Şimdi Ara

KENDİMİZE GELELİM ARKADAŞLAR!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son birkaç gündür belki de birkaç haftadır yorgunluk, mutsuzluk ve kendime güvenimin eksildiğini hissetmeye başlamıştım. Öyle bir şeye geldi ki artık karekök sınavı da rezil geçince ağladım falan böyle nasıl ama. Sonra kendimle durum değerlendirmesi yaptım istişare ettim bazı şeyleri. Sorun tespiti yaptım. Tam anlamıyla hepsini irdeledim diyemesem de biraz daha toparlandım. Biraz kafamı dağıtmam gerek diye basit bir çözüm buldum ve resim kursuna yazıldım. Haftaya başlayacağım.
    Ne için, nelerden vazgeçtiğimi neler yapmak istediğimi bir iki analiz yaparak hatırladım. Çünkü ben, beni biliyorum ve ne istediğimi, neler yapabileceğimi de biliyorum. Sizde de zaman zaman böyle "vesvese"ler oluyorsa kısa bir süre soluklanıp durum değerlendirmesi yapabilirsiniz.
    Benim soluklandığım süreç çok yakın bir tarihti. Gündemimizde yer alan yerli arabanın tanıtıldığı, kötü geçen birkaç sınavın olduğu tarihlerdi. Açıkçası sınavdaki -görece- başarısızlığım beni çok olumsuz etkiledi. Hiçbir şeye doğru dürüst yetmediğimi düşündürdü. Fakat bu düşüncelerden daha da çok etkileyen şey ise yeni tanıtılan yerli araba oldu. Bu araç beni çok duygulandırdı. Başarılı bir mühendis olmak isteyişimi anımsattı yeniden. Bi' kendime çekidüzen vermem gerektiğini, sürece net-puan bazlı değil de gelecek odaklı bakmam gerektiğini ihtar etti. Çünkü sınavı sonucu kafaya takmak çok basit bir düşünce şekli. Oysaki ben gerçekten ileriye odaklandım. "Abartma, he kesin yaşanmıştır" diyenleriniz olacaktır ama ben gerçekten başarılı mühendis olup dünya çapında bilim yapmak istiyorum. Ülkemizi temsil etmek istiyorum.
    Velhasıl arkadaşlar bu soluklanma biraz daha uzun sürseydi fazla gelen havadan ötürü rahat nefes alamayacaktım. Bundan ötürü bu buhranlı süreçten çıkmam gerekiyordu. Bunu da yine yakın zamanda "inandığın yolda yürürken" başlığı altında yayımlanan bir reklam aracılığıyla yaptım. Yani aslında bütün olarak onun etkisi olmadı ama yine silkelenmemi söyleyen şeyler vardı içinde. Yani içimdeki çalışma fitilini ateşledi. Reklam siyasi bir gruba ait ancak ben kesinlikle içerik sonundaki şeyin reklamını vs yapmıyorum aman ha yanlış anlaşılmasın. Ama şu da bir gerçek ki reklamdan çok etkilendim. Hatta ne yalan söyleyeyim gözlerim bile yaşardı. Çünkü o videoda kendimi gördüm. Kendime baktım. Videoyu izler misiniz bilmem ama dediğim şeyi belki siz de hissedebilirsiniz. Aşağıya yazacağım linkleri çok güzeldi tavsiye ederim. Sınava hazırlanan, motivasyon kaybı yaşamış ben için de güzel bir sarsma etkisinde bulundu.
    (Tekrar hatırlatayım reklamın reklamını yapmak gibi bir amacım yok yanlış anlaşılmak istemem. Zaten ben politikadan da anlamam. Sadece yaşadığım birkaç şeyi belki sizlere yardımcı olabilir ümidiyle paylaşmak istedim.)
    Teşekkür ederim.
    İzlemek isteyen olursa:
    1)https://www.youtube.com/watch?v=3iA9HgR3_4M&feature=youtu.be
    2)https://www.youtube.com/watch?v=d_0tGJn5tkw&feature=youtu.be (1.26'dan sonrası konu dışı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisciart -- 29 Aralık 2019; 14:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.