Şimdi Ara

Kia Cerato İzlenimlerim (Konforu Beni Şaşırttı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün, saatlik olarak Kia Cerato kiraladım. Yazıma, konforla başlayacağım çünkü araç bu konuda beni bir hayli şaşırttı.

    Aracın süspansiyon konforu beni çok şaşırttı. Hatta bunu daha iyi deneyimleyebilmek için özellikle girdigim bazi çukurlarda "bu çukur bu kadar yumuşak mıydı" bile dedirtti. 120 ile giderken rüzgar sesi çok az geliyordu ancak yol sesi tatmin etmedi. Üzerinde 16" Dunlop lastik vardı 30k km'de.

    Motor-şanzıman olarak 1.6 CRDI-DCT versiyonuydu araba. Performans olarak güzel yürüyordu. Bu kombinasyonu daha önce Accent Blue'de kullanmıştım ve oradaki eksikliklerin giderildigini umuyordum. Bu eksikler ne derseniz;
    -şanzıman her 10km/h'de bir üst vitese geçiyor. Yani hızınız 70km/h olduğunda 7. Vitestesiniz demektir. Bunun ekonomiye katkısı olduğu kesin ancak, araba neredeyse rölantide gittiği için (burada biraz abartıyorum tabi) gaza bastığınızda araba gitmiyor. Gitsin diye biraz daha basınca da kick-down yapıyor. Ve bunu sürekli yaptığı için sürüş baltalanıyor. Bu konuda EDC-DCI Clio'yu daha iyi buldum mesela. O, daha güçsüz olmasına rağmen çok daha akıcı bir sürüşe sahipti.
    -kick-down'a geç cevap veriyor. Hatta ilginç bir şekilde Accent Blue'den bile yavaştı.
    + olarak ise araba çok güçlü. Gaza basınca 136 hp'yi hissettiriyor. Accent Blue ile birçok farklı arabayi bozmuşluğum var :)

    Malzeme kalitesi olarak özellikle ön göğüs b segmenti ayarındaydı. Sadece yolcu tarafının yarısı birazcık yumuşaktı. Kapı üstleri dahil olmak üzere gerisi sert plastikdi. Arka diz mesefesi gayet iyi. Boyum 1.88. Koltuk bana göre ayarlıyken bile dizlerim öne değmedi. Ancak başım tavana değiyordu.

    Toparlayacak olursam; biraz tekrar olacak ancak süspansiyon konforu gerçekten cok iyiydi. Eğer araba almayi düşünüyorsanız(bu piyasa koşullarında bu sayı çok azdır muhtemelen) cerato ve kardeşi elantra'yı incelemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 4 Mayıs 2019; 0:28:11 >







  • Koreliler son dönemlerde çok ilerledi özellikle Hyundai birçok avrupalıdan daha çok satış yapıyor ve gayatte sağlam araçları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

    Koreliler son dönemlerde çok ilerledi özellikle Hyundai birçok avrupalıdan daha çok satış yapıyor ve gayatte sağlam araçları
    Satış yaptığı doğru

    Türkiyede değil ama





  • Harici olarak, Hyundai KİA çok iyi markalar ama malzeme kalitesinde hala Japonların biraz gerisindeler, sanki 15 sene gerisinde gibiler, cerato ve civic bindim aradaki fark belli oluyor.


    Ama yakın zamanda Japonları geçebilirler, Japonlar tok satıcı kıvamına geldi ama Kore bu konuda çok çalışıyor.
  • Sorunsuzlukta zaten Japonların gectiler,forumda konuya vardı inanmayan bakabilir.Bendede 2012 Kıa Rio Fancy var aracım gerçekten donanim iç genişliği motor sessizliği gibi başarılı bulduğum yönleri!!Ayrıca 205/55/16 lastik ebatiyla yola güzel oturuyor.
  • Malzeme kalitesinde Japonları geçebilirler fakat bunun getireceği maliyetle rekabet etme şanslarını azaltırlar yok sa her firma deri göğüs koymayı bilir aracına. Mekanik motor şase rijitliği olayında bence artık Japonları yakaladılar geçme arefesindeler ki Hyundai gelecek yıllar için çok yeni platformlar geliştiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

    Harici olarak, Hyundai KİA çok iyi markalar ama malzeme kalitesinde hala Japonların biraz gerisindeler, sanki 15 sene gerisinde gibiler, cerato ve civic bindim aradaki fark belli oluyor.


    Ama yakın zamanda Japonları geçebilirler, Japonlar tok satıcı kıvamına geldi ama Kore bu konuda çok çalışıyor.
    Malzeme kalitesini gelecek olan cerato ile kıyaslamak lazım. Çünkü ülkemizde satılan cerato çok eski bir araç. Ayrıca avrupa da sadece bizde cerato satıldı.
  • Cerato nun tasarımını saymazsak çok iyi araba. Konfor ve yalıtım olarak çok iyi noktada.
    Ilk çıktığında dizel otomatik versiyonu 78 bindi. Rakipleri ise 90 100 binden başlıyordu.

    Rekabet konusunda ise son dönemlerde atılım yaptılar ama eski modellerine bindiyseniz ( i40, sonata, genesis, euquis) kaliteli olduğunu anlarsınız
    2012 yılında çıkan i30 ve ceed ile bunu alt segmentlere de taşımaya başladılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    Malzeme kalitesini gelecek olan cerato ile kıyaslamak lazım. Çünkü ülkemizde satılan cerato çok eski bir araç. Ayrıca avrupa da sadece bizde cerato satıldı.

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle


    Geçen hafta hyundai bayiye gittim elantra ağustos ayında gelecek dedi çalışan, cerato da bu civarlarda gelir tahminimce




  • Keşke DCT yerine tam otomatik şanzıman kullansalardı tork konvertörlü. Yakıt tüketimi farkı çok yok çünkü. Bunun haricinde kesinlikle çok rafine ve oturaklı bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Keşke DCT yerine tam otomatik şanzıman kullansalardı tork konvertörlü. Yakıt tüketimi farkı çok yok çünkü. Bunun haricinde kesinlikle çok rafine ve oturaklı bir araç.
    Sonuç olarak reüs almamızı istemiyeah, boşver Avrupa Amerika biner bizde bakar dururuz

    Öbür tarafta kullanacaz İnşAllah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

    Sonuç olarak reüs almamızı istemiyeah, boşver Avrupa Amerika biner bizde bakar dururuz

    Öbür tarafta kullanacaz İnşAllah

    Alıntıları Göster
    Üzdün :(
  • Japonları geçecek falan komik şeyler söylemeyin. Japonları geçemezler. Japonları dünya otomobil piyasasında çok önemli yerdeler. Japonları ne kadar küçümsüyorsunuz böyle?

    Toyota, Honda, Nissan, subaru, mazda, suzuki, lexus, infiniti, acura, daihatsu vs vs. Hyundai kia grubunun toplam satışı sadece Honda kadar oluyor mu?

    Mesele sadece iyi araba yapmak değil, benzer fiyata fazlasını sunabilmek. İhtiyaca uygun kaliteli, sağlam araba yapmak. Japonlar bu konuda rakipsiz, o sayede dünyada en büyük satış onlarda. Kia, Avrupalıların falan da uygun fiyatıyla, gelişen araçlarıyla güzel alternatif oluyor, rekabeti arttırıyorlar. Bu rekabet sayesinde son kasa civic corolla daha fazla şey sunmak zorunda kaldı.
  • Otopark kanalındaki ceed incelemesinde de aynı ifade kullanıldı. Araç bizi çok şaşırttı demişlerdi
    Ben de 2012 model ceed'i bir süre kullandım. Hakikaten kaliteli bir süspansiyonu vardı. Çukurları, yol bozukluklarını içeriye fazla hissettirmiyordu ve yola sağlam oturuyordu. Muhtemelen cerato da aynı kalitede süspansiyona sahiptir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.