Şimdi Ara

Kıl dönmesi ve gss (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    Gel sen aciksozlu ol bu parayı en başından beri yatırdığın için GSS yi bu kadar sıkı savunuyorsun şimdi bu parayı aydan aya ödeyip gelip GSS yi eleştirsen kendinle çelişmiş olacaksın oyle düşünüyorsun. Seninde hakkın yenmiş bak en başından beri ödeyen bir adamla af çıkıp borcu silinen bir adamında borcu sıfır mesela. Ama ödeyen adam niye ödemiş oldu peki? Ben mesela arkadastan borc alarak mecburiyetten ödedim bugün tam 1245 tl. Ama en başından beri odememezlik yapmayıp odeseydim bu güne kadar tam 3600 TL ödemiş olacaktım. Arada 3 katı fark var ve bu parayı odeyenlerde % olarak az olsada sayı olarak az değil ciddi bir para ödendi yani. Fazla para odeyenlerin paraları da iade edilmedi bildiğin hibe edilmiş oldu. İşte GSS yi bu yüzden savunuyorsun çünkü haksız da olsa sen o parayı zamanında odedin ve ödemeyen insanlara tepki gösteriyorsun. Burda suç sende değil tabiiki .



    Yanlış. Pişman değilim ödediğime. İlk başladığından beri güç bela bursla vs ödüyorum. Ama para gelir gelmez ilk işim kyk ve gss ödemek. Bu övünülecek ya da başka bir şey değil vatandaş sorumluluğu. Her vatandaş vatanındaki hükümetin dediğini yapacak arkadaş.

    Ödemeyenler yine ödemeyecek. Seçimi var bunun daha, neler neler silinecek. Adamın faturasını bile siliyor devlet. Ama bence bu hakka girmek. Devletin bu şekilde "ne koparsam kardır" mantığı kendi içinde kararlı olsa da adaletli değil. Maalesef tüm devlet gelirleri böyle. Bak birikmiş 10 lira borcun var, gel 5 lira diyelim öde. Onu da mı ödemiyorsun? Gel 3 diyelim vs vs.

    Yine de ben seçmiş olsam da olmasam da devletin kurallarına uymam gerekir. Tamamen bedava olsun isteriz elbette ama üçüncü dünya ülkesiyiz, sürekli savaştayız, içten dıştan bir ton bela varken 60 lira sağlık için kabul edilebilir bir meblağ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentox -- 27 Ocak 2022; 16:50:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.