Şimdi Ara

Kickboks mu, Karate mi yoksa Wushu mu daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba.
    Biliyorum bu tip konular çok açıldı ama ben kendime ait bir konumun olmasını istedim.

    1.67 boyunda, 90 kiloyum. Bugüne kadar 20 kiloya yakın kilo verdim, sadece yürüyüş ve diyet listesine uyarak.

    Ama artık duruma göre, bir veya iki spora başlayıp kilo vermemi hızlandırmak istiyorum. İlkini yüzme şeklinde planlıyorum, ama duruma göre, sadece dövüş sporuna da yoğunlaşabilirim. (Sizce bu doğru bir yaklaşım mı, iki spor ağır olur mu -ikisini de ayrı ayrı haftada 2 gün yapsam dahi- ?)

    Ancak şu var, ben daha once hiç savunma sporu yapmadım. Fitness, pilates falan yapmışlığım var. Ama savunma sporuna fazla kilolarımı vs. bahane ederek hiç yeltenemedim. (Çünkü koşarken nefes nefese kalmaktan vb. ötürü, rezil olmaktan korkuyorum).

    Sorum ise şu, yukarıda başlıkta geçen sporlardan hangisi en iyisi olur? Siz hangisini yapıyorsunuz ve hangisini tavsiye edersiniz? Muhitimdeki şu an için en yakın bu 3'ünden birine gitme konusunu konuşma imkanım var evdekilerle.

    Biliyorum, bu tür işler böyle sorulmayla olacak işler değil. Ama dediğim gibi, daha önce hiçbir tecrübem yok bu konuda. O yüzden bilen birilerine sormam şart.

    Ben bir spordan hem kilo verdirmesini ve bedeni şekle sokmasını, hem stres attırmasını, hem de savunmayı öğretmesini bekliyorum. Yani beklenilebilecek her şeyi 🙈 Biraz kas yapmaya tabii açığım. Kas yapmaya tamamen karşı biri değilim.

    Veya aklıma takılanları şöyle sorayım,

    1.Sizce kickboks bir bayanı aşırı kaslı yapar mı? Birkaç yerden kickboks'in kadınlar için pek uygun olmadığı, kadınları aşırı şişirdiği yorumunu görmüştüm, bunun doğruluk payı var mı?

    2. Başka bir yerde de karatenin sokakta kendini savunurken etkili olmadığıyla ilgili bir şey okumuştum, bunun doğruluk payı nedir? (Aynı şeyi kickboks için de diyorlardı gerçi. Karşıdakinin elinde silah vb. Varsa hiçbir şey yapamıyormuşuz kickboks bilerek, doğru mudur acaba?)

    3. Karate ve Wushu sporları yapılan antrenman yönünden zayıflamaya etki eder mi?

    4. Wushu sporunun bireysel savunmada etkisi ne kadardır ? Yani karate ve kickboks'tan avantajlı olduğu yönleri var mıdır?

    5. Çok klişe bir soru olacak ama, yeni başlayan birine bu sporlarda ne yaptırıyorlar 😃 yani direkt dövüşe geçirmezler değil mi? Veya dayak yeme durumu falan olmaz inşallah 🤣🤣 Beni en çok bu yönden korkutuyorlar da çevremde, "dayak yiyeceksin, başımıza iş açacaksın" diye 🙈🙈

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka sorum olursa burdan yazarım.

    (Biliyorum, biraz uzun oldu, ama kendimi uzun yazılarla daha iyi anlattığımı düşünüyorum. Zorluk olmasın diye boşluk ata ata yazdım yazacağımı...)

    Herkese şimdiden cevapları için teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Wushu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.