Şimdi Ara

KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
12
Favori
15.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Kerbonautlar,

    Oyunun yeni versiyonuyla birlikte oynanışında büyük değişiklikler oldu, buna uygun Türkçe rehber internette pek bulunmadığı için bu rolü üstlenmeye karar verdim. Bugünden itibaren Kerbal Space Program'da kariyer modunda başlıyorum. Her gün rehber niteliğinde 15-20 dakikalık videolarla karşınızda olacağım. Oyunun ana konusunun ilk mesajı güncellenmediği için videoları bu başlık altında toplayacağım.

    Lütfen merak ettiklerinizi ve görüşlerinizi konunun altına yazın. Ben de ilerleyen videolarda bunları dikkate alarak ilerlerim. Hepinize iyi seyirler..


    Önemli Not: Bir mesaja en fazla 39 video koyulabildiğ için baştaki bölümlerden kesip en son çektiklerimi eklemeye başladım. ilk bölümleri youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.


    Son olarak, istek üzerine oyunun save dosyasını ekliyorum. KSP klasöründeki saves dosyasının içine bunu atarak en son kaldığım yerden devam edebilirsiniz. Bölüm bölüm kayıtları mevcut, şu an itibariyle en güncel oyun "gün 48" olarak kayıtlı. Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz;

    http://dosya.co/4wo5q8uwl7kw/Bolonez.zip.html


















    BÖLÜM 10: RANDEVU



    BÖLÜM 11: KUTUPLARDA



    BÖLÜM 12: UZAY UÇAĞI



    BÖLÜM 13: YÖRÜNGEYE UÇMAK



    BÖLÜM 14: İLK HEDEF DUNA



    BÖLÜM 15: SSTO



    BÖLÜM 16: SSTO UÇAR



    BÖLÜM 17: DAHA BÜYÜK SSTO



    BÖLÜM 18: İSTASYON YAPIMI



    BÖLÜM 19: İLK İSTASYON



    BÖLÜM 20: İSTASYONU FULLE



    BÖLÜM 21: KAÇIŞ ARACI



    BÖLÜM 22: İSTASYON HAZIR



    BÖLÜM 23: MUN'DA SÜRPRİZ



    ARA BÖLÜM: 1.0.5



    BÖLÜM 24: DUNA HAZIRLIKLARI



    BÖLÜM 25: BİLİM BOLLUĞU



    BÖLÜM 26: DUNA'DA AYAK İZLERİ



    BÖLÜM 27: DUNA'DAN KERBİN'E



    BÖLÜM 28: KÜP UYDU TASARIMI



    BÖLÜM 29: TARAYICILAR



    BÖLÜM 30: İYON MOTORLARI



    BÖLÜM 31: EVE'E ROVER



    BÖLÜM 32: EVE'E YOLCULUK



    BÖLÜM 33: HİBRİT MOTORLAR



    BÖLÜM 34: VİNÇ TASARIMI



    BÖLÜM 35: ÇEKİCİ TASARIMI



    BÖLÜM 36: PATLAMALAR



    BÖLÜM 37: JOOL'E ATEŞLE



    BÖLÜM 38: ARES I



    BÖLÜM 39: ÜS HAZIRLIKLARI



    BÖLÜM 40: OPERASYON MINMUS EMİCİ I



    BÖLÜM 41: İYİ SENELER



    BÖLÜM 42: BÜYÜK MODÜL



    BÖLÜM 43: OPERASYON MİNMUS EMİCİ II



    BÖLÜM 44: ÜS HAZIR! (UZUN BÖLÜM)



    BÖLÜM 45: KÜLLERİNDEN DOĞAN



    BÖLÜM 46: YERÇEKİMİ YARDIMI



    BÖLÜM 47: ASTEROİTLERE BAŞLANGIÇ



    BÖLÜM 48: TELESKOP




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 11 Mart 2016; 10:21:19 >



  • çok teşekkürler böyle bir şey lazımdı
  • başta şaşırabilirsiniz. kapatmayın hemen, izleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Açıkçası roketleri inşa ettiğimiz yer burası galiba deyip, ne varsa kullanın işte, yukarısı sivri aşağı doğru roket olacak işte filan deyince ciddi bi umutsuzluğa kapıldım rehberle ilgili :D Neyse ki şakaymış :)

    Umarım iyi bir seri olur. Başarılar..
  • Gerekli bir çalışmaydı tebrikler ve başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç çok iyiydi ya :D Elinize sağlık. Orta düzey bir incelme olmuş addon la başlamanız da güzel olmuş ama stage ayırma kısmını direk atlamışsınız ayrıca monopropelant kullanımı ve paraşüt özel ayarlarını 2. Bölümde anlatırsanız daha güzel olur. Bu arada teknoseyir.com bekleriz hocam üyelik alıp orada da aramıza katılırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler, bugünkü bölümde dikkat edicem o konulara da ama monopropellant kullanmamıza bir iki bölüm daha var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle videodaki sırdaşı başlangıç için tebrikler. Güzel olmuş.
    Çoook uzun zamandır oynamak istedim bu oyunu defalarsa indirip denedim ama fazla komplex olduğu için hep bi yerden sonra pes ettim.
    Aradığım ama bulamadığım rehber olacağına inanıyorum yaptığın video serisinin. Kanalına abone oldum. Videoyu beğendim. Devamını bekliyoruz...
  • Sonunda şu oyun için güncel bir rehber çıktı ha. 1-2 rehber vardı, onlar da Alpha sürümünden. Güncel bir rehber iyi oldu, ellerinize sağlık, izleyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar için teşekkürler, 2. bölümün montajını yapıp öğlen vakti youtube'a yüklemiş olucam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, 2. bölüm ile karşınızdayım. Bugün katı yakıtlı roketlerle devam ediyoruz. Bahsettiğim gibi videoyu ilk mesaja ekledim. Oradan bakabilirsiniz. Herkese iyi seyirler.
  • Açıkçası ben mevcut tüm Türkçe çekilmiş KSP videolarını izlediğimi söyleyebilirim ama içlerindeki en teknik anlatım ve en Türkçe anlatım seninkisi :) Ayrıca arada girdiğin alt yazı notlarda çok hoş. Onları bol tutabilirsin bence. Videoda kısaca bahsettiğin birşey için birazcık daha fazla bilgiyi oradan daha meraklı olanlara ulaştırmış olursun. Uzun lafın kısası Oldukça güzel bir seri olacağına eminim. Devam etmen dileği ile..

    Birde sorum var; çok eğik çıkmıyor musun atmosferden? biraz daha dik çıkarak sürtünmenin etkidiği yolu kısaltmış olmaz mısın? Örneğin 10 km 'de 45 derece 25 km'de 50-55 derece gibi bi rota yerine 15-20 km'de 45 dereceye ulaşıp, 70 kmye kadar 45 dereceden çıkmak mantıklı değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 28 Ağustos 2015; 16:45:58 >
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Selam, böyle yorumlar almak gerçekten çok hoş. Aslında sorduğun sorunun bir kısmını sabah videoyu çekerken anlatmıştım fakat montaj sırasında orayı silmişim. Bunu da youtube'a yükledikten sonra farkettim, biraz acelem vardı. O kısmı sonraki videoda anlatacağım. Muhtemelen sonraki videoda yörüngeye bir mekik fırlatmış oluruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandır aradığım bir şey, emeğinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel gerçekten oyunu bi süredir oynuyodum ama daha ilk iki bölümde bile bilmediğim çok fazla şey öğrendim emeğiniz için teşekkürler yeni bölümlerini sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • Sonunda düzgün bi rehber eline sağlık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. bölümü ekledim arkadaşlar. Haftasonu çok vaktim yoktu, özellikle de internette sıkıntı var. Öğlen başladığım upload şimdi bitti. Gece yarısı oyuncuları kaçırmadan izleyebilir.
  • Merhaba. Ben de oyuna yeni başladım güncel bir rehber arıyordum videolarınızı izleyeceğim. Ve bir de Eve veya diğer Mars'a benzeyen gezegen(adını unuttum) gitme rehberi hazırlarsanız sevinirim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. bölümdeki Üçgen benzetmesi beni direkt ikna etti ancak benim düşüncem yolu kısaltmak değilde sürtünmeden kaçınmaktı. Evet benzetmendeki hipotenüs yolu daha kısa ancak dik kenardan daha çok sürtünmeye sahip. İki birebir roket inşa edip ikisiyle iki rota izleyip hangisinin daha az yakıtla aynı yükseklik ve hıza ulaştığına bakacağım :)
  • @MerkavaMK4 Selam, rehberi kariyer modunda ilerleyerek çektiğim için Eve ya da Duna'ya gitmemize biraz daha var. Önce Mun ve Minmus'a gittikten sonra gezegenler arası uçuşlar yapacağız.

    @pplhntr Sen dedikten sonra az sonra basit bir roket tasarlayıp denedim tekrar emin olmak için. 80 km'ye 87 km'lik bir yörüngeye çıktım. Fırlatmalarda 3750 m/s delta V'ye sahip eş iki roket kullandım.

    İlkinde senin bahsettiğin şekilde 10 km'de 45 derece yatıp apoapsis 80 km olana kadar hızlandım. 80 km'ye varınca tam sağa yatıp tüm gücümle hızlandım ve yörüngeye oturdum.

     KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

    İkinci denemede ise 3. bölümdekine benzer şekilde gaz ayarlarına, hızlanmaya dikkat ederek yükseldim. 40 km'de 10 dereceye kadar, 50 km'de tam sağa yattım. Time to Apoapsis'in 1 dk'yı geçmemesine dikkat ettim.

     KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

    Görüldüğü gibi ikinci denemede 100 m/s delta V kadar tasarruf etmiş oldum. Ufak bir fark ama karmaşık ve büyük roketlerde daha önem kazanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 31 Ağustos 2015; 11:49:30 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.