Şimdi Ara

Kendinize iyi bakın, yoksa kölesi olabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendinize nasıl bakıyorsunuz?

    Yapmanız gerekenleri yapmadığınız ve öylesine oyun oynadığınız oluyor mu?

    Sürekli sosyal medyada bir şeylere bakmayı ve bir şeyler okumayı bırakamıyor musunuz?

    Uzun vadeli planlar veya fikirler sizi bunaltıyor ve kısa vadeli çözümlere mi başvuruyorsunuz?

    Beyni çalışmaya zorlayan hiçbir aktivite gerçekleştirmeyip bir sonraki günü mü getirmeye çalışıyorsunuz?

    Her zaman bir sigara daha, bir kahve daha veya bir posta daha mı istiyorsunuz?

    YouTube'da 1 dakikalık videolar izlemek, ders çalışma veya kitap okumak yerine yaptığınız şey mi?

    Hayaller kuruyor ve belli senaryoları kafanızda canlandırıp kendinizi üzüyor veya mutlu mu ediyorsunuz?

    Acaba DHForumda bugün ne paylaşılmış diye içinizi bir merak kaplıyor ve sürekli sizi duygusal olarak uyaracak şeyler mi okumak istiyorsunuz?

    Arkadaşlar bunların hepsi sizin HAYVANSAL kısmınız. Bunlar tamamen içinizdeki ilkel dürtülerin size yaptırdığı, aslında hiçbir mantık içermeyen fakat yapılmaya güdülenilen şeyler.

    Bu hayvansal içgüdüleriniz sizi mutlu ediyor gibi gözükse de aslında odaklandıkları tek şey uyarıcı. Ve bunu en kolay yoldan almak istiyorlar. Çünkü vücudumuz kaynaklarını en az şekilde kullanmaya programlıdır. Daha kısa yoldan gitmek varken niye uzun yolu seçsin ki? Niye enerjisini boşa harcasın ki? Hayvansal kısmın mantalitesi budur.

    Aslında bu ormanda hayatta kalmaya çalışırken inanılmaz önemliydi, daha az enerji harcamanız gerekiyordu çünkü hayatta kalma ihtimaliniz bu sayede daha da artacaktı.

    Beyin böyle davranmaya programlıyken, onu 1 yıl boyunca ders çalışmaya zorlamak eğer ona seçenek bırakmıyorsanız aşırı zordur. Çünkü telefon diye bir şey var artık, artık saniyesinde milyon tane içerik, merak ettiren kısa komik videolar, porno, konsantre şekilde hazırlanmış diziler, filmler. Hepsi orada elinizin altında ve bunu beyniniz biliyor. Bu durumda beyninize "Şimdi tüm bunları kenara bırakıp ders çalışacaksın" demeniz absürd olur değil mi?

    Şunu yapabilirsiniz, beyninizin hayvansal kısmına "Ders çalışacaksın, eğer ders çalışmayacaksan ödül yok, hiçbir şey yok" şeklinde bir manipülasyon. Gerçekten ders çalışmadığınız yani görevi tamamlamadığınız sürece hiçbir şey yapmayın. Beyine telefona geçiş fırsatı vermeyin. Bu çocuğa ödevini yapmadan cips vermemek gibi bir şey.

    Hayvanınız mantıktan anlamaz, hayvanınız eğer ona izin verirseniz sizi kölesi yapabilir. Hiçbir şey yapmadan, bağımlılık yapıcı ve kısa vadeli haz veren ne varsa peşinde koşturabilir. İşlerinizden ve yapmanız gereken her şeyden sizi alıkoyabilir. Eğer kendinize bakmazsanız ne sağlıklı bir psikolojiniz kalır ne de herhangi bir şeyiniz.

    Hayvanınız sizin üzerinizde büyük bir etkiye sahip ve ona ebeveynlik yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde bu çocuk size şehir oyununda büyük acı ve depresyon getirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 4 Nisan 2021; 3:49:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Bakış açınız güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.