Şimdi Ara

Kesinleşen mahkeme kararına ve avukat vekalet ücretine itiraz..hakkında..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben cumhura hakaretten asliye ceza mahkemesince yargılandım ve kesinleşmiş 1 sene 2 ay hapis cezası ve onunda 5 sene takip altında olmak kaydıyla ertelenmesi kararı çıktı.ancak bu karar tarafıma resmi olarak tebliğ edilmedi ben kararı beklerken karşı tarafın avukatı tarafından 10 gün içerisinde 2.725 tl.avukat vekalet ücreti ödemem aksi takdirde icra işlemlerinin başlatılacağı ihbarı geldi.şimdi ben bu konu hakkında hem mahkeme kararına itiraz hemde bu vekalet ücretini ödememem için bir yol,yöntem varmıdır..?



  • Karar duruşmasına katıldıysanız karar kesinleşmiştir. Kesinleşen karara da itiraz edemezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/mahkeme-kararina-itiraz-cmk.html

    sizi aldattı diye mi hakaret ettin? Hiç bir batı hukuk devletinde böyle bir suç da yok ceza da yok. Siyasi figürler, toplumun önde gelenlerine, tanınmış topluma mal olmuş kişilere yergiler, hakaret kapsamında değer görmezler. Bunlar eleştiridir.
    Sİslam ve Tanzanya dogma kutsalları bu bağlamda alakasız bir paralellik arz eder. Amerikanya da wasington portakalı bile eleştirebilirsin. Sizin siyasalsislamçi inanç familyasından edip yüksel öyle diyor. Hatta ''ikiside dogmacı- ikiside aynı bunların'' diyor. Siz ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 17 Ağustos 2019; 21:18:11 >




  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım Türkiye eski Türkiye değil zaten sıkıntı cumhur siyasi aktivitenin içinde olunca bu tür yaptıkları yanlışları eleştirmek oy veren bir vatandaş olarak hakkımız olmalı..ama ne yazıkki yargı cumhuru bir siyasetçi değil sadece Devletin en büyüğü algısıyla hareket edip hemen beni bile dinlemeden davaya bakarken sanki verileceği cezayı önceden belirlemiş gibiydi..daha hiç görmediğim bir hususlada karşılaştım zira hakim cumhurun avukatına dönüp sanki danışır gibi ne yapacağız peki diye sorar oda efendim muhatap cezalandırılsın demiştir..kısaca Cumhur en basit kişiyi muhatab alacak kadar davalar açılır olmuştur..Ne yazıkki ülke sessiz bir toplumun baskı ile dahada içine çekilmekte olduğu gerçeği görmezden geliniyor ,her gelen gün geçeni aratıyor misali yaşam devam ediyor..
  • Kanun:6100 Madde:367
    CMK.nın 293.maddesi uyarınca süresi içinde yapılan temyiz başvurusu hükmün kesinleşmesini engeller. Takibe dayanak ceza mahkemesi ilam ile istenilen vekalet ücreti , ceza mahkemesi kararı kesinleşmeden infaz edilemeyeceğinden kesinleşmeyen kararın fer'isi olan vekalet ücreti de istenemez. Şikayetin kabulü ile davacı hakkındaki ilamlı takibin iptaline karar vermek gerekmiş olup aşağıdaki şekilde hüküm tesis edilmiştir.

    H Ü K Ü M :
    Ayrıntıların yukarıda açıklandığı üzere;
    1-Şikayetin KABULÜ ile İCRA TAKİBİNİN İPTALİNE,
    2-Peşin alınan harcın mahsubuna ve yeterliliğine,
    3-Davacı tarafından yapıldığı belgelenen 41,90 TL yargılama giderinin ve Avukatlık asgari ücret tarifesine göre hesap ve takdir edilen 300,00 TL maktu vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    Türkiye' den bahsetmişsiniz. Benim bildiğim Türkiye(dünya) eskiden iyi, şöyle ki; Eskiden teknoloji ve haberleşme(internet) yoktu. Dolayısı ile, haksızlığa upradığınız da bunu örtbas çok kolaydı. Siz bence ''evedönüş'' filmini bir izleyin. Özel Televizyon kanalları olmasaydı mesela testere cinayeti bu ülkede çok kolay örtbas edilirdi. Oysa ki şahsın amcası(çok farlıklı işadamı) bile hapis cezası aldı. Yani size katılmam mümkün değil. Dünde Türkiye' de adalet yoktu bugünde yok(kavramların içi boşaltılmıştır).

    Sizin sorununuz kraldan çok kralcılardır. Sorun avukatlar ve anlattığınıza göre ortak yargıçlardır. 2,5 liraya kadar düşmüşler demek ki... Devletin o dokunulmazlık sunan makamını kendi çıkarları doğrultusunda kirletebilmekteler. Bana sorarsanız sorun dünde çok büyüktü bugünde çok büyük; çünkü kirletilen TÜRK MİLLETİ kavramıdır. Sezar adına diye hüküm vermiyorlar nihayetinde. Adalet ve adaletsizliği onun adına mal ediyorlar. Sorun budur. Bir Türk milliyetçisi buna 10 larca sene seyirci kalamaz. Bu veride bize Türkiye' de milliyetçilik algısı ve kavramının da içinin boş olduğunu verir. Kimse Türk markası altında kötü- zerre adaletsiz iş yapamaz. Yapıyor ise bu Türk milletine asıl hakarettir. Kavramın içinin dolu hali budur. Çok güzel cicili biçili sözcüklerle ideoloji oluşturuyorlar. Ama asıl olan milliyetçilik bu olamaz! Dolayısı ile, arı bilgiye ulaşmak yetmiyor. Onlar gibi bunu cicili biçili etkili bir şekilde hem yazıya dökmek hem sözle ikna edici olmak gerekiyor. Doğru olmayan ideoloji ve kutsalları sadece ikna kabiliyeti ile insanlara doğruymuş gibi pazarlayabiliyorlar çünkü..

    Sonuç: Sorun bütün kutsallardır. En büyük gerçek kutsal insan hayatı ve bedenidir. Gerisi hikayeden teyyaredir, gereksiz teferruattır.




  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Sanırım ben derdimi anlatamaıyorum ben mahkeme kararının yazılı olarak tebliğ edileceğini ve onada ben itiraz edeceğimi sanırken hakimin mahkemede şifaen söylediği ceza tarafıma tebliğ edilmiş olmuş,bende karar beklerken itiraz sürecini kaçırmışım ve karşı tarafın avukat ücretini ödemek zorunda kalmışım kısaca olay bu ,sorum ise bu kararları itirazın veya yeniden yargılanmam için bir üst mahkemelere başvurma imkanım yokmu onu öğrenmek istemiştim..
  • Ceza mahkemelerini bilmem. Hukuk mahkemelerinde gerekçeli karar tebliği yapılmadan süre başlamaz. Size tutanak verdiler burada itiraz süresimi yazıyor acaba?

    İtiraz gerekçelerinizle AYM ye başvurun. Sonuçta adil bir yargılanma olmadığı iddiasındasınız.
    https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/yargilamanin-yenilenmesi-yeniden-yargilanma-nedir-cmk.html

    Bir de benim anlamadığım, bunlar, o kadar yaygara koparıp, demediklerini bırakmadıkları ist. bel.bşk hakkında dava açmamışken sizlerle mi uğraşıyorlar? Şaka gibi ülke yahuu.
    Vali bey' e biz hakaret etsek ve basına yansımış görüntü ve sesimiz olsa ne yaparlar sizi- bizi? Oda arada kaynadı yani; re' sen bu suç iddiası, şikayet mikayet ne alaka? Şaka gibi hakikaten..

    Devletin başı bizi bile yanlış yönlendiriyor. Algı operasyonu yapıyor. Esasında başka ülkede böyle bir devletbaşkanı ve danışman uzman hukukçuları her ülkeye lazım. Bizi kıskanıyor bu gavurlar. Bizdeki dünyabaşkanı ki,msede yok. Eşi benzeri yok. Bizim ki 5 milyon arap mülteci ümmetine bakıyor. Ya onun için memlekete bereketli yağmurlar yağıyor. Ortalığı bereket götürüyor. Şehrin iki yakasında asfaltla deniz suyu birleşiyor.

    Bir gecen ansızın suriyeyen de girebiliriz ayrıca.. Amerikanya' da kim oluyormuş? Biz ümmetçimillet ittifakıyız. https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/can-atakli/olmuyor-ama-amerikacim-tam-milleti-kivamina-getirmistik-ki-sen-yine-mizikciliga-basliyorsun-5286869/

    Ayrıca; ''yeni parti kuracaklar fetöcü'' D. Perinçek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 18 Ağustos 2019; 22:55:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06ensar

    Sanırım ben derdimi anlatamaıyorum ben mahkeme kararının yazılı olarak tebliğ edileceğini ve onada ben itiraz edeceğimi sanırken hakimin mahkemede şifaen söylediği ceza tarafıma tebliğ edilmiş olmuş,bende karar beklerken itiraz sürecini kaçırmışım ve karşı tarafın avukat ücretini ödemek zorunda kalmışım kısaca olay bu ,sorum ise bu kararları itirazın veya yeniden yargılanmam için bir üst mahkemelere başvurma imkanım yokmu onu öğrenmek istemiştim..
    Anladım söylediğini. Ceza muhakemeleri kanunu md 268'i okursan itiraz süresini geçirmiş olduğunu ve kararın kesinleştiğini görebilirsin. Geçmiş olsun ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 18 Ağustos 2019; 23:43:16 >
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıtınız için..umarım bir gün adaletinde yargılanacağı zaman gelir dileklerimle ..saygılar..
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Benim arkamda siyasi güç,maddi güç,eş dost akraba yok ama Allah var gam yok....onların iki cihandada ellerim yakalarında olacak..AYM şu bu, ülkede hepsi formalite unuttukları birşey var kitleler halinde büyüyen sessiz bir çoğunluk var..yağan yağmur akan seller bunun işaretleri..artık sabır taşları ha çatladı ha çatlayacak ...Allah bu millete zeval vermesin..
  • Neden hakaret ettin ve kim şikayetçi oldu merak ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Anayasa'nın 40. maddesi süs mü?
    Ceza kanunu- yargısında, kanunları bilmemek mazeret değil tamam da! Süreleri de kapsar mı bu? Süreler kanun mudur?? Tebliğsiz süre işlediği hangi doktirinde, hangi genel kurul yargıta-danıştay içtihatında geçmektedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 19 Ağustos 2019; 10:30:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06ensar

    Benim arkamda siyasi güç,maddi güç,eş dost akraba yok ama Allah var gam yok....onların iki cihandada ellerim yakalarında olacak..AYM şu bu, ülkede hepsi formalite unuttukları birşey var kitleler halinde büyüyen sessiz bir çoğunluk var..yağan yağmur akan seller bunun işaretleri..artık sabır taşları ha çatladı ha çatlayacak ...Allah bu millete zeval vermesin..
    Soyutlarla varsayılarla hukuk yürümez. Formalitede olsa siz elinizden geleni yapın. Soyutları karıştırmayın. AYM den sonra ''gavur AİHM'' var. Haklıysanız bu üst mahkeme yolu; kararla hakkınızı eminim ki geri alırsınız. Ve mücadele etmez almazsanız zaten siz kendi inancınızla çelişirsiniz. Siz mücadele edin ki, zalimler meydanı boş bulmasın- daha çok güçlenmesin. Karşınızdaki canınızı almaya gelmişse, buyur canımı al demek intihardır. Karşılık vermek zorundasınız. Gerekiyorsa meşrumüdafa dahilinde siz onun canını alabilirsiniz bu caizdir. Bin tane hoca fetva verse de siz kalbinize tanışın. Aslolan gerçek budur.


    Hem ''gavur AİHM'' de dava açmak paralı değil. Bir posta ücreti kafi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 19 Ağustos 2019; 10:24:42 >




  • Ne yazdın cici kardeşim?
    Sen hele bir sadete gel.. face mace bunlarla ne işin var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 19 Ağustos 2019; 13:7:28 >
  • Neden onların geçmişte hüngür hüngür ağladıkları döneme ,gidilen yolun yanlış olduğunu söylediğimden,çözüm süreci yolu sürecinde geçirilen evrelerin yanlış olduğundan kızdığım için eleştirmiştim..zaten kendileride bizde hata yaptık diyede ikrar ettiler ama biz geçmişte doğruları söylediğimizden hakaret ettik diye ceza aldık ve susturulduk..umarım gün gelir bu yargıyıda yargılayan birileri çıkar.. ihbar eden sosyal ağda meralcı gözüküp ama tayyip sevdalısı çıkan ajan bir avukat tarafından..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 21 Ağustos 2019; 0:38:24 >
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    Peki şimdi onaylandığında direk içeri mi giriceksin yoksa ertelemeli mi ? umarım cabuk kurtulursun.
  • Kesinleşen sabıka kaydım olmaması sebebiyle 1 sene 2 ay hapis ve para cezası uygulandı 5 sene denetimli olmak kaydıyla hapis cezası ertelendi kısaca 5 sene denetim altında kalarak susturuldum sessiz çoğunluğa dahil oldum artık cumhur bir siyasetçi değil devletin en büyüğü olarak sade vatandaşların bile karşısında taraf olabiliyor bu olaylar Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez vuku bulan hadiseler Allah sonumuzu hayr etsin inşaAllah..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.