Şimdi Ara

Kendimi geri zekalı gibi hissediyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16 Yaşındayım ve kendimi gerizekalıymışım gibi hissediyorum, yani kurtulmaya çalıştım ama içimde var, sürekli kendimi ezik görüyorum sanki hiç bir şeyi beceremiyormuşum gibi. Bunun nedeni ise çevrem de gerizekalı muamelesi görmem, aşırı gerekli/gereksiz soru soru soruyorum ve insanlar bundan rahatsız oluyor, aşırı düşünüyorum, plan yapıyorum/hayal kuruyorum ve bu yüzden bazen kendi kendime gülüyorum, bu yüzdende kendimi gerizekalıymış gibi hissediyorum.

    Aslında bunlar bahane sorun şu, sınıf 17 kişi ve bunlardan farklıyım yani kendimi kabul ettiremedim bir türlü, normal değilim, zeki de değilim zeki olsaydım o zaman beni kabul ederlerdi. Bu durum da ben gerizekalıyım, ve bunu kabul etmek istemiyorum ama gerçek bu, Kabul etmek zorundayım

    Ne gibi farklıyım mesela açıklayayım, aşırı derece de düşünüyorum, onlar gibi haraketli değilim. Çok soru soruyorum, bu yüzden de çok bilmiş diyorlar. Onların yaptığı çoğu şeyi yapamıyorum, mesela futbol basketbol gibi oyunları oynayamam, kavga edemem.

    Bana da zaten sürekli geri zekalı olduğumu söyülüyorlar, ben de artık bu şekilde hissediyorum, kurtulmaya çok uğraştım ama olmuyor.

    Ne yapacağımı bilemiyorum, bu hayatta hiç bir işe yaramayacaksam ne için yaşıyorum ki? Şu yazı da da derdimi doğru düzgün anlatamadım zaten, yapmadığım suçların cezasını hep ben çektim ve elimden hiç bir şey gelmedi. Bu şekilde nasıl yaşayacağım bilmiyorum.


    Ama bir tarafım da onlardan zeki olduğumu söylüyor ama nedense buna inanmak istemiyorum.







  • Herkes birbirinden belli çerçevede farklıdır ama seninki ne düzeyde bir farklılık çok da anlayamadım.
    Sınıf içinde sürekli sivrilmek, göze batmak için söz alıp gereksiz konuşan biriysen,bu konuda yorum yapmazsan ölecem hastalığına sahipsen sevilmemen gayet normal. Bu tip insanların yüzüne herkes güler ama arkasından söylenenlerden pek haberi olmaz.

    Herkesin bir spor dalına yeteneği olmasına gerek yok, sınıfındaki çocuklarda sonuç olarak Messsi, LeBron James yeteneğinden hayli uzaklar, sadece eğlenmek-bir şeyler paylaşmak adına yapılan etkinlikler bunlar. Aralarında yer almak için biraz çaba harcalamasın. Toplu etkinliklerde yer almazsan istenmeyen eleman olursun. Yani ben farklıyım gibi bir düşünceye sahip olup kendini diğer yaşıtlarından soyutlama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poljak50 -- 7 Ağustos 2014; 16:12:59 >
  • Poljak50 kullanıcısına yanıt
    İlk dediğiniz gibi olabilirim, ama benim suçum yok, hocalar bana öyle davranıyor. Hoca bana karşı soru soruyor cevaplıyorum normal şekilde çok bilmiş diyorlar. Birde sınıfta fizikten geçen sayılı kişiden biriyim fizik sınavlarım 20-40 arasında performans 90. Ölecem hastalığı derken? Bir de dikkat ettimde sadece sınıfla anlaşamıyorum. Kenara çekilip kendi halimde takılıyorum bana ne karışıyolar ki anlamıyorum.
  • Hocaların öyle davranmasına neden olan da sensin ama. Çok konuşan insanlar çok sevilmez açıkçası. Her bildiğini söyleme huyundan vazgeçmelisin öncelikle, herkesin bildiği şeyler var ama yeri geldiği zaman susabilmeyi kendine öğretmelisin.
    Sadece sınıfla anlaşamıyorum, günlük hayatım da diğer arkadaşlarımla eğlenip sohbet edebiliyorum diyorsan sorun yok ama anlattıklarından yola çıkarak günlük hayatın da çok renkli olmasa gerek.
    Sorunlu olduğun kesim sadece erkekler mi? Kızlarla anlaşabiliyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljak50

    Hocaların öyle davranmasına neden olan da sensin ama. Çok konuşan insanlar çok sevilmez açıkçası. Her bildiğini söyleme huyundan vazgeçmelisin öncelikle, herkesin bildiği şeyler var ama yeri geldiği zaman susabilmeyi kendine öğretmelisin.
    Sadece sınıfla anlaşamıyorum, günlük hayatım da diğer arkadaşlarımla eğlenip sohbet edebiliyorum diyorsan sorun yok ama anlattıklarından yola çıkarak günlük hayatın da çok renkli olmasa gerek.
    Sorunlu olduğun kesim sadece erkekler mi? Kızlarla anlaşabiliyor musun?

    Abi sen beni cok yanlis anladin. daha dogrusu ben yanlis anlattim. Hic konusmuyorumki ben. kenarda kendi halimdeyim derse de katilmiyorum aslinda fazla. Evet normal hayatim okadarda iyi sayilmaz. Kizlarla falan anlasiyorum. aslinda sinifta bana bole davranan bir kac kisi var. Digerleride onlara uyuyor. Eskiden kendimi cok iyi ifade ederdim ne olduysa anlatamadim derdimi. Tam tersini anladiniz cunku. Ben kendimi ezik gerizekali olarak hissetigimden eziyorlar. Onlar ezdikce daha da dibe cokuyorum. Herhalde hocalar beni sorun cikartmadigimdan seviyor.

    Edit: konusmuyorum derken. Bildiklerimi her zaman soylemiyorum sadece soruldugunda veya o konu acildiginda soyluyorum. ama ders siarsinda genelde hoca ya cok soru sorarim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxyDogy -- 7 Ağustos 2014; 18:24:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlar sana sürekli geri zekalı demeye devam ederlerse bir süre sonra gerçekten geri zekalı olursun çünkü kendini geri zekalı olduğuna inandırırsın, yani olmadığın biri hâline gelirsin. Takma kafaya, kimseyi umursama sen kendi yoluna bak. Onlardan daha zeki olduğundan eminim.

    Edit: bu arada bana çok benziyorsun, yaş olarak da karakterin olarak da sanki ikizimi bulmuş gibi hissettim. Nerede yaşıyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 7 Ağustos 2014; 18:50:10 >
  • Zonguldak, İnsanın kendine benzeyen birini bulması ne kadar güzel bir şeydir

    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxyDogy -- 7 Ağustos 2014; 18:55:22 >
  • İşe bak ki ben İzmir'deyim. Cidden, yazdığının hepsi bende de var. %100'ü bile diyebilirim, baya ilginç hocam. Ben maalesef uygulayamıyorum ama size verebileceğim 2 tavsiye var, basit ve öz; 1. umursamaz ol 2. kendi kurallarına göre yaşa. Okuldakileri de salla, asıl geri zekalı olanlar onlardır, karı kızdan , futboldan başka bir şey bilmeyen, madde bağımlısı erkekler; erkek muhabbeti yapan abazan kızlar, kezbanlarla doludur büyük ihtimalle. Üniversiteye gidince düzelirsin, yeni çevre / yeni ortam olunca işler düzelir. Ayrıca yaşın getirdiği olgunlukta olacaktır(umuyorum). Sadece o 2 yılda kendini hazırlamaya bak, değiş.
  • Geçen sene daha da kötüydü, sınıfta 2 kız vardı(ATL bilişim bölümün deyim) Çocuğun teki kıza belli etmeden tecavüz ediyordu ve aynı şekilde erkeklere de tecavüz ediyor du. Şikayet edecektim ama baktım sınıf onu çok seviyor, bişey yapmadım. Zaten sınıfta kaldı. Daha 3x3 ü bilmiyor. Daha kötü şeyler de oldu da bura da anlatamam yani yüksek ihtimal banlanırım. Bu sene 9 a göre daha iyiydi ama insan hep daha iyisini istiyor. Aslında bütün gerçekleri yüzlerine vurabilirim, çok fena ezebilirim ama yapmıyorum/ yapamıyorum, arkadaş kazanmak istiyorum, kaybetmek değil.
  • @FoxiDogi

    Lisede iyi biri olmak ezilen biri olmakla eşit o yüzden ne yaparlarsa karşılığını vermen gerek. Gerekse sözlü gerekse fiziksel olarak. Arkadaş kazanmak istediğiniz hâlde arkadaşınızın olmamasının sebebi açık. Siz onların gözünde ezik / asosyal biri olarak yer edindiğiniz için sizinle kimse arkadaş olmak istemez, normal(herkesi kast etmiyorum, aralarından bir iki insan çıkabilir). Son 2 yıl ortama uyum sağla, zamanını geçir derim. Hiçbir şey için çabalama(sosyal ortam için konuşuyorum), lisede arkadaş edinmek fayda sağlamaz.
  • Sen normal yaşantına devam et. Eminim biri sen otururken yanına gelip tanışmak ister. O kişi de büyük ihtimal seni ortama sokar.
  • Hocam öncelikle selamün aleyküm.Şu anda 16 yaşındayım ve uzun bir süredir 6 yıl önce entry sini açtığın sorunu yaşıyorum.Benim şu an yaşadıklarımı aynı yaşlarındayken 2 kişinin daha %100 aynısını yaşamış olması beni bir hayli şaşırttı ve biraz da mutlu etti.6 yılın ardından bu durum değişti mi,değişmesi için neler yaptın onu sormak istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaltomX

    Hocam öncelikle selamün aleyküm.Şu anda 16 yaşındayım ve uzun bir süredir 6 yıl önce entry sini açtığın sorunu yaşıyorum.Benim şu an yaşadıklarımı aynı yaşlarındayken 2 kişinin daha %100 aynısını yaşamış olması beni bir hayli şaşırttı ve biraz da mutlu etti.6 yılın ardından bu durum değişti mi,değişmesi için neler yaptın onu sormak istedim.

    Malesef akran zorbalığı yaşıyorsun değerli dostum, üzerine bir de aileden psikolojik şiddet ekleniyorsa malesef bu yaşadığın zor durum ortaya çıkıyor.

    Bu yaşadığın durum senin sorunun değil. Gerizekâlı da değilsin. Aksine, sana böyle hissettirenler gerkzelâlı.

  • Madem konuyu hortlatmışlar, şuan ki düşüncelerini alalım.

  • konu hortlatılmış

    Konuyu okumadım ama az çok hatırladığım kadarıyla neler yazdığımı tahmin edebiliyorum. Şu anda mobil bir oyun firmasına 1 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum ilk işim aynı zamanda. Gerizekalı falan da değilim sende değilsindir emin ol :)

    O dönem çevremde tek tip insan vardı ve genelde kendini beğenmiş üste çıkmaya çalışan tiplerdi onlar, e haliyle de kendimi anormal hissediyordum.

    Şu anda da belli başlı sorunlarım var mesela baskı altında çalışırken zorlanıyorum, planlamayı düzgün yapamıyorum veya iletişim de zorlanıyorum insanlara lafımı geçiremiyorum hayır demeye çekiniyorum gibi gibi, ama bunun yanında iyi yanlarım da var mesela bir şeyi başarma konusunda inatçıyımdır, alttan almaya çalışırım, çözüm odaklı ilerlerim.

    Çok takma kafana, kendi kafana göre birilerini bulursun elbet

    Eğer birisi sana gerizekalı olduğunu söylüyorsa muhtemelen seni kıskanıyor veya çekemiyordur, eğer gerçekten gerizekalı olsan seninle muhattap bile olmazdı. Ama sen gene de alçakgönüllü ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.