Şimdi Ara

KİA GUL-AL DAVA ACTİM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadas ;

    2011 kia cerato marka aracim var ve sifir aldim suan aracim 40 binde ama arabam tabiri caizse kiz gibi ne zaman farkii benzincilere gitsen yenimi aldin abi diye soruyolar persembe gunu aracimi kia gul al bayisine servise goturdum aracida burdan almistim sikayetim onden takirti geliyodu yalvar yakar araca baktira bildim 2 usta oldugunu zanneden adam aracima bakmaya basladi ve yaklasik 40 dk suren isletinin sonucunde on iki amortisor patlak dediler soka girdim. Nasil olur falan derken parcanin ne zaman gelicegini tartismaya basladim. Bana 21 gun dediler..... SACMALİK 1 buydu. Aracimi aldim ve servisten ciktim bostanci sanayide tanidigim kiaci super bi ustaya bugun goturdum arabayi lift e kaldirdi levye ile 2 dk arabanin altinda 2 dk bakti ve teshisi koydu viraj ceki demiri arizali dedi ve orhinali ile degisti parcayi oguslardan ben gittim aldim 160 TL set olarak. Ve araci teste cikti arabada giram ses kalmadi bunun uzerine direk gulalj aradim ustalarinin ne kadar salak olduklarini beceriksiz olduklarini ve celik motora sikayet edicemi soledim. 20 dk icinde 5 kez farkli kisiler arayip ozur diledi. Sonra celik motoru aradim sikayetimi bildirdim. Telefonda ki kisi sikayeti onemsediklerini en agir yaptirimi uygulucaklarini soyledi. 3 saat sonra gul al mud. Aradi ozur diledi cay icmeye ve hatalarini telefi etmen icin beni cagirdilar bende saat 17 itibirai ile avukata verdim kia gulali gereken en buyuk zarari vericem gulala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gul-al aracında herhangi bir değişiklik yapmamış ki, sen ne diye mahkemeye verdin? ben onu anlamadım..

    ustalarınız salak diyemi mahkemeye verdin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 24 Haziran 2012; 10:35:05 >
  • Mahkemeye vermek icin cok sacma bir bahane...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de merak ettim ne diye mahkemeye vereceksin adamları, sana maddi bir zararları olmamış ki. manevi olarak bir zarara uğradıysan onu bilemem.
  • Adamlar özür dilemiş ve sizi çaya davet etmişler bence müsamaha gösterebilirdiniz.Aslında adamların size hakaret davası açması gerekli eğer telefon kayıtları varsa.Adamlara salak demişsiniz birde ortada dava açılması gereken hiçbir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    Adamlar özür dilemiş ve sizi çaya davet etmişler bence müsamaha gösterebilirdiniz.Aslında adamların size hakaret davası açması gerekli eğer telefon kayıtları varsa.Adamlara salak demişsiniz birde ortada dava açılması gereken hiçbir şey yok.

    kesinlikle katılıyorumm !!!
  • Arkadaslar hastaneye gittiniz size yanlis teshis koydular ki bu hastane size dogdunuz gunden beri kontrolleriniz yapan bi hastane olsa yanlis teshis koysa i doktor icin ne dusunur ve ne yapardiniz. Ben onlara inanip aracimin amortisorlerini degistirin desem benden cikacak olan mevla 600 kusur tl ama sorunum cozulmicekti bu sefer dogru teshisi koyup degistirdigim parcayi degistireceklerdi bu sefer 200 tl de ona simdi haklimiyim haksizmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garas sonuna kadar haklı, bu ülkede bir sürü beş para etmez muamele karşısında sessiz kalıyoruz. Ama dava açacaksan servisteki kalitesiz ustaların amortisorler arızalı tespitini ispat etmelisin. Eğer servisten bu yönde yazılı tutanak aldıysan davanı iç rahatlığıyla aç, aksi taktirde boşuna uğraşırsın. Adamlar mahkeme aşamasında bunu inkar edeceklerdir, biz kendisine viraj çeki demiri arızalı dedik kendisi bizde yaptırmak istemedi şeklinde yazılı ifade vereceklerdir. Yine de garas arkadaşı sorumluluk sahibi tavrından dolayı tebrik ediyorum.
  • bencede iyi bir davranış sergilemişsin bende servis mağduru biri olarak kia ustalarına biraz çeki düzen vermeli zaten millet kia alırken bin kere düşünüyo servis memnuniyeti konusunda da soru işaretleri oluşursa tasını tarağını toplamak zorunda kalabilir.
  • bu dudrumda benimde yalavaçlar'a dava açmam gerekli..
    Neden?
    Frene bastığımda bir gariplik vardı..Götürdüm servise balatalardan dediler..Eminmisiniz balataları yeni değiştim dedim. Orjinal takmamışsınız ondan dediler.
    İyi peki değiştirin dedim..ellerinde vardı..hemen yeni balatalar takıldı..ama problem halen devam ediyordu..
    Sanayiye götürdüm benim balataları değiştiren ustaya..balatadan olurmu diskler eğri dedi. Disk istedik değiştik problem düzeldi..
    Eski balatalarımı taktım..Servisin taktığı balataları götürdüm verdim.. Balatalar için ödediğim 110 tl nin üzerine yattılar. Bir dahaki geldiğinizde düşeriz dediler ama o gün bugündür servise gitmiyorum..
  • araç sahibinin canı sıkılmış bugünde dava açayım demiş herhalde . çok saçma...
  • millet nelerle uğraşıyor yav, ben her salak ve sorumsuz insanı mahkemeye verecek olsam günde 4 dava açıp başka hiç bir işle uğraşmamam lazım
  • Ben bu arkadaşımı tebrik ediyorum. Dava haklı yada değil. Esas konu işini iyi yapamayan insanları bir şekilde verimli hale getirmek. Arkadaşımız attığı bu adım ile kişisel değil hepimiz adına bir protestoda bulunmuş oldu. Bu sebeple belki aramızdan onlarca kişi gereksiz vakit ve maddi kayba uğramak dan korunmuş olacak. Dava açılmamış olsa bile kurum tarafından bu ustanın yeterliliği mutlaka konuşulmuş ve tedbirler düşünülmüştür.
  • inşallah kia gül al için gereken yapılır ki ustaya 50 ye yaptırılan arıza serviste 200 isteniyor, bu aradaki farkın bir ciddiyeti olmalı.

    ayrıca ben geçen derimod için bir başlık açtım 2 günde uçurdular bu başlık iyi kalmış 6 aydır
  • Dava açmanız güzel ama lehinize bir karar zor gibi. Gül-Al'dan aldığınız bir belge var mı şu sorundan dolayı şu parça değişecek şeklinde? Ayrıca özel servisten de benzer bir belge olması lazım. Belki o zaman olumlu bir şey çıkabilir.
  • Olayın diğer boyutuna bakın...
    Çelik Motor a teşekkür etmek lazım ki , sizin yaptığınız şikayeti önemseyip , bayilerine sağlam bir fırça kaymışlar ki servis müdürü hemen sizi aramış...
    Aynı durumu VW de yaşayan arkadaşlarım var , hatta Almanya ya mail attılar ,adamlar biz karışamayız Doğuş ne derse o olur diyip salladılar bizi...

    Çelik motor size gerekli kıymeti göstermiş ve servisi yerine sizin arkanızda durmuş bu çok güzel bir davranış...
  • dava açtı diye bir dövmediğiniz kalmış.
    İlla maddi zarar mı vermesi gerekiyor. Bu kafada olanların bolca olduğu ülkkede tabi ki WV 7-8 ay sonrasına gün verir, Nissan kafasına göre fiyat verir, KIA kazıklamaya kalkar. Sonra da ekmeğinden 3 - 5 kuruş artıran da tüm parasını bu aç gözlülere kaptırır.

    Distribütör firmanın yaklaşımı olumlu olmuş. Dava sonucu nedir?
  • o servisle alakalı değil insanlıkla alakalı bi durum.. bence siz o servisten hiç çıkmadan direk işletme sorumlusu müdüre falan çıksanız hiç canınız sıklmazdı.. hem ayrıca bu durum garanti kapsamına girerki benimde sıfır kıa rıom var afyon kıa bayisi sadece şikayetim var ses geliyor gibi dememle hemen 1 sat içinde gözümün önünde orlinali ile değiştirdiler bi kuruşta almadılar yemek ve kahve ikramıda cabası..
    mahkeme konusu senin kararın ama bence böyle durumlarda her zaman sakin olmak mantıklı düşünmek gerek öfkeyle kalkıp zararla oturmamak lazım..
  • Kia Gül-Al'a ve Çelik Motor'a bende dava açtım ayıplı ürün sattıkları için. Merak ettim bu arkadaşı davasının sonucu ne oldu bilen var mıdır?

    Benim dava:

    https://www.sikayetvar.com/kia-celik-motor-filo-surus-guvenligini-riske-atacak-araclar-satiyor
  • Arkadaşlar selam;
    Davayı kazandım. Bugün gerçekleşen son celsede esastan karar verildi ve aracın iadesi mahkemece kabul edildi.
    Ancak GoodYear'ın en donanımlı bayisi Koplas'ın sağa çekme raporu, Kia Bayraktar'ın sağa çekme raporu, mahkemece atanmış bilirkişinin sürüş güvenliğini tehlikeye atacak derecede olduğu tespit edilen sağa çekme raporuna ve son olarakta bugün ki mahkemenin kararına rağmen Çelik Motor ve Gül-Al denilen karın ağrısı firmanın avukatları temyize gideceklerini söylediler. Gitsinler hodri meydan. Ancak aklım şunu almıyor; bir distribütör ve bir bayi, bir tüketicisi haklı olduğu halde neden bu kadar uğraşır? Ki daha onlara yapacaklarım bitmedi.
    Neyse ilk etap bitti, davayı aldık. Şimdi bir ay içinde çıkacak olan gerekçeli kararı ve icra takibini bekliyoruz. Kia güzel araç ancak bir daha bu rezil distribütöre ne kendim nede çevremde kuruş kazandırırsam şerefsizim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 26 Mayıs 2016; 10:15:34 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.