Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim de kuyruk sokumumda bir delik var. Bu ara sıra kanıyor. İlginç ağrı yok. Benim şuan sigortam yok bu ameliyatın fiyatı nedir acaba? Bide bu mikrosinusektomi yöntemiyle ameliyat eden yerleri bilen varmı ankarada?
  • Ulan ağustostan beri derdim bitmedi 3 ay olacak hala çekiyorum.2 kere dikiş oldum son atılan dikiş 2 hafta önce alındı ufaktan iltihap vardı dikiş alındı azda olsa iltihap gelmeye devam etti.3 gün önce üniversite ders dinlerken orada bir ağrı başladı eve geldiğim de kan gelmişti hafiften devamı yoktu.

    Bugun oturdum klozete isim bittikten sonra tuvalet kağıdına çok miktarda kan geldiğini gördüm banyoya girdim kanı yıkamak için su tuttum hep kan akıyordu hemşirelik okuyan arkadaşımı aradım deri açılmıştır büyük açılma yoksa pansuman yapıp yollarlar kan hala gelmiyorsa sabah gidersin dedi .

    Batikon ile temizleyip gazlı bez sikistirdım yarın acile gidicem muhtemelen bu seferde deriyi yırttık inşallah dikiş gerektirecek kadar açılmamıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 26 Ekim 2018; 22:50:32 >
  • Mikrosunis yapan yerlerin hepsini bilmem ama büyük çoğunluğu ya merdivenaltı mantığında yada aşırı pahalı cerrahi merkezler. Ülke çapında Bilinen bir hastanede olun ameliyatı. Ufak tefek hastaneler de yetersiz. Başım yandı.

    O kalan ufak delik yara açıklığı. Kıl girişi değil. Gumus nitrat uygulanır genelde. 1 cm falan sonra et var dedi doktor bana buyuk bi hastanede dün muayene olduktan sonra. 1 sene bile sürer kapanması. Temiz bakacan. Tüy bile kalmayacak belde ve malum bölgede 3 haftada bir alacaksın. Araya sargı bezi hep koyacan ki kuru kalsın ve kurusun o açıklık da. Mantık bu. Baticon da sür 1-2 haftada bir iki kez, 10-15 dakka kalsın baticon orda sonra yıkanırsın dedi. İyi gelebilirmis. Pudra vs sürmeyin ki yabancı maddedir. Ucucu değil saf alkol gibi. Sordum özellikle. Sporda eğil kalk cok zorlamalı hareket de iyi değil. Normal antremanını yap ama kurula bölgeyi işin biter bitmez bi kahıt havlu sıkıstır oraya dedi doktor. Öyle.

    Mikro yönteminden bahsettiğim yerler ist avrupa yakası yerler. Görev gereği burdayım 6-7 aydır. Ankara,İzmir vs bilmem. Bu konuları araştırmadan duymadığım yerlerdi bunlar da. Tek olumlu yorum yok haklarında diye yazmıslar internette birinin hatta. forumda bile var başı yanan,yazan. Risk aldık,goz gore gore gittik. Gidin ismi adı sanı olan hastanelere. Verin 150-200 muayene. Yok bilmem ne merkezisi,yok bilmem ne kliniği yok şu işlem merkezi. Hadi işinize abi. Benden uzak Allaha yakın. Medicana,acıbadem,medicalpark vs vs. Ben bidaha olursam tekrarlarsa bu ufak delik yüzünden buralardan şaşmaz. Ücretsiz muayene demek sen gel biz nasılsa kitleriz gibi birşey heralde. dişçi dışı her alanda bu böyle gibi sağlık ve güzellik sektöründe. Bana öyle geliyor en azından artık. Sırf bunları yazmak icin uyelik aldım. Eyvallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tedparripa -- 22 Kasım 2018; 11:43:21 >
  • Tedparripa T kullanıcısına yanıt
    benim de buna benzer bir sorunum oluştu ve doktor da aynisini söyledi. Ameliyatı oldum 7-8 ay sonra hafif bir acılma yasadım. Asırı spor yapmak ve terli kalmaktan dolayı bu tür bir durumla karsılasabilirsiniz. En az 1 yıl o bölgenin nemli kalmaması ve çok gerilmemesine dikkat etmek lazım. Ameliyattan daha çok bakım önemli arkadaslar. Her gün düzenli yıkayacaksın, düzenli olarak tüylerden arındıracaksın. Spor vs. yapıyorsan, çok terliyorsan en azından bir tuvalet kagidi oraya sıkıştırıver ve günde 1-2 defa degistir ki nemli ve terli kalmasın. Ameliyat bölgesini çok gerecek şekilde oturmamalısınız. Bir de aşırı sıcak suyla yıkamayın, ılık su kullanın.

    Geçmiş olsun.
  • Ben 22 yaşımda Ege Üniversitesinde kıl dönmesi ameliyatı oldum. Deliğin 4-5 parmak yukarısında oluşmuş, sık görülen yermiş. Ameliyatta omurilik sinirine iğne vuruyorlar, bel altını hissetmiyorsun. Omurilikte iğnenin gireceği yeri bulmak için 2-3 kez uğraşmıştı düdük hemşire. Narkoz varmıydı hatırlamıyprum ama ördeğe işemeden hastaneden çıkarmıyorlardı. Her gün pansumana gidiyor, pansumanda deliğin içi kanatılıyordu. Bu kanamanin hem delik içini temiz tuttuğu hem de deliği besleyip hergün 1-2 mm kapattığını söylemişti hemşire. Böyle gergün delik üçi kanata kanata delik dolduruldu. Delik derinmiş. Bu hemşire ismini hatırlamadığım o bölüme özel hemşire yani işi sadece bunu yapmaktı. Düşünün hergün kaç hastaya bunu yapıyor ve uzman. Hergün pansumanın popodan hızlıca çekilmesine acısınıda, yaranın kanatılması acısına da alışmıştım. Zamanla hissedilen acı azalıyor. 1 ay çalışmamak gerekiyor. Sandalyeye oturmak için yastık kullanmıştım, simit kullananlarda var. O vakitler hızlıca oturmak yok. O bölgenin basıncı hissetmeyeceği şekilde yavaş yavaş şekilden şekile girerek oturuyorsunuz. Ben bu iltihap sivilce zannederdim. Üniversitede odamda kanatırdım. Geç ameliyatboldum. Erken olursa delik derin olmaz.Abimin vesilesiyle abimle hastahaneye gittiğimde öğrenebildim.Doktor hemen kıl dönmesi olduğunu anlamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 28 Kasım 2018; 17:29:22 >
  • 2010 yılında ameliyat olmuştum, halen kıçımın o bölgesinde ameliyat izi duruyor :) Umarım bundan sonra tekrarlamaz :)
  • Arkadaşlar ben 7 yıl önce İstanbul'da Orçun Oral Şentürk Hocam tarafından kristalize fenol yöntemi ile ameliyat edilmiştim. 4 delikli biraz da ilerlemiş bir vakaydı yürüyemiyordum o ara hatta hatırlarım. Sağolsun çok yardımcı oldu, çok da başarılı bir ameliyat oldu.

    Tabii hayatım boyu iyi de bir oyuncu olmanın getirdiği kaykılarak oturma alışkanlığım var ve 7 yılın ardından nüks etmiş hastalık (5-6 aydır spor yapıyor olmamın da etkisi olabilir), acı ve şişlik hissedince bir randevu alıp durumu öğreneyim istedim. Gerekirse yine kristalize fenol ile halledeyim diyorum ama Devlet Hastanesinde doktora bunu söylediğimde fenol olma düzeyini geçmiş biraz ilerlemiş dedi. Şu an iltihap olduğundan antibiyotik kullanıyorum. Yine de şansımı deneyeceğim sanırım. Daha önce de göründüğüm Devlet Hastanesi doktorları hep karşıydı bu mikro cerrahi yöntemlerine. Nedeni tam olarak ne anlamış da değilim.

    Bu sıkıntılı süreçten uzak kalalı baya oldu haliyle, mikrosinüsektomi de çıkmış şimdilerde, fenole göre nasıl arkadaşlar bilen var mı? Açıkçası invaziv ciddi ameliyatlara mecbur olmadıktan sonra başvurmayı düşünmüyorum çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 4 Aralık 2018; 13:43:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

    Arkadaşlar ben 7 yıl önce İstanbul'da Orçun Oral Şentürk Hocam tarafından kristalize fenol yöntemi ile ameliyat edilmiştim. 4 delikli biraz da ilerlemiş bir vakaydı yürüyemiyordum o ara hatta hatırlarım. Sağolsun çok yardımcı oldu, çok da başarılı bir ameliyat oldu.

    Tabii hayatım boyu iyi de bir oyuncu olmanın getirdiği kaykılarak oturma alışkanlığım var ve 7 yılın ardından nüks etmiş hastalık (5-6 aydır spor yapıyor olmamın da etkisi olabilir), acı ve şişlik hissedince bir randevu alıp durumu öğreneyim istedim. Gerekirse yine kristalize fenol ile halledeyim diyorum ama Devlet Hastanesinde doktora bunu söylediğimde fenol olma düzeyini geçmiş biraz ilerlemiş dedi. Şu an iltihap olduğundan antibiyotik kullanıyorum. Yine de şansımı deneyeceğim sanırım. Daha önce de göründüğüm Devlet Hastanesi doktorları hep karşıydı bu mikro cerrahi yöntemlerine. Nedeni tam olarak ne anlamış da değilim.

    Bu sıkıntılı süreçten uzak kalalı baya oldu haliyle, mikrosinüsektomi de çıkmış şimdilerde, fenole göre nasıl arkadaşlar bilen var mı? Açıkçası invaziv ciddi ameliyatlara mecbur olmadıktan sonra başvurmayı düşünmüyorum çünkü.
    geçmiş olsun, fenol tedavisinde tam olarak nasıl bir yol izledi hoca bilemiyorum, fakat benim incelemelerimde bir delik açıp bu delikten fenol uygulayıp bırakıyorlardı. Eğer bu tür bir yol izlendiyse nüks etme ihtimali çok yüksek, zira hastalıklı dokunun cerrahi bir yöntemle dışarı çıkarılması gerek. Ben mikrosinüsektomi yöntemi ile oldum. Bu da cerrahi bir yöntem; tek fark kesiyi mümkün olduğunda küçük tutup içerideki hastalıklı dokuyu kesesiyle birlikte çıkartabilmek. Ameliyat esnasında doktor cıkardiği keseyi göstermisti hatta. İçini açtığında da kıl yumakları vardı. İltihaplı dokuyu çıkardıktan sonra lazerle içerideki dokuyu bir miktar yaktılar ki içeri de iltihap kalmasın diye... Neredeyse 1 yıl olacak şükür bir sorun yok şimdilik.

    Çok aşırı terlemeler, spor yapmak, kaykılarak oturmak, düzenli duş almamak vs.. ameliyat sonrası yeterli özen gösterilmezse tekrar etmesi çok muhtemel oluyor.. Spor yaparken ameliyat bölgesinin çok terli kalmamasına dikkat edin. Bir kağıt peçete yerlestirin mesela.

    Bir de yaş 30'u geçtikten sonra deri kalınlaştığından nüks etme olasılığı da azalıyor diye okumuştum..
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam, gerçi 7 yıl fena süre değil iyi dayandı özellikle ameliyat sonrası pek dikkat etmediğim düşünülürse. Ama bundan sonra kesinlikle dikkat edeceğim. Yine eski doktoruma görüneceğim yakında bakalım ne diyecek ona göre tekrar yazarım. Yaş 30 olayını ben de duydum, 30 yaşını gördüğümden bundan sonra olmaz umarım son kez cebelleşiriz bu dertle
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Ben iki kez ameliyat oldum bu illetten ve şuan 3.kez tekrar etmiş bulunmakta.Önceki ameliyatlarım klasik cerrahi müdahalelerdi ve uzun süren iyileşme sürecçleri yaşadım.Kesinlike bu sefer mikrosinüsektomi yönetimini denemek istiyorum.Bu sebeple siz nerede bu operasyonu geçirdiniz ögrenebilirmiyim yada İStanbulda bu methodta iyi bir cerrah biliyormusnuz ?
  • ozai 24 O kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun. Ben istanbul'da olmadım; fakat İstanbul'da bu alanda daha deneyimli hekimler var diye biliyorum. Hatta kendi şehrimde güç bela genc bir hekimin yaptığını duyup ona gitmiştim ve şükür şuana dek bir problem olmadı. İstanbul için internette aratsanız, zaten isimleri cıkacaktır karsiniza.
  • Bir devlet hastanesinde oldum yaklaşık 6 ay geçti ve 9 dikiş atıldı ama şu anda çok şükür geçti. Sorusu olan sorabilir cevaplarım
  • iki gün önce kuyruk sokumumun sol kısmında fındık kadar bi şişlik farkettim. Hafif ağrı var ama akıntı,kaşıntı veya kanama gibi durumlar yok. Tabi hemen ertesi gün hastaneye doğru yol aldım neyse ki Acıbadem hemen dibimde. Doktor muayene etti ve kıl dönmesi intihabı dedi, tabi bunu duyar duymaz lanet olsun mıçtık dedim içimden.. sonra 4 tane ilaç yazdı bunları kullanın ve 5 gün sonra kontrole gelin dedi.. tabi o malum soruyu sordum, hocam ameliyat ? sizin ameliyatlık bir durumunuz yok dedi. mesele para koparmaksa ameliyat ederim biter gider dedi ama öyle bi durumunuz gerçekten yok rahat olabilirsiniz diyede belirtti üstüne. Hatta delik oluşumu varmı diyede baktı oda yok. Başka bi yere baktırma gibi bi işe girişmem çünkü kendisi çok iyi bir genel cerrah. eşimde göbek fıtığından ameliyat oldu sanki hiç olmamış gibi bi süreç yaşadı. Bakalım kullanıyorum verdiği ilaçları 5 günün sonunda kontrole gideceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 15 Ocak 2019; 11:7:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electro_Magnetic

    gecmis olsun. Ben istanbul'da olmadım; fakat İstanbul'da bu alanda daha deneyimli hekimler var diye biliyorum. Hatta kendi şehrimde güç bela genc bir hekimin yaptığını duyup ona gitmiştim ve şükür şuana dek bir problem olmadı. İstanbul için internette aratsanız, zaten isimleri cıkacaktır karsiniza.
    Merhabalar. Öncelikle forumda kıl dönmesi ameliyatı ile ilgili faydalı ve ayrıntılı paylaşımlarınız için teşekkürler. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız.



    Bende de bu sıkıntı var ve sizin gibi mikrosinusektomi yöntemi ile ameliyat olmayı düşünüyorum. Sanırım siz Bursa'da ameliyat oldunuz. Ben de Bursa'da iyi bir hastane ve doktora bu yöntemle ameliyat olmak istiyorum. Rica etsem ameliyat olduğunuz hastane ve doktor adını paylaşabilir misiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • Doktorun yazdığı ilaçları kullandım dün sabahtan itibaren. Bugün otururken oluşan hafif ağrı tamamen kesildi ve fındık tanesindeki şişlik inmeye başladı. şiş olan kısımdan herhangi bi akıntı veya sıvı gibi bişeyde gelmedi kendi kendine iniyor içe doğru. Altı üstü bir gün kullandım bu kadar çabuk geçeceğini tahmin etmemiştim. Bakalım kontrolde ne diyecek Pazar günü. kendi açımdan değerlendirme yapacak olursam bi sorun yok gibi şimdilik.

    Ameliyat olayını telefonda bir kez daha konuştum dün akşam doktorla. Hocam ameliyatın gerek olmadığı konusunda biraz endişeliyim dedim oda bana sizinki daha çok yeni bir başlangıç ameliyat durumunu orta ve ilerlemiş vakalar dışında tercih etmiyorum, sizin öyle bi durumunuz olsaydı ben ertesi sabaha ameliyata alırdım dedi. Sizi hangi yöntemle ameliyat edersem ediyim nüks oranı her zaman %40 %50'dir ve ameliyattan sonra yaşam kaliteniz çok düşer, bu evredeyken en doğru tedavi şekli bu dedi. Zira iyileşmeside bir gün sürdü zaten, muhtemelende belli bir süre bu şekilde ilaçları kullanmaya devam edicem gibi. Fenol'üde sordum onunda %60 tekrarlama riski varmış, hatta açık açık tekrarlamama ihtimali çok düşük fenolde dedi. Şu aşamada zaten onada gerek yokmuş.

    Süreç bittikten sonra başka bi doktora gitsemmi diyorumda hoca zaten Prof.Dr. ve çok iyi bi doktor. gidip başkasına baktırmaya utanır insan o derece, resmen adamın mesleki seviyesine hakaret gibi bişey olur bu.

    Gerçekten insanı pskikolojik açıdan sıkıntıya sokan bi rahatsızlık bu. Ben daha başlangıç evresinde bu sıkıntıya girdiysem içeriden parça alınan arkadaşlar özellikle ameliyat sonrasında nasıl bi psikoloji içindedir düşünemiyorum bile. Allah sabır versin.

    Benim o bölgemde bir kaç tane tüğden başka bişey yok.. kilo deseniz 67 onunlada alakası yok. yaş deseniz 29 genelde 18-25 yaşda görülürmüş. Temizliğimede son derece özen gösteririm onunlada bi ilgisi yok. cins bi rahatsızlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 15 Ocak 2019; 11:36:3 >
  • befunny B kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun. Bursa'da kıl dönmesi mikrosinusektomi diye google'da aratınca hastane olarak tek yer : Esentepe Hastanesi çıkıyor.

    Bunun dışında orda yer alan üç genel cerrah da bu ameliyatı yapıyor. O yüzden reklam olmaması ve birini diğerinden daha iyi lanse etmemek adına isim vermeyi doğru bulmuyorum. Ben hatta ilk önce Esentepe hastanesinde bu üç isimden birine muayene oldum; onun dolu olduğu bir zamana denk geldiğinden ameliyatımı bu üç isimden bir baskası yaptı. Zaten ameliyat günü aynı dertten muzdarip birkac kisi geliyor ve ameliyathaneye aynı anda alınıyorsunuz, doktorlar da birlikte ameliyathaneye giriyorlar. O yüzden Esentepe hastanesi gidip genel cerrah hekimlerinden herhangi birine muayene olduğunuzda detayları öğreneceksinizdir.

    Ameliyattan çok bence sonraki bakımı önemli, zaten onları da daha önceki mesajlarımda yazmıştım.

    Nüks etme ihtimali tüm tekniklerde olduğu gibi bunda da mevcut. Şükür 1 yıl oldu ben bir sorun ile karsılasmadım. Bununla birlikte farklı hastanelerden hekimlerden de görüş alıp hangisi içinize daha çok siniyorsa ona kendinizi emanet ediniz.

    Tekrar geçmiş olsun. Sağlıklı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 15 Ocak 2019; 16:2:6 >
  • Selamlar, oncelikle herkese gecmis olsun. Bu lanet sey bende 2 sene once ortaya cikmisti doktora gittigimde "evet kil donmesi var ama suanlik sana sikinti yapmaz, yanardag gibi dusun her an patlayabilir eninde sonunda ameliyat olman lazim" dedi. Benim de 2 senelik bu surecte sıkıntım yoktu okulumu bitirdim (18 yasindayim) ve 1 ay once hafif agri ve kanamalar basladigi icin hazir bostayken (mezuna kaldim gibi bir sey, yurtdisina gidecegim) ameliyat olayim dedim. 13 gun once ameliyat oldum dikisli yontem ve spinal anestezi ile. Ameliyat basarili gecti evimin altinda da saglik ocagi oldugu icin sansliyim pansumanlar kolay oluyor. 2 gun once dikislerim alindi her sey normaldi ve dun sabah kalktigimda kanamis oldugunu farkettim. Hemen saglik ocagina indim hemsire ve oradaki aile doktoru ameliyat oldugun doktora gitmen lazim birikmis kani atiyor ciddi bir sey yok gibi ama yine de gorun dedi. Ayni gun ogleden sonra doktoruma gittim ve bir sıkıntı olmadigini bu kanamaların normal oldugunu soyleyip ilac yazdi. 3 gun sonra tekrar gel bakacagim dedi. Bu sabah kalktigimda kanama falan olmamisti dus alip pansumana gittim hemsire sıkınca tekrar orda kan birikmiş ve tekrar kanadı. Her gun gel bu kani almamız lazım dedi. Simdi cuma gunu tekrar doktora gidecegim doktor her ne kadar tanidik olsa da ben devlet hastanesi oldugu icin ilgiyi yeterli bulmuyorum acaba bu kanama olayi bana sikinti cikarir mi ne kadar daha devam eder? Cunku yazin ortalarindan itibaren yurtdisina gidecegim ve bu hastalik psikolojimi cok bozuyor, calismalarimi aksatiyor ve en en kotusu yurtdisindayken tekrar ederse hayatim kayar. Lutfen tecrubeli biri icimi rahatlatsin 3 gundur evde kafayi yemek uzereyim.
  • 4gun önce normal düz kesi şeklinde ameliyat oldum.6dikis var benimki çok küçük olduğu için.Korkulacak hiç bir şey yok.Belden yapılan iğneyi hiç duymadım.Sakinlestiruci vurdurun ameliyat sırasında.Sadece 2 gün sızı oluyor o kadar.sadece 2.gun dreni cikarirken acıdı.insallah tekrarlamaz diyelim
  • Arkadaşlar Ankara'da tedavi olan varsa hangi devlet hastanesini tavsiye edersiniz
  • 3, 4 ay önce kuyruk sokumumda çok minimal şişlik belirmişti, çok oturmaktan kaynaklı olduğunu düşünüp doktora görünmedim. Lâkin ilerleyen zamanlarda şişlik büyümeye başlamıştı, akıntı ve kanama da oluyordu. 3 hafta önce de bu şikayetle genel cerrahiye göründüm. Doktor, kıl dönmesi tanısı koydu ve çok ilerlemediğini belirtti. 8 gün önce ameliyat öncesi gece serviste yattım, sabahındaysa sedye ile ameliyata kaldırıldım. Serum, sakinleştirici verilip spinal anestezi uygulandı. Tek acı çektiğim yer ise, elime damar yolu açmaya çalışıp açamadıkları yerdi. Sonrasında operasyonun ne zaman başlayıp, ne zaman bittiğini anlamadım bile. Doktor ameliyatın güzel geçtiğini söyledi. Dün de dreni çıkarttılar hiç acı hissetmedim. 5 gün sonra da dikişlerin alınacağını söyledi doktor. Benim sormak istediğim, dövüş sporuyla uğraşıyorum ve sürekli açma germe hareketleri yaptığımız için ameliyat bölgesi çok geriliyor bunun ileriye dönük bir sorun yaratması muhtemel midir sizce? Doktor bana 1 ay yapma dedi ama buradaki yorumları okuyunca, 3, 4 belki 5 ay sonra bile bazılarının dikiş bölgesinde kanama gözlemlenmiş bu da beni tereddüte sokuyor. Tecrübeli bir arkadaş bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old school -- 12 Şubat 2019; 14:40:20 >
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.