Şimdi Ara

Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    (Edit : Kidegadan M.... hanım arayarak özürlerini, süreci geliştirip, iyileştirmeler yapacaklarını ve bu gibi mağduriyetlerin önüne geçeceklerini belirtti. Pozitif yaklaşımı, çözüm odaklı olması ve gönlümü almaya çalışması için kendisine teşekkür ederim.)

    Bir enpara kullanıcısı olarak Enparanın reklamını yaptığı ve kampanyası olsuğu kidega.com'dan kitap almak istedim. 75 TL ye 25 TL iade ve bir kitap hediye. İnsanı okumaya sevketmesi açısından güzel bir kampanya gibi gözüküyordu.

    18 Nisanda kitaplarımj seçip siparişimş oluşturdum. Hafta sonu olduğu için hafta içi kontrol ederim diyerek pek ilgilenmedim. 21 Nisan Salı girip siparişim kargoya verildimi diye kontrol edeyim dedim. Bir tanesi hariç diğer kitaplar tedarik edilmiş. Dedim o da bir gün gecikir.

    Neyse çok uzatmayayım. Bütün hafta boyunca kitabı tedarik edemediler ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı geldi 4 gün. O 4 günde bitti pazartesi oldu. Bu sırada bir kitap yüzünden diğer kitaplarımı neden göndermediklerini, biri hariç diğerlerini en azından gönderebileceklerini, onu daha sonra gönderebileceklerini ya da temin edemezlerse iade ya da hediye çeki tanımlayabileceklerini ben onlara söyledim. Onlarda bir kaç eposta sonrası öyle yapmayı mantıklı buldular.

    Neyse. 27 sinde kitaplarımın kargoya verileceğini düşünürken bir eposta aldım. Bir kitabın temin edilemediği yazıyordu. Siparişi iptal etmek istemedikleri temin edemedikleri kitap yüzünden enpara kampanyamın bozulacağını belirtyordu. Ben bunun daha önce konuştuğumuz kitap olduğunu düşürken başka bir kitabı daha önce temin ettik dedikleri kitabıda temin etmediklerini anlamış oldum.

    Eposta atarak kampanya istemediğimi, kitapları da istemediğimi belirterek siparişin iptalini istedim. Dün siparişimi 29 Nisanda iptal ettiler. Para 5 güne kadar hesaba geçer dediler ve bugün hesaba para geçti ama 68 Küsür TL olarak

    Evet 76 tl tutan kitaplarım için 68 TL iade yaptılar. Anladım ki tanımladıkları hediye çekini bana satmışlar. Onu iptal etmemişler ve kalan tutarı iade etmişler.

    Böyle bir hizmet anlayışı olur mu? Abime anlattığımda o da kitap aldığını 20 günde zor geldiğini belirtti. Madem bu işi yapamayacaksınız. Yapmayın. Hadi hizmet aksıyor en azından müşteri ikna planlarınız olsun. Hediye çeki vs bunları ben söylüyorum. Ya da farkını havale yapayım başka kitap gönderin ben diyorum. Mhz resmen duvar. Siteden mesaj gönderiyorsunuz eposta ile cevaplıyorlar. Gönderen adresi noreply. Bir daha siteye gidip cevap yazıyorsun falan.

    Aman diyim. 25 tl iade alacağım diye girmeyin bu işlere kitabı gidin. Yayıncıdan alın ya da sahaftan alın. Ya da varsa tanıdıktan letgodan falan alın daha iyidir. Yeminle. Alt tarafa bir kaç ekran görüntüsü bırakıyorum.

    Şikayet vara da yazacağım!

    Edit 2 : Şikayetvara yazdık ama şu an teşekkür ederek ayrıldım ordan. Tabi bundan sonrası size kalmış.

    Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi
    Kidega.com Rezalet bir kitap sitesi

    Edit : Bugün kalan paramı iade ettiler. Bahaneleri tabiki yoğunluk oldu. Anladığım kadarıyla bütün kitap satan yerler yoğun ama hani o bahsedilen inovasyon? Nerde hala aynı ekiplerle iş yapmaya çalışıyorlar. Şunu anlıyoruz ki bir çok sektör amatör yönetiliyor ne kadar biz kurumsalız, vizyon, misyon deselerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaptikBirHataKomiserBey -- 1 Mayıs 2020; 15:23:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bizim aileden abimde bu siteden alışveriş yapmış onun ki de 20 güne zor gelmiş. Kitapları satıcılardan, yayın evlerinden temin ediyorlar. Stokları da güncdm tutmuyorlar sanırım. Ya kitapçılarla irtibatlar kopuk ya da başka bir sorun var. Ne güzel iş iptal bile edecekler senin kampanya olmasa kendi kendilerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CengizhanDiyeceksiniz C kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.

    İptal ettiler birde paramı eksik yatırdılar. Kupon tanımladılar diye ne yapayım ben sizin kuponunuzu!

    Bu siteden alışveriş yapacak arkadaşlara da dikkatli olmalarını öneririm. Dile kolay 11 gün. Ve sonuç eksik iade

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün kalan paramı iade ettiler. Bahaneleri tabiki yoğunluk oldu. Anladığım kadarıyla bütün kitap satan yerler yoğun ama hani o bahsedilen inovasyon? Nerde? Hala aynı ekiplerle aynı sistemle iş yapmaya çalışıyorlar. Şunu anlıyoruz ki bir çok sektör amatör yönetiliyor ne kadar biz kurumsalız, vizyon, misyon deselerde.

    Acil eylem planları, iş geliştirme ve büyütme çalışmaları yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu site enpara kampanyasıyla ucuz felan olmuyor. Geçen gün kitap siparişinde bulunurken buradan bir sepet oluşturdum 85tl tuttu. Daha sonra aynı sepeti amazonda oluşturdum 65 tl tuttu. Amazondan sipariş verdikten sonraki gün kitaplarım kapımdaydı. 5 tl için berbat bir muamele görüp her ayın 7. Gününü beklemek mi? Saçmalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle siteleri bildiğim iyi oldu. Bende buradan alış veriş yapayım diye düşünüyordum, 13 yıldır alış veriş yaptığım siteden ayrılmamanın en güzeli olacağına kani oldum.
  • Haklısın. Bende zaten almadan ipta ettim. Çöpe giden 11 gün ve kitap yok. Benim kitaplar eskiydi fiyatlar aynıydı. Açıkçası ben enparaya güvenerek sipariş verdim ama onlara da bir şikayet epostası göndereceğim.

    Neyse zar zorda alsa paramızı da geri aldık. Giden vaktimşz oldu ve sabrımızı sınadık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an ki virüs dolayısıyla herkes yoğun. Onu anlayabiliyorum ama kardeşim siz bunu öngöremiyorsanız eğer, yoğunluk, kitap gelmemesi, tedarik konuları vs gibi ne biçim firma bunlar

    Bahane hepsinde aynı yoğunuz. Başka birşey bilmiyorlar. Ezberden gönderilen epostalar çözüm odaklı değiller. İnovasyon yok. Geliştirme yok. Neyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık enpara nın ilk kampanyasından beri kidega kullanırım bir kere yanlış kitap göndermişlerdi kendilerini durumu anlattığımda anında doğru kitabı kargoladılar ve 50 tl lik hediye çeki tanıttılar. Defalarca bu siteden kitap siparişi ettim gerçekten çok memnun ayraçları hediye kitapları el dezenfektanları vs gerçekten muazzam. Benim tecrübelerim bu şekilde sizde bir şansızlık olmuş ne yazık ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam online siteden sipariş verirken kampanya takip etmek gerek mesela ben genelde ithaki ve altın kitaplardan sipariş veririm kidega arada yüzde 50 vs kampanyaları yapar Kitapyurdu da yapar asıl ücret farkı o zaman olur Amazon Hepsiburada gibi siteler kitap satışlarından pek kar etmezler çünkü alternatif satışları çok fazladır ama kidega, kitapyurdu, bkm gibi siteler kitaptan satışlarından gelir elde ederler. Genelde belli yayın grupları sitelere göre fiyat belirlerler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha sonra arayıp özür dilediler. Bana ds gönlümü nasıl alacaklarını sordular. Ben herhangi birşey istemediğimi belirttim. Bundan sonra daha dikkat edeceklerini süreçleri geliştireceklerini belirttiler. Bu benim için yeterli. He bir daha sipariş verir miyim. Bilmiyorum.

    Başlıktaki rezalet kısmını silmek istedim ama silemedim.

    İstediğim kitapların geneli pdf olarak var ve bulmaya çalışıyorum çıktı alıp kendim kitap haline getiriyorum ve istediğim kitap yoksa aynı konuda pdf formatı olana yöneliyorum. İnan daha uyguna geliyor şu an.

    Özellikle eşimin yabancı olması ve ona kitap bulamamak ve satın alamamak sebebiyle başladım çıktı almaya ama şu an kendi kitaplarımı da ve 1.5 yaşındaki kızımın kitaplarını da çıktı alıyorum. Zaten kızımın kitaplarını annesi hazırlıyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman hocam normal e kitap okuyucu almanız ve fiziksel kitap yerine e-kitap vs ile kitap okumanız şuan için daha mantıklo tabi e kitap okuyucuları az pahalıdır ama uzun vadede karlı çıkarsınız :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende eski kafalılardanım kitabı elime almayınca okuyamıyorum araştırmak lazım. Tşkr ederim 👋🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim alışınca bırakamazsınız :)) iyi akşamlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende yaklasık 10 gün once sipariş geçtim, tüm kitaplar stokta gözüküyordu. ancak hala kargoya verilmemiş, mailde attım geri dönüş yapılmadı. bakalım yarın işgünü içerisinde kargoya verilmezse iptal edecegim, bosu bosuna 10 gün bekledik yazıklar olsun.
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Abimin kitapları 20 günde gelmişti. Beni aradılar özürler nasıl telafi ederizler ama değişen bir şey yok demek. Hocam şikayetvar a yaz dönüş yapıyorlar ordan telefonla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Sizin kitapları kargoladılar mı? Acelem yok ama göndermeyeceklerse iptal edeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xe17 kullanıcısına yanıt
    Evet kargolanmis pazartesi gunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz e-ticaret sitelerindeki kitapların diğer büyük rakiplerine göre (D&R, İdefix, Kitapyurdu, Babil, Eganba vb) bir tık daha yüksekten fiyatlandırılması/satılmasına okeyim: süpermarket ile mahalle bakkalı hesabı. İnternetten alışveriş yapan müşterilerin (ki bu noktada bizler oluyoruz) yaptıkları alışverişten çok daha farklı beklentiler oluyor; bunların en başında ise güven ve hız gelmekte.

    Güven konusuna girmeyeceğim çünkü birçok alt başlıkta dallanabiliyor. Ancak hız konusu oldukça net sanırım: 21. yüzyılda yaşıyoruz ve metropol insanın hayatının ne kadar sıkışık ve yoğun olduğu aşikar. İnsanlar mobilya siparişi veriyor; sonra o mobilya imalathanede sıfırdan yapılıyor ve 1 hafta içerisinde son kullanıcıya teslim ediliyor. Buradaki case'de ise sipariş adamın eline 20 gün sonra ulaşmış. Ebay'den sipariş veripte, dünyanın öbür ucundan Türkiye'ye 20 günde gelen ürünüm oldu benim arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ancak kitap gibi bir ürünün 20 günde müşteriye iletilmesinin hiç bir açıklaması ve hafifletici sebebi olamaz.

    Herhangi bir firma özelinde değil fakat bu konuda hakkında çok doluyum; kısmet Kidega'ya imiş. Son olarak şunu söylemek isterim, ki Kidega hakkında ekşi sözlükte çok iyi şeyler yazılmamıştı en son hatırladığım kadarıyla. Keza bende yakın arkadaşlarımın bazılarından "stok bilgisinin yanlış olduğu" ve "kargo hakkında ciddi problemlerinin olduğu" bilgisini almıştım. E sen kitap stokta var diyorsun, aslında stoğunun olmadığı ve stokla çalışmadığın ortaya çıkıyor ve müşteriyi mağdur ediyorsun. E hız mevzusu zaten malumunuz. E fiyatların da diğer rakiplerine göre bir tık yüksek. E o zaman neden seni tercih edelim ki?




  • Bu tarz bir durum yaşamanıza üzüldüm, ben çok memnun kalmıştım bugüne kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.