Şimdi Ara

Kia Carnival (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
42.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Kia Carnival

     Kia Carnival

     Kia Carnival

     Kia Carnival

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Kia Carnival

     Kia Carnival

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hector81 kullanıcısına yanıt
    Otomobil olarak gecer benim aracim 2006 kia carnival 1200 tl 6 aylik vergisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Benim 2001 model bir Kia Carnival'ım var. Öncelikle araçla ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim :)

    Sorum da şu, geçen akaşam araç park halindeyken arkadan vurdular.
    Arka cam, sol far ve tampon arıyoruz. Camı bulduk galiba ama far ve tampon için nereden temin edebileceğimizi bilen var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wermerkol -- 25 Mart 2019; 14:18:55 >
  • Merhaba
    Ben bu araçtan almayı düşünüyorum. Uzun zamandır ilanlara bakıyorum. Tavsiye eder misiniz nasıl bir araç. Can yakar mı ( yakıt, bakım vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeze hayirli bayramlar, istanbulda veya izmirde kia carnival ustasi var mi acaba ? varsa ismini iletisim bilgilerini alabilirmiyim. Triger kayisi degistirmek istiyorum , sadece iscilik fiyatini ogrenmek istiyorum.
  • Bugün uzun uzadıya bu aracı inceledim. 10 üzerinden 9 puan verdim. Yakıt tüketimi 7-8 litre ortalamalarında olsaydı yarın gider alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2008 S-max var. Araba güzel yakıta ortalama seviyede fakat istediğim düzende değil. 3. sıra koltuklar yarım boy. ben Carnival tarzı araçların oturma düzeni çok güzel. hatta bazılarının koltuklarda tam geri ve yana dönüyor diye biliyorum. Memlekette gördüğüm bir Carnivalda önde 3 koltukta vardı.

    Malesef muadil olacak model bizde yok. Transporter felanda çok büyük.
    Bu aracın parça ve yakıt problemi olmasa direk alırım birdahada satmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 gümrük çıkışlı orj 140 binde. arkasında sagda PARK yazıyor, sunroof lu,beyaz.boya yok deniyor.
    İlk defa gördüm ve kalabalık bir aile olarak aracın içine hasta oldum.
    Fiyat bilgisi olan var mı? binmek için kaca alınır.
  • elsugo E kullanıcısına yanıt
    wermerkol W kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sanırım kartal soğanlıktasınız bu aracı sürekli görüyorum :)
    Komşuyuz bende 2 yıldır 2002 model zümrüt yeşil carnival kullanıcısıyım.

    wermerkol hocam bu araçla ilgili parçaları en uygun fiyatlı olarak sultanbeylide bir parçacıda buluyoruz, bir kaç gün önce baskı balata seti aldım 1000 tl ye geldi. usta işçilik ile birlikte 1400 tl ye geldi.


    Benim aracım manuel ve yaklaşık 9lt/100 km yapıyorum şehir içi.
    Ancak belirtmem lazım ben aracı aldığım hafta ataşehir megachips de yazılım yaptırdım, Amacım yakıtı azaltmak ve alt devirlerde torku arttırmaktı buna göre çalışma yapıldı. normalde herheangi bir chip tuning işine gitseniz bu araca uygun yazılım yok kendileri orjinal mapping üzerinden yeniden yaptılar.

    Kendim aracıma ses ve ısı yalıtımı yaptım tüm kapılara ve kaputa, birde enjektörlerin iç mekanızmasını komple yenilettim şaun gürültülü bir çalışması yok, aksine lastik yol sesi daha fazla geliyor.port bagajda çok yaakışıyor. Cevaplayabileceğim herhangi bir şey olursa buralardayım :)
    Yakında bel altı siyah kaplama ve basamak da ekleyeceğim.son halinide paylaşırım.

     Kia Carnival Kia Carnival



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratengin -- 6 Nisan 2020; 14:9:36 >




  • muratengin M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Daha önce Kia Cerato sahibiydim ve Kia'dan çok memnun kaldım, şimdi de Kia Carnival almayı düşünüyorum ancak DH hariç hiçbir yerde araç ile ilgili ne bir makale ne bir video hiçbir şey bulamadım ve sizi bulmuşken aklıma takılan birkaç soru sormak istiyorum. :)

    1)Aracı alırken nelere dikkat etmeliyim?
    2)Parça sıkıntısı yaşar mıyım? Parçaları (kaporta, hava filtresi, triger kayışı, balata vs.) nereden temin ediyorsunuz? Sanayilerde, çıkmacılarda heba olmak istemiyorum, lütfen yardım edin :)
    3)Otomatik veya manuel şanzıman arasında bir fark var mıdır? (Yakıt tüketimi, arıza vs.)
    4)Aracın kronik sorunları var mıdır? Varsa neler?
    5)Aracın konforu nasıl? Genelde MPV araçlarda en arka koltuklar çok dar oluyor, Carnival'da da öyle mi?
    6)Aracın sürüş dinamikleri nasıl? Kalkışı, gidişi, duruşu nasıldır?
    7)Aracın sizin gözünüzde herhangi bir eksisi veya eksiği var mıdır? Şu da olsa çok güzel olurmuş ya da bu olmasaymış daha iyi olurmuş dediğiniz şeyler neler?
    8)Aracın görünümünü değiştirmek için spor tampon, karlık vs. gibi şeyler bulabilir miyim?
    9)Alır almaz şunu yaptırın, şunu söktürün bunu taktırın dediğiniz parçaları var mıdır?
    10)Yazılım ne kadara mal oldu? Yakıt tüketimine etkisi nasıl oldu? Ataşehir Megachips bana 100 metre kadar uzaklıkta, onlarla görüşmeden size sormak istedim.

    Çok uzun bir soru listesi oldu ancak aracın ikinci el piyasası malumunuz çok canlı değil. Buna bağlı olarak parça piyasasının da sıkıntılı olduğunu düşündüm. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

    Sürekli takipçisi olmama rağmen forumda yeniyim, hatta bu soruları sormak için üye oldum. Yanlış bir şey yaptıysam affola :)




  • SemihKy S kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar sırası ile cevap vereyim.

    1- mutlaka bir oto expertize aracı gösterin. Benim alırken dikkatimi çeken önemli kranik sıkıntı, ön camın bitiminde alt kısımda torpidonun arkasında kalan sacın bir çok araçta çürüdüğünü gördüm.
    2- Parça sorunu kesinlikle yok, bir çok parça clio dan bile ucuz baskı balata ve sol ön teker rulmanı toplam 1180 tl ye aldım. Sultanbeylide bir parçacı var, özel mesaj ile ismini bilgisini iletebilirim.
    3- Otomatik vitesler çok sorun çıkarmıyor, ama yakıt çok fark ediyor.
    4- kronik bir sorunu bildiğim kadarı ile yok. En azından ben karşılaşmadım, yalnızca enjektörlerin durumunun iyi olduğundan emin olun. masraflıbir konu sizi yormasın.
    5- Konfor olarak bu paraya alınabilecek (bence) en iyi araç. arka sıra koltuk, gayet iyi bir diz mesafesine sahip. Qusqai+2 yada sonradan açılan 2 koltuk ile 7 kişi olan araçlar gibi düşünmeyin en arkada 3 yetişkin oturabiliyor.
    6- Kaşkış biraz hantal araç 1800 kilo gayet normal tabi 5 serisi bmw performansı beklememek gerek, ama sınıfında normal bir hızlanması var. Viraj performansı bir tv programında, kiyaslamasını görmüştüm grand voyager ile kıyaslandığında başa baş sonuçlar vermişti.
    7- Bence en büyük eksiği yan basamak :) birde 4 çeker olsa tadından yenmezmiş :)
    8- Spor tampon vs gibi aksesuar bulmak zor. ancak basit bir tampon boyama yada parlak jant gibi küçük dğeişiklikler görünümde büyük fark oluşturuyor.
    9- İlk iş yazılım yaptırın derim. Ama yazılım zararlı olduğunu düşünenlerde bir hayli fazla, haliyle bu sizin tercihiniz. Kapılardaki hoperlorler basit ürünler ses sistemi için bazı dğeişiklikler öneririm çok ağır bir sistemden bahsetmiyorum. Kapılar ve arka hoperlörleri kaliteli bir sistme ile dğeiştirmenizi öneririm. Geri görüş kamerası bu araçta çok işlevsel oluyor büyüklüğü ve kalabalık bindiğinizde arka görüşü içerden zayıf kalabiliyor. Yanlızca bu araç için değil, bütün araçlarda mutlaka ön kamera takın derim.
    10- ben 900 tl ye yaptırmıştım 2 yıl önce ek olarak VGT te takıyorum araçlarıma bu nedenle 2 kadmeli ykaıt düşürmüş oluyorum. Sadece yazılım bana yaklaşık %10-15 fark yaptı.

    ek Jantlarınızı dışa ofsetli almayın! çok yakışıyor ama ağır yük olduğunda çamurluk içlerine sürtünüp lastiklerinizi traşlıyor ve bozuyor. 17" jantlar yakıtı etkiledi 16" yaptım. ve mutlaka en az 98 ve üzeri yük kodu olan lastik takın 96H lastikler kalabalık binince çukurlarda tel kırabiliyor. ben bu yıl kurban bayramı öncesi satmayı planlıyorum aracımı. Köyde ev yapıyorum o yüzden daha ufa bir araca geçeceğim.




  • hocam Sultanbeylide ki parçacının bilgilerini alabilirmiyim ? maille de olabilir gurcan_demir@hotmail.com şimdiden teşekkürler
  • Sultanbeyli deki parçacı ve ustanizin adını adresini banada iletirmisnz ayrica Avrupa yakasında bildiginiz sağlam ustası ve parcacilari. Varsa makbule geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar, arkadaşıma benim önerimle 2006 model bir Carnival aldık, İzmir'de iyi bir usta/servis var mı? Deri koltukların onarıma ihtiyacı var İzmir'de bunu yaptırabileceğim uygun fiyatlı bir yer var mı?

  • Merhaba bu parçacının bilgilerini bana da bildirebilir misiniz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belylikdüzündeyim.İyi bir servis önerisine ihtiyacım var.Motor şu kaçırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.E.S -- 6 Şubat 2022; 12:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UGUR ŞEBCİ U kullanıcısına yanıt

    İstanbul'da mısınız? Ustanızın telefonunu alabilirmiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratengin M kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam bende 2006 2.9 otomatik carnival aldım. Siz aracı satmış olabilirsiniz tabi. Sormak istediğim yazılım artırmayı tavsiye edermisiniz. Bayramdan sonra teslim alacam arabayı. Hazır İstanbula gitmişken onuda halledeyim. Bir daha gelmek nasıl olmaz belki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.