Şimdi Ara

Kia Rio, Mitsubishi Asx ve Diğer Önerileriniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 yıla yakın kullandığım aracım, Aralık ayında seyir halindeyken kontrolsüz sollama yapan bir aracın üstüme kırması neticesinde pert oldu.

    Pert parasını aldıktan sonra yaklaşık 3 aydır araç arayışı içerisinde olsam da günlük hayatta araç kullanmadığım için pek acele etmedim. Ancak görünen o ki yakın zamanda dövizin artmasıyla araç fiyatları epey artacak. O yüzden pek fazla geciktirmeden aracımı olmak istiyorum.

    Arabayı hafta sonları çevre illere ve köy, yayla gibi yerlere gitmek için kullanacağım. Merkezi bir yerde oturduğum için ve işyerim evime yürüme mesafesinde olduğu için haftaiçi araba kullanmıyorum.

    Araçta aradığım belli başlı özellikler şunlar:
    -Hatchback olması.
    -En az 4 hava yastığı(perde hava yastığının ne kadar işe yaradığını yaptığım kazada anlamış oldum)
    -ayda 500 km civarı yapacağım için benzinli olmasında bir sakınca yok
    -en az 2015 model ve en fazla 70 bin km
    -düz veya otomatik farketmez


    Elimde 80 bin tl civarı nakit var ve her ay düzenli 3 bin tl atabilirim. Bu süreçte bütçeme uyacak şekilde, kredi kampanyalı birçok sıfır araç baktım, bayiye gidip test ettim ancak şu ekonomide çok ihtiyacım olmayan bir şey için o fiyatlara çıkmama kararını dün itibariyle verdim.

    O yüzden bütçemi 60 bin tl civarlarında tutmayı düşünüyorum.2015- 2016 model, garantisi devam eden kia rio lar bu fiyatlara mevcut. Sınıfına göre dolu araçlar. Benzinli otomatik ve dizel manuelleri bulunabiliyor.

    Ancak yüksek torkuna rağmen 0-100 km. verileri pek iyi gözükmüyor. Araçtan yüksek performans beklentim yok ancak çok hantal araç istemem haliyle.Bu aracı kullananların tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

    Saydığım kıstasları belli ölçüde sağlayan 2013 model mitsubishi asx ler de fena durmuyor. Bu aracı kullananların da görüşünü bekliyorum.

    Bununla birlikte başka alternatif araç önerilerine bahsettiğim kıstasları sağladığı ölçüde kabulüm.

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1.5 yıldır 2013 model mitsubishi asx 1.6 intense kullanıyorum. yukarıda saydığınız kriterlerin hepsini asx karşılar.

    - diz hava yastığı da dahil olmak üzere 9 airbag'e sahiptir. (airbag yazan yerleri saydım bazıları 9 airbag'e 7 airbag'de diyor olabilir)
    - yakıt tüketimi çok makuldur. bunu sadece ben değil kullanıcıları da yazıyor, internet sitelerinde de yazıyorlar. ben şehir dışında 1.6 benzinli asx ile 1200 km menzili kendi gözlerimle gördüm geçen yaz... 63 litre deposu vardır. neredeyse dizel araba kadar ekonomik şehir dışında. şehir içinde de 650-750 arası km'lerde menzili rahatlıkla görüyorum (tem, e5 karışık).
    - asx'in otomatiği yok, manuel var sadece.
    - elinizdeki bütçeyle temiz makyajlı kasa (2013 ve üzeri) bulamayabilirsiniz. bu kasalar 68-80 arası fiyatlara satılıyor (donanıma ve değişen kaza durumuna göre). hatta şu an piyasa biraz uçtu 85'e bile 2013-2014 intense'ler var (bunlar genelde kazasız değişensiz ve çok düşük km oluyorlar). ama 2011-2012 arası temiz invite paket asx bulabilirsiniz. bütçeyi 65'e çekebilirseniz intense öneririm, invite ile arasında hakikaten fark var... intense ile led aydınlatmalı cam tavan, elektrikli tavan perdesi, deri koltuk, koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 17 inç jantlar, elektrikli sürücü koltuğu gibi ekstra özellikler de geliyor. 2013 intense'lerde de bu saydıklarıma ek olarak geri görüş kamerası, dokunmatik ekranlı usb radyo, makyajlı ön ve arka tampon, yenilenmiş arka süspansiyon sistemi gibi ek özellikler de geliyor.
    - asx'in kağıt üzerinde performansı pek parlak değildir (117 hp 154 nm tork). ancak ağırlığı sınıfındaki pek çok suv'ye göre ''nispeten'' hafiftir ve bu motor bu aracı gayet stabil ve lineer bir şekilde yürütür. açıkçası 1.5 senedir hiç bir yokuşta çekişten düşme, çekmiyor dediğim zamanlar olmadı. ama vites düşürmek gerekiyor atmosferiğin bir gereği olarak. tabii ki 5. viteste yokuş çıkmayı beklememek lazım asx'le ama, üçüncü viteste ya da aracın ağırlığına göre ikinci viteste gayet güzel bir hızlanması var... düz yolda zaten sıkıntı yok çok güzel bir şekilde hızlanıyor, çok güzel bir şekilde duruyor. normal bir kullanıcının hoşuna gidecektir ama aşırı sportiflik beklememek lazım. utandırmaz ama, ciğerlidir motorundan güzel sesler çıkar hızlanırken hakikaten zorlayınca 220 görebiliyor ama yapmayın tabii bu hızları, hız felaket. ben de hayatımda bir defa denedim (o da gece 3'te otobanda yol boşken) bir daha da 90-100'ü geçmedim. yüksek hızlarda güven veriyor asx, öyle sağa sola yalpalama, yoldan çıkma eğilimi yok. zaten en ufak bir olumsuzlukta hemen esp devreye girerek aracı izine sokuyor.


    asx'le ilgili sorularınızı sorun, yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 25 Mart 2019; 9:48:33 >




  • Hocam bendede 2012 Kia Rio var 1.25 84 beygir 121 tork var şehir içi için gayet yeterli güce sahip lakin uzun yolda kenardan kenardan giderim derseniz tavsiye ederim düz yolda çok rahat 160-170 görüyor zaten.Doannim ve güvenlik olarak ağzına kadar dolu araç ve sorunsuz sağlam araba daha güçlü motor isterseniz 1.4 benzinli olanı 109 beygir oldukça güçlü araba sorunuz olursa sorabilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95 e yeni kia ceed 1.4 atmosferik manuel bulabilirsiniz.

    Ekleme: piyasanın en yenisi ve de b sınıfı parasına c sınıfı sıfır km araç.

    Ama kullanmadığım için performans yorumu yapamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 24 Mart 2019; 20:58:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene 80.000 km Asx kullandim tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.