Şimdi Ara

KENDİ ŞEHRİMDE ÜNİ OKUMAK NE GÜZEL ŞEYMİŞ YA (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
8.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam valla öyle ya. Ben bu yurt güzellemesini de anlamıyorum insan hiçbir şeyi evdeki gibi rahat rahat yapamıyor tanımadığın insanlarla küçücük odada yaşamak zorundasın. Evet arkadaş ortamı güzel de 7/24 birlite olmak sıkıyor bi yerden sonras, arkadaşlarımı sadece okulda görsem yeterdi bana.
    Şehir dışındayım ama imkan bulursam anında yatay geçişle kendi şehrime geçmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steel0

    Ulan birde ailesiyle yaşayanlarla dalga geçmişler saat 9 da gel eve diyince gorürüm ben seni diye :)

    28 yaşındayım , mezun olalı 4 sene oldu. üniyi şehir dışında 4 sene okumuş bir abiniz olarak diyorum size anlatacaklarım var

    Evet gecenin bir vakti dışarı çıkabilirsiniz , istediğiniz gibi eğlenebilirsiniz arkadaşlarınızı toplayarak her istediğiniz gibide takılabilirsiniz doğrudur boyle güzellikleri vardır..

    Şimdi gelelim diğer tabloya faturalar , ev temizliği , yemek pişirme veya sipariş edersiniz size kalmış konusu , çamaşırların yıkanması , evdeki beyaz eşyaların bozulma ihtimali , eve giren çıkan arkadaşların belli olmaması (arkadaşınızın arkadaşları gelecek eğer yüzsüz biriyse evden çıkmaz ) onların yaptığı kalabalık kirletme vs. gecenin birinde müzik dinleyen oda arkadaşları , film izleyen oda arkadaşları , wc banyonun içine edip bırakanlar mı dersin ve bunun sonucunda ortaya çıkan kavga , huzursuzluk ve problemler vs vs. arkadaşlar size o kadar çok şey sayabilirim ki daha bunları soğutmak için yazmıyorum belkide bunlarla hiç karşılaşmayacaksınız ancak bir daha şansım olsa kesinlikle ailemin yanında oturur kalır okurdum... son noktayı şoyle belirtiyim EV ARKADAŞLIĞI BAŞKADIR DIŞARIDAKİ ARKADAŞLIK başkadır... zaten yurtta kalanlara bakmayın Kyk'cı ve ozelciler sizin evinize sık sık geleceklerdir :) Bütün bunlardan nasıl sıyrıldım derseniz son 1,5 sene sonunda çoğu kişi ile iletişimi kestim eve gelen giden olmadı gerektiği zaman ters yaptım ama huzuru buldum sonunda bu arada hep mi bu sorunları yaşadın derseniz , hep yaşamadım ancak zamanla gormediğiniz o ufak şeyler büyüyüp sinir katsayınızı bozmaya başlıyor.. belki bize hep uyumsuz arkadaşlar denk gelmiş olabilir ancak farklı kültürden insanlarla gerçekten anlaşmak zor bir şey :) gerçi hepsi bir deneyim ve ben buradaki genç arkadaşlar ne anlatsam he deyip geçecekler ama gene yazasım geldi :)

    Benim de sinirimi bozan zamanlar oldu, gece online oyun oynayanı, sabah 5 te namaza kalkacak diye yarım saat alarmı çalıp da asla uyanmayanı, ama yine de değişmezdim asla, çok fazla güzel anı da oldu, ve daha önemlisi hayatta bir daha yaşamıyoruz ki bunları. İşe gidip geliyoruz, her gün aynı şey, sen de muhtemelen aynı durumdasındır, ve muhtemelen çoğu kişinin hayatının büyük bir kısmı da bu şekilde geçecek, o yurt/öğrenci evi aksiyonu bir daha yaşanmayacak. İyisiyle kötüsüyle çok fazla anım oldu, ailemle kalsam bunların hiçbiri olmazdı, üstüne mezuniyet sonrası şok yaşardım. Kötü deneyimler yaşarken küfrettirebiliyor, ama eninde sonunda muhabbet malzemesi, hatta bak, sen de burada anlatıyorsun, evinde yaşasan anlatacak bir şey olmayacaktı  

  • Gençler fakirseniz hiç öyle şehir dışı hayalleriyle yanmayın, bu hayatın gerçekleri var. Zaten tıp gibi extreme efor gerektiren bölüm okuyacaksanız, bir yandan çalışırım bir yandan okurum gibi düşünmeyin. Ha illaki yapan olur ama niye gençliğinizin son en guzel yillarini kendinizi extra sıkarak geçiresiniz ki? Benim durumum var diyen istediği gibi okusun sözüm yok. Ama işçi, memur cocuguysaniz, hele para meseleleri sıkıntıysa falan sırf zevk için şehir dışı yazmayın.
    Hepinize başarılar.

    Edit: tecrübe muhabbeti çok dönmüş konuda yeni okudum. Lan zaten sen garibansan baya şey tecrübe etmişsindir adam banka işi yaptım falan diye anlatmış. Bakmayın siz bu uniye kadar prenses gibi yaşayan bebelere. Tecrübe kazanacak "adam olacak" kişi zaten olur, olmayacak da unide de takılır sonra sürününce anlar. Bunlar kişiye bağlı şeylerdir, genellemeyin kendinizi analiz edin, en mutlu olacağınız seçeneği bulun.
    Kimseye de mersinliysen ituye gitme mersinde oku demiyoruz btw.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 17 Eylül 2021; 23:26:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu yakında rehberlikçilerin zorla tercih yaptırması gibi kült olacak 😎

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kadar haklı ki anlatamam. Arkadaş şehir dışından hacettepeye gelecek kyk çıkmadı şimdi özel yurt ariyor yurtlar yıllik 22k para istiyor vay anam vay dedim. Eve ciksan 3 kişi o da en minimum 1600 falan ulan o paraya ben burda krallar gibi yaşarım. Halimden çok mutluyum allaha şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hangi diş ben de sizinle aynı durumdayım arkadaşlar kyk yurt bulma derdindeler ben kafamı dinliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ailen baskıcı değilse iyidir evet. Maddi olanaklar kısıtlı olunca şehır dışı zor oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer şartlar uygunsa ve bölümünde kendi şehrindekinden daha iyi bir üniversiteye gidiyorsa daha iyi eğitim için mantıklı. ( mesela hukukta istanbul hukuk Ankara hukuk vb. için gidilir deü tutuyorken medeniyet için gidilmez. Ya da mühendislikte mimarlıkta İTÜ ODTÜ tutuyorken gitmemek hata olur.)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.