Şimdi Ara

Kimliğe fotoğraf koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,


    öncelikle yardımcı olmanızı çok rica ederim.


    19 yaşında bir tanıdığım var. kimliğinde fotoğrafi yok. varisi annesi.


    annesinin psikolojik sorunları var evden asla çıkmıyor.


    annesi gelmediği için kimliğe fotoğraf koyduramiyor. bu yüzden hastaneye bile gidemiyor artık.


    nasıl bir yol izlenebilir? yardımlarınızı rica ederim.




  • Merhaba, 19 yaşında birinin kimliğini değiştirmek için neden bir varise ihtiyacı var ki?
  • daha önce hiç fotoğraf koydurmamiş. devlet de ilk fotoğraf için mutlaka velinin gelmesi gerektiğini belirtmekte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpeler

    daha önce hiç fotoğraf koydurmamiş. devlet de ilk fotoğraf için mutlaka velinin gelmesi gerektiğini belirtmekte.

    O reşit olmayan biri içindir, reşit kişi için niye gereksin. Yok illa gelecek diyorlarsa kimliğimi kaybettim yenisini verin desin, mecbur çıkaracaklar yenisini

  • Annesinin psikiyatrik bir hastalığının olduğu elinizde belge olarak var ise bu belgeyle birlikte durumu anlatan bir yazıyı CİMER/Bilgi bölümüne gönderebilirsiniz. Onlar bir çözüm bulabilir belki. E-nabız'da eskiden gitmiş olduğu psikiyatri ziyaretleri ve teşhisler görünür.
  • Merhabalar,


    Hukuken bir kimse ayırt etme gücüne sahipse, erginse ( 18 yaşını doldurmuş ise) ve sulh hukuk mahkemesi tarafından herhangi bir kısıtlılık sebebiyle kısıtlanmamış ise fiil ehliyetine sahip olup bir başka ifadeyle tam ehliyetlidir. Bu anlamda tam ehliyetli kimseden haklara sahip olabileceği gibi hukuken borç altına da girebilecekleri gibi tüm hukuki işlemleri veli ya da vasiye ihtiyaç duymaksızın yerine getirebilir. Bu anlamda 19 yaşında bir kişinin VASİSİNİN annesinin olması için bu kimsenin hukuken kısıtlanmış olması gerekir. Kimlik Kartı Yönetmeliği'nde de bu hususa dair bir bölüm bulunmaktadır. Buna göre,


    Kısıtlıların başvuruları

    MADDE 11 – (1) Bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm olanların başvuruları veli veya vasinin nezaretinde alınır.

    (2) Akıl hastalığı veya zayıflığı nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum tarafından yapılır. Bu kişilerden imza alınmaz. Standartlara uygun biyometrik fotoğraf veya biyometrik verilerin alınamaması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınarak başvuru işlemi tamamlanır.

    (3) Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşam tarzı, kötü yönetim nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum nezaretinde alınır.

    (4) Yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetememesi nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum nezaretinde alınır. Standartlara uygun biyometrik fotoğraf veya biyometrik verilerinin alınamaması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınarak başvuru işlemi tamamlanır.


    Bu anlamda arkadaşınız yukarıdaki yönetmelik hükmü gereğince gerekli işlemleri tek başına gerçekleştiremiyorsa bu anlamda ya vasisini ikna etmeli ya da eğer hukuken mümkünse kısıtlılık kararını kaldırmak için gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Bu durum için başka bir çözüm göremiyorum.





  • Özkan Bey,


    ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim.

  • enteresan bir durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.