Şimdi Ara

Kendin Yap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açılması talep edilen alt forum:
    Kendin Yap

    Alt forumun açıklaması:

    Üyelerin kendi araçlarına yaptıkları işlemleri anlattığı forum alanı.

    Gerekçeler:

    Günümüz şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda araç onarımlarının fiyatlarının artan malzeme dükkan kirası vb. gibi etkenlerle haklı olarak arttığını gözlemliyoruz. Yurtdışında bir çok kişinin kendi aracını kendi onararak bu yüksek fiyatlı onarımları çok daha ucuza getirirken bizim kendi insanımız basit bir vida sıkmaya bile para vermektedir. Başlarda bazı sanayi ustalarına sinirlenip başladığım yabancıların tabiri ile ''Do it yourself'' akımına uzun vadeli planlarımla tamamen hobi amaçlı başta kendi işimi kendim yaparken yaptıklarımı da ayrıntılı olarak resimleyerek başkalarının da yapmasına teşvik etmeye çalışıyorum.

    Forumun adı kendin yap diyede kullanıcılara sadece yaptıklarınızı paylaşacaksınız diye bir dayatmanın yanlış olduğunu da düşünüyorum. Kullanıcı yabancı bir sitede çok güzel bir bilgi görmüştür aracında her hangi bir parçanın değişimi için. Bunu anlaşılır bir dille çevirir ve bizim insanımız daha kolay ulaşması için resimlerle anlatarak yardımcı olur bunun da çok yararlı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum.

    İçerik türü dağılımı:

    Konuların içeriklerinin bazı kısımları yazarak anlatılır bazı ustalık gerektiren önemli kısımlarının resimli gerekirse bol bol farklı açılardan resimli olması ilk hedefim. Basit işler sadece yazarak bir kaç resimde olsa olur. Videolu anlatımlar ile çok daha fazla kişinin etkileşime geçip bilgiendiğini ise kendi yaptığım işlerden tecrube edindim.

    Örnek başlıklar:

    Kendi yaptığım işlerin konularını açacağım öncelikle. Bu açacağım başlıkların hepsinin resimleri vs. hazırdır hepsi onaylanırsa açılacak konulardır.

    Accent era soğutma suyu değişimi.
    Accent era immoblizer anteni sökümü ve temizlenmesi.
    Accent era yağ bakımı.
    Accent era hidrolik direksiyon yağı değişimi.

    Bu gibi şeyler accent era ile ilgili normal kullanıcıların yapabileceği çoğu işlemleri anlatacağım konularım hazırdır zaten.

    Farklı kullanıcıların kendi araçlarıyla iligli;

    Teyp montajı
    Lastik değişimi
    Boya rotüşü nasıl yapılır

    Bölüm kuralları:

    Önceliğimiz araçlarla ilgili olan kendi yaptığımız işleri başkalarına da ulaşıp ilham kaynağı olmak.

    Yaptığımız işleri anlaşılır bir şekilde dikkat etmesi gereken yerleri belirtmek ve yapılan işi anlatmak.

    Yabancı sitelerde ki anlatımlardan alıntı veya çeviri ile paylaşım yaparken kaynak siteyi belirtiniz.

    Bölüme katkım ve diğer forumlardan farkı:

    DH garaj aslında bunu kapsıyor ama DH garajın kapsamı çok geniş kullanıcıların yaşadıkları sorunlar vs. çok fazla bir kapsama alanı var. Fakat Kendin yap bölümünde kullanıcılar sadece kendi yaptıkları işler veya kendin yap işleri için aldıkları ürünlerin incelemeleri vb. gibi paylaşımların olmasını hedefliyorum.

    Kendin yap işlerini zaten uzun zamandır yapıyorum. Kendi alanımızda olduğu için bir çok işi yapıyorum ve gelecektede yaparak insanların paylaşımına sunacağım. Uzun vadeli çok daha fazla ekipman ile daha meşakatli onarımlarlada uğraşacağım.

    Benzer kaynaklar:

    Bu konuda takip ettiğim en büyük site drive2.ru alt başlık olarak kullanıcıların Do it yourself bölümünde bir çok konuları var ve insanların yaptıklarını resimlerden ve çevirilerden öğrenip bende uyguluyorum.

    Örnek olarak kendi aracım için takip ettiğim yer.
    https://www.drive2.ru/experience/hyundai/g3335/?t=165

    Yönetici önerilerim:

    ---







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.