Şimdi Ara

Kilometre düşürme artık dolandırıcılık sayılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu ahlaksızlığa Yargıtay dur dedi. Önceden sadece tazminata konu olan km düşürme ahlaksızlığı artık suç. Hem de yüz kızartıcı bir suç. Ayrıca galericiler yaparsa nitelikli dolandırıcılık. Herkes ayağını denk alsın.
    Haberi aşağıda

    "İstanbullu sanık A., 2006 model ve 125 bin kilometredeki aracını, göstergesinde oynayarak 100 bin kilometrenin altına indirdi ve değerinin üzerinde bedelle sattı. Alıcı R. de aracı 3 ay sonra M.’ye sattı. M., aracı satın almadan önce tanıdığı oto tamircilerine kontrol ettirdi ve sorun olmadığını söyledikleri için satın aldı. Ancak bir süre sonra aracın arıza yapması üzerine özel bir servise götürdü. Burada aracın gerçek kilometresinin 130 bin civarında olduğunu öğrendi. M.’nin şikâyetçi olması üzerine aracın kilometresini düşüren A. hakkında dava açıldı. A. hakkında İstanbul Anadolu 24. Asliye Ceza Mahkemesi açılan davada aracın kilometresinin düşürüldüğü ispatlandı. Mahkeme de A.’yı dolandırıcılık suçundan mahkum etti. Sanık A. ve Cumhuriyet Savcısı bu kararı temyiz etti.
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararın bozulmasını talep etti, ancak Yargıtay 23. Ceza Dairesi sanığın temyiz talebini reddetti. Böylece kilometresini düşürerek araç satmak Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesine göre dolandırıcılık suçu sayılacak. Bu suçtan mahkum olanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ile adli para cezası verilecek. Yargıtay, daha önce kilometre düşürerek araç satmayı dolandırıcılık değil, uyuşmazlık olarak görüyordu. Kilometresi düşürülmüş aracı satan elde ettiği haksız kazancı tazminat olarak ödeyerek kurtuluyordu. Ancak bu karardan sonra kilometre düşürerek araç satmak yüz kızartıcı suçlar arasında sayılan dolandırıcılıktan cezalandırılacak."
    http://m.milliyet.com.tr/ikinci-el-aracta-kilometre--gundem-2073584/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Haber tarihi  13 Haz 2015

    Kardeşim internetin hayırlı olsun. Sınırsız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağara serin miydi kardeş esprisi vardı bi de 2010 yılında falan kullanılırdı bu tür durumlar için sen de bu bayat espriyi yaptığına göre sen de yeni bağlatmışsın interneti sana da hayırlı olsun.. Bilmeyenler için paylaştım birader zira bikaç başlık altta hala etik mi değil mi tartışması yapılıyor. Hatta forum yönetimi bir süre sabitlerse başlığı daha iyi olur. Hala bu işin raconu bu diyenler varsa sonuçlarını iyi düşünürler hem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi June34 -- 3 Ocak 2016; 23:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suc olsa ne olacak ki? yaptiran ve yapan suclanmali. ayrica cok dusuk ihtimal yaptiran kisinin suclanmasi. genellikle bilmiyordum diye isin icinden cikarlar.
  • Teşekkürler belki birileri görür de hakkını arar böylece.
    Forumda çok konu vardı bunla ilgili mağdur olduklarını belirten.
  • Bilgilendirme icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki kilometre yükseltmek ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşini düzgün yapanları tenzih ederek söylüyorum; galerici takımı artık biraz tırsar. Devlet kancayı attı mı bir daha bırakmıyor. Yıllar sürse de uğraşır durursunuz. Başa gelmeyince dışardan" bir şey olmaz yaa!" gibi göründüğüne aldanmayın size tavsiyem...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.