarj olup olmadığını görebiliyorsunuz.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    Hazneyi tek elle açabiliyorsunuz, içi kumaş, rahatsız edici bir metal sesi çıkarmıyor yani, ittir ve kulaklıklar karşınızda. Boyut olarak uzun zamandır kullandığım, Sony WF-1000X’den küçükler, kulağa takınca daha az çıkıntı yapıyorlar. 

    Plastik gövdeliler, WF-1000X gibi kalite kokmuyorlar ama kalitesiz de diyemem, gayet sağlam hissettiriyorlar ve 4.7gr, 6.8 gram WF1000X’den hafif, 4gr Airpods’dan biraz daha ağır. Kağıt üstü şeyler bunlar, bence hiçbirisi yoracak, rahatsız edecek kadar ağır değil. Üzerlerindeki yüzey dokunmatik bir yüzey, evet, bu fiyata dokunmatiği de var. 1 saniye basılı tutunca açılıyor, 2 saniye tutunca kapanıyor, arama cevaplayıp kapatabiliyorsunuz. Müzik durdur devam et, bir önceki, bir sonraki şarkıya geç, görmek istediğim fonksiyonların hepsi var ve gayet hassas bir yüzey, algılamamazlık yapmıyor.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi'

    Haznelere mıknatıslarla tutunuyorlar, düşürmek için inadına salladığınızda bile tıkırtı çıkarıyorlar ama ebedi düşmüyorlar. Çıkarmak istediğinizde kolayca çıkıyorlar, yerlerine bıraktığınızda da ille de yerine ittirmeye, mesela tırnakla oturtmaya gerek yok, mıknatıslar işleri ziyadesiyle yapıyorlar. Ben hala bu fiyata böyle bir ürün nasıl olur şaşkınım, devam edelim.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    Bluetooth 4.2 üzerinden bağlantı kuruyor. Aslında hazneden çıkarır çıkarmaz çalışmaya başlasalar güzel olurdu ama bu fiyata o kadar kusur kadı kızında da olur desem yeridir. Çıkarıp 1 saniye basılı tutuyorsunuz, açılıyorlar. 5 İlk kurulumda 5 saniye basılı tutuyorsunuz, eşleştirme modunda mavi-kırmızı yanıyor LED’i, sorunsuz bağlanıyor. Bağladıktan sonra tek kullanacaksanız birini, çift olarak kullanacaksanız açtıktan sonra 1 defa dokunuyorsunuz, birbirleriyle eşleniyorlar, tekrardan eşlemenize gerek yok.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    20Hz-20KHz frekans aralığına ve 93dB hassasiyete sahip kulaklıklar. Üzerlerinde telefon görüşmelerinde de iş görebilecek kalitede mikrofonları da var, açıkken 1 saniye basılı tutuyorsunuz, Google Asistan açılıyor, kullanıyorsunuz mesela, iPhone’um olmadığı için Siri ile deneyemedim açıkçası. Araya duvar girince 5 metre, duvar girmeden 10 metre civarı menzili var. 40mAh bataryaları var ve QCY tek şarjla 2.5 saat kullanabileceğinizi söylüyor, fabrika verisi bu tabii, şimdi deneyimlerimi aktarayım size.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi'

    Öncelikle maksimum sesi gayet iyi, benim gibi kulakları yüksek sesle biraz yıpratmış birine bile iyi geldi, distorsiyon sıfır. Tabiri caizse fiyatını düşününce “Bunlar tizlerde patlar” diyordum ama olması gerektiği kadar iyiler, netler, berraklar, fiyatı için şaşırtıcı derecede berraklar. Midler, vokaller yerinde, dengede diyebilirim, ses profili olarak biraz daha sıcak, biraz daha bass yanlısı bir profili var. Basslar kablosuz bluetooth kulaklıklarda duyduğum en iyi basslar değiller ama rap, trap dinleyen, enstrümental parçalarda tok sesleri seven biri olarak kabul edilebilirim rahatlıkla üstünde basslar. Genel olarak dinamik aralığı doyurucu, sahnesi ve yön hissiyatı ise biraz dar, çok yön hissiyatı yok ama fiyatı için yine iyi.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi'

    Konfor tarafı gerçekten iyi, kulak kanalınıza uygun bir ucu seçtiğiniz takdirde yoracağını zannetmiyorum, beni hiç yormadı. Askıları öyle kulağı saran askılar değiller, biraz daha tutunma sağlıyorlar ama ciddi işe yarıyorlar, özellikle koşarken yararlar işinize, başlarda yaşayabileceğiniz düşecek de kaybedeceğim endişesini alıyorlar.

    Çalışma süresi ve stabilite. Yaptığım testlerde ki %100 sesle test ettim ben, kağıtüstü 2.5 saat diyordu, 2 saat civarı kullanabildim ben, pahalı abileri, 5 saat vaat eden Icon X veyahut Airpods’un yarısı kadar, en büyük fedakarlık burada. Çiftini de 4-5 defa şarj edebilen haznesiyle yaklaşık 1 saatte de şarj oluyorlar, hızlı şarj yok. Haznesiyle toplam 15 saat civarı kullandım süresi çıkıyor. Kopma, bazen günlerce kopma olmuyor ama bazen hani hıçkırık tutar ya olmadık yerde, bir 5 dakika kadar biri gidiyor gibi yapıyor, sonrası yine temiz.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    Video izlerken senkron kayıyor mu peki? Ben yine beklentimi düşük tutmuştum ama dizi-film izlerken, YouTube’da içerik tüketirken mesela en önemli şey dudak ve ses uyumu, senkronudur, gecikme yok, sorun da yok.
     
    Asıl farklar Spotify’dan çıkıp kayıpsız, FLAC parçalar dinlemeye başlayınca ortaya çıkıyor. Mesela baterici arkaşın zil sesleri tamam yine var ama benim halihazırda kullandığım, editör olarak tercihim ve alanında en iyilerinden, en pahalılarından Sony WF-1000X’teki kadar ayrışamıyor, detay ayrımı böyle tepe segment diyebileceğim ürünler kadar değil, T1 Pro’da çok nadir de olsa veri sıkıştırmadan mütevellit pürüzler hissedebiliyorsunuz ama genel olarak fiyatına göre performansı o kadar iyi ki Samsung Icon X, Sony WF-1000X ve Apple Airpods ile aradaki fiyat farkını “Ben bu kulaklıklara bu kadar vermeli miyim?” diye ciddi ciddi düşündürüyor.
     
    Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' 

    QCY T1 Pro. Videonun başında da söyledim, arkadaşlar bir hazine bulmuş kadar mutluyum, bu kulaklık 200 liraya alabileceğiniz, çok daha pahalı abilerine dahi kafa tutabilecek, F/P oranı inanılmaz yüksek bir bluetooth kulakiçi kulaklık. Kullanım süresi abileri kadar uzun değil, ses kalitesi özellikle Spotify’da oldukça yakın ama onlar kadar değil, hızlı şarjı yok, sıkıştırma protokolü o kadar gelişmiş değil gördüğüm kadarıyla gibi gibi eksilerinden bahsedebilirim, lakin bu tür kulaklıkları merak ediyor ama fiyatları yüzünden uzak duruyorsanız, incelemelerimde özellikle bunu satın alın, bunu kullanın demem, merak edebileceğiniz her şeyin detayına inip tercihi sizlere bırakırım ama QCY T1 Pro’yu canı gönülden tavsiye edebilirim. Hem merağınızı giderecek hem de devamında zevkle kullanabileceğiniz bir kulaklık olmuş.
     
    Ürünü Gearbest üzerinden satın almak isterseniz; QCY T1 Pro
    İndirim kodu: GBreview02
     
     



  • Merhabalar,

    lütfen bir gün ofisimize gelin, WF-1000X'i de T1 Pro'yu da size dinleteyim.

    Kaynak olarak nasıl bir cihaz kullandınız bilmiyorum ama ben size S9+'ı kaynak olarak kullanıp bir dinleti yaptırmak isterim, dediğim gibi misafirim olun, beraber deneyelim.

    Kimsenin parasının heba olmasını istemem lakin performansından emin olduğum bir şeyin de karalanmasına gönlüm razı olmaz.

    Not: Mikrofon başarımı konusuna videoda da özellikle pek değinmedim, sebebi ise telefonun ses sıkıştırma protokolü, kullanılan hat, bölgedeki şebeke çekim kuvveti, alıcının hattı ve yine şebeke gücü, ahize kalitesi, bunlar çok ama çok değişken faktörler, haliyle minimum gereksinimlerin karşılandığı bir senaryoda test ettim ve sadece "iş görür" seviyesinde olduğunu belirttim.
    Ben de kulaklığı sizin incelemenizden sonra satın almaya karar verdim ve satın aldım.

    Ses kalitesi meselesi oldukça değişken, bu nedenle ses kalitesi hakkında yapılan olumlu ya da olumsuz eleştirileri çok dikkate almıyorum genel olarak. Ama ben ses kalitesinden memnun kaldım, açık konuşmam gerekirse ses kalitesi beklentimin üzerindeydi.

    Mikrofon konusu ise bence biraz karışık ve bu konuda eleştirilmeyi hak ediyorsunuz. Değişken faktörler konusunda haklısınız ama benzer değişken faktörler ses kalitesi için de geçerliyken bütün incelemeyi ses kalitesine ayırmışsınız. Ses kalitesinde kaynak cihazın S9+ ile Astell Kern olması arasında da fark olacaktır ama haklı ya da haksız, ses kalitesini övdünüz. Ses kalitesini değerlendirirken mikrofon hususundaki değişkenleri bir "mazeret" olarak kabul etmediniz. Ses kalitesine etki eden faktörleri değerlendirme dışı bırakıp ses kalitesini incelerken bir anda mikrofon kalitesine etki eden faktörleri hatırlayıp bu faktörleri bahane gösterip mikrofon kalitesini inceleme dışı tutmak en nazik ifadeyle "tutarsızlık" olarak ifade edilebilir.

    İncelemenin eksik kısmını ben tamamlayayım. Mikrofonun "iş görür" seviyesinde olduğu yorumunuz kısmen doğru ama eksik bilgi içeriyor. Mikrofon "kapalı alanda" iş görür seviyede, doğru. Ama açık alanda mikrofon "işe yaramaz" seviyesinde. Açık alanda mikrofon dışarıdan o kadar çok ses alıyor ki karşıdaki benim sesimi asla alamıyor. Bu duruma incelemede değinmemek büyük hata. Bu mikrofon özelliğine sahip bir kulaklık ve sonuçta 2 temel işlevi var: Biri bir şeyler dinlemek, diğeri telefonda konuşmak. Siz incelemenin neredeyse tamamını cihazın tek bir işlevine ayırmışsınız. Cihazın diğer işlevini neredeyse hiç değerlendirmemişsiniz. Bu noktada 2 seçenek var.

    1. Mikrofonun açık alan performansını değerlendirmeyi unuttunuz: Bu seçenek benim için fazlasıyla naif. Yakın arkadaşım olsanız bu iddiaya "yersen" diye cevap vermek zorunda kalırım.

    2. Mikrofonun açık alan performansını bilerek değerlendirmediniz: Bu seçeceği doğru kabul edersem bundan sonra sizin yaptığınız incelemelerde değinilmeyen noktalar benim kafamda soru işareti olarak kalmayacak. Değerlendirmediğiniz noktalarda ürünün "yetersiz" performans verdiğini anlayacağım.

    Sonuç olarak yaptığınız inceleme "bence" ses kalitesi bakımından doğru, mikrofon bakımından eksik. Eksikliğin nedeni bir hata mı yoksa bilinçli bir tercih mi bunun cevabını ancak siz verebilirsiniz zira ben bu konuda bir yorum yapamam.

    Ben yukarıdaki arkadaş gibi "Param çöpe gitti" demiyorum. Düşük beklentiyle uygun fiyatlı bir kulaklık aldım, beklentilerimi kısmen karşıladı. Bu nedenle incelemeniz için size "kısmen" teşekkür ediyorum.

    Peki ben bu inceleme sonunda ne öğrendim? Sizin incelemelerinizi nasıl izlemem ve değerlendirmem gerektiğini gayet iyi öğrendim.

    İyi çalışmalar.
  • Türkiye fiyatı 189 lira ücretsiz kargo
    Gearbest fiyatı 174 lira 8 lira kargo görünüyor.


    Türkiyeden almak daha mantıklı gibi.2 yıl kvk garantili hemde?

  • Nerede daha uygun fiyata buluyorsanız oradan alın arkadaşlar.

    Gearbest ise Gearbest ki büyük indirim dönemlerinde yine göz atın, daha avantajlı olabiliyor, daha uygun fiyat sunan başka bir yer varsa orası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 saat kullanım süresi tanıyor bir bluetooth kulaklıkta kullanım süresi dısında ne aranabilir ki zaten. Süre cok az geldi. Ayrıca 189 tl günümüzde f/p canavarı oldu malesef. Bir kulaklık için çok fazla bana göre

  • İnceleme güzel olmuş.Fiyatına göre dediğiniz gibi çok iyi. Bu kulaklık için tek sıkıntı şarjın 2 saat gitmesi. İki saat sonunda 1 saat boyunca şarj olmasını beklemek çok mantıksız olur. Özellikle uzun yolculuklarda. Fakat günlük kullanımınız 2 saati zaten geçmiyorsa hiç sıkıntısız kullanılır.

  • Mikrofon kalitesi nasıl? Telefon görüşmelerinde karşı tarafa ses yeterli seviyede ve kaliteli gidiyor mu?

  • Yine Burak yine kalite.

    inceleme dediğin böyle olur, ister oku ister izle. En. Sevdiğim inceleme tipi ve bu konuda sayılı adamlardan birisi Burak.

    Seviyoruz seni Burak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazda kablolu F/P ürünu kulaklıklara degınsenız. Benım gıbı bır suru kulaklık sarj etmek ıstemeyen ve aradakı 50 cm mesafeyi asmak ıcın bı dunya blutooth radyasyonu yemek ıstemeyen ınsan var sonucta.

  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Onun için Xiaomi Mi Pro HD'yi inceledik bile :)

    Fiyatı 150-170TL civarında fiyatı. 400TL'ye kadar, tiz ve mid odaklı kulak içi kulaklık arayanlara tavsiye etmiştik, klavyelerimizi kullanalım arkadaşlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Qcy tavsiye ederim. Kör atış aldığım bir marka oldu ama memnun kaldım ürünlerinden. Şarj zımbırtısı biraz kalitesiz geldi sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende jabra elite 25e kullanıyorum gerçekten jarjı 18 saat gidiyor gayet memnunum kablosuz olarak sizce bu kulaklığı da almalımıyım.jarj süresi 2.5 kulaklık içinde 2 saat mi ? yoksa tek kullaklık mı ? 2 saat cevaplarsanız sevinirim.Keşke şunu da belirtseyd,niz telefonu cebinize koyup yolda giderken bağlantı kesilme sorunu problemi oluyor mu ? Benim jabra elite 25e de bu oluyor özellikle telefonu cebe ters koyunca yani kafa aşağı bir şekilde koyunca seste kesilmeler oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 14 Aralık 2018; 0:49:45 >
  • Hocam bluetooth özellikle bir televizyon tanır mı bunu? Çin'den aldığım hiçbir bluetooth hoparlörü tanımadı. Gerçi elimde transmitter var ama yine de merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasa airpods çakması i7 i7s falan tarzı kulaklık kaynıyor herkes alıyor sonra 1 günde bozuluyor sövüyor insanlar
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    bahsettiğim çalışma süresi ikisi için de geçerli, zaten çalışma süresinden bahsedilirken sadece biri baz alınarak bilgi verilmez. Kağıt üstünde 2.5 saat yazıyordu, ben testlerim boyunca genelde %100'de, her ikisi de kulağımda müzik dinledim, 2 saat civarı hizmet verdi.

    "Telefonu cebinize koyup..." zaten normalde oluşan senaryo bu değil midir? Yani elinde telefon, kulağında kulaklık; böyle bir ortam şartı olmamalı ki menzilden bahsettim zaten, 10 metreye kadar çalışıyor kulaklık, haliyle telefon cebimdeyken de bir problem yaşamadım.

    Bağlantı kesilmesi, kopması konusundaki yorumumu da yaptım, hem videoda sesli, hem de yazılı kısımda geçiyor, detayları es geçmemeniz için yazılı incelemeyi de ekliyorum özellikle, lütfen :D
  • Kulakta çok kötü bavul gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline emeğine sağlık güzel ve detaylı inceleme olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç incelemesine denk geldim takip ettiğim kişilerde bir tanesi fena gömmüştü o yüzden almaktan vazgeçmiştim. Jabra elite 65t ler 500 liraya satılırken almadığıma pişman olmuştum, gear iconx lerde 400 e gitmişti sanırım yakın zamanda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkür ederim. Çok faydalı ve ayrıntılı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam type-c portu kullanan kulaklık olarak ne önerirsiniz? op6t kullanıcısı olarak bullets v2 düşünüyorum dahili dac'da varmış hiç kullanma fırsatınız oldu mu acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.