Şimdi Ara

Kilom normal ama yağlıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bir sorum olacak ben 15 yaşındayım 1.81 boyum var ve 74 kiloyum, kilom normal ancak ayva göbek denilen göbeğim var bu beni çok rahatsız ediyor ve göbeğim dışında yağlarım daha az, yok demiyorum var evet gine var görülebiliyor ama göbeğime göre daha az. Mesela kolumda az da olsa kas var görülebilir yani sıkıldığında, biceps triceps bilek kası vs. görülebiliyor bundan şikayetçi değilim, biraz da olsa çünkü kaslarımı geliştirmek istiyorum. Bacaklarıma gelecek olursak benim bacak boyum uzun buda bacağımın yağlı olmasını engelliyor bacaklarımdan memlunum, ha bu sizde gövdesi kısa şüphesi uyandırmasın gövdem de normal boyunda. Konu şudur ki benim genlerime gelecek olursak çok kilolu değiliz babam gençken kaslıymış askerlikte kilo almış bir dönem fazla oturduğu için. Annem ince ablamda biraz yağlı, ve 2 dedem zayıf anneannem ve babaannem biraz kilolu yaşlılıktan dolayı, kuzenlerimde gayet normal. Ben çoğu göbekli yağlı insanın aksine küçükken zayıftım hatta olmam gerekten fazla zayıftım sonradan yağlandım fitness'a başladım şubat ayında düzeni bir türlü oturtamadım ancak bugün tekrar devam ediyorum haftada 4 veya 5 gün gitmeyi düşünüyorum, sizce ne yapmam gerek? Sorunum ne nasıl düzeltebilrim bu fazla yağ oranını? Cevaplarsanız sevinirim. (internette çok böyle sorun bulamadım)




  • Buna skinny fat diyorlar hocam. Ne kas kütlesi var ne de yağsız vücut. Aynı anda hem yağ yakıp hem de kütle eklerseniz mükemmel olur. Bunun için beslenmenizin sağlam olması lazım. Zaten kas kitleniz arttıkça yağ oranınız azalıyor.
  • Evet skinny fat olduğumu biliyorum yani tahmin etmiştim ancak ne yapacağımı tam olarak bilmiyordum kafamdaki sorulara cevap bulmaya çalışıyorum
  • Bende de olan bir durum, boyuma göre zayıf olmama rağmen göbekten dolayı kötü bir görüntü oluşuyor. Çözüm ağırlık çalışıp kas kütlesini artırmak, ben önce asğlıklı bir şekilde hafif kalori kısarak kilo verdim (belim 88'den 76cm'ye geldi), şimdi çok yavaş şekilde ve yine sağlıklı beslenerek ağırlıkla çalışıyorum. Bol bol yürüyüp metabolizmamı da yüksek tutmaya çalışıyorum. Beslenme olarak abur cuburdan aşırı yağlı ve unlu gıdalardan uzak durup, ihtiyacın olduğu kadar proteini alman olacak.
  • Peki sence 2 ay boyunca beslenmeme dikkat ederek haftada 4 gün 1.30 saat fitness yaparak bu göbeği nekadar eritebilirim? Artık böyle gezmek istemiyorum.
  • yukarıda yazılanlar gibi skinny fatsin. max 500 kalori açığı oluşturarak 2-3 ay içinde güzel sonuç alırsın. fityemek ve ağırsağlamın sitelerinde var hesaplayıcılar. sana önerim olabildiğinde compound egzersizler.. bench press barbell row squat barfiks gibi..yeni başladığın için kas da kazanacağın için özellikle omuzlarda göbeğin de çok dikkat çekmeyecek zaten
  • Çok sağol dostum ancak ne yemem gerek ne yememem gerek en çok burda zorlanıyorum antrenman işi tamma koşumu yapıyorum ağırlıklarımı kaldırıyorum bench press ağırlıklı squat ancak o kalori açığı ve diyet işi benim kafamı çok yoruyor kalori açığı biliyoprum ama ne yemem lazım ne yememem neler yapmam gerek falan birşey önerebelir misin?
  • Merhabalar benim yaşım 17 boyum 182 kilom 76 ideal kilomdayım ne zayıf ne fazla ama göbek göğüs ve bel kısmım yağlı ve sınav senem olduğu için spor salonuna gitmeye iznim yok evde nasıl bu yağlarımdan kurtulabilirim
  • Zzzasa Z kullanıcısına yanıt
    Evde P90X, Body Beast gibi programları uygulayabilirsiniz.
    Gördüğüm kadarıyla P90X kilo vermeyi, atletik ve fit bir vücuda sahip olmayı sağlarken Body Beast kas kütlesini artırmayı hedef alıyor. Tabii evde yapılmasına rağmen ciddiye alınıp iyi bir beslenme programı ile desteklenirse.
  • lauxx kullanıcısına yanıt
    Tamamen eritebilirsin. Karın kasların muhtemel gözükmez ama. Bende öyle oldu. Antreman olarak 1 gün full body 1 gün hit cardio oneririm. Beslenmeme cok dikkat ederim diyorsan 2 gün de hiit cardio olabilir. Hiit cardio olarak da koşu öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.