Şimdi Ara

Kemiklere yerleştirilebilen küçük bir cihaz geliştirildi: Gerçek zamanlı veri aktarımı yapabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nature Communications’da yayınlanan bir araştırmaya göre Arizona Üniversitesi’nde bulunan araştırmacılar, kemiklere kalıcı olarak bağlanabilen ve buralardan toplanan verileri kablosuz olarak iletebilen küçük bir cihaz geliştirdi. Uzmanlara göre bu cihaz sayesinde kemik sağlığının zaman içinde nasıl değiştiği ve bir yaralanmadan sonra kemiklerin nasıl iyileştiği ile ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilir.



    Kemiklere yerleştirilebilen küçük bir cihaz geliştirildi: Gerçek zamanlı veri aktarımı yapabiliyor



    Araştırma ekibi birçok sensöre sahip olan bu minik cihaza ‘osseosurface’ ismini verdiklerini belirtirken cihazın madeni para büyüklüğünde ve bir kâğıt parçası kadar ince olduğunu ifade etti. Açıklamalara göre bir pile ihtiyacı olmayan ve NFC teknolojisi sayesinde dışardan güç alabilen bu cihazdan toplanan veriler, kablosuz olarak akıllı telefonlara aktarılabilecek.



    Ayrıca Bkz.ABD'li bilim insanı: İnsan beyni küçülüyor



    Buna ek olarak bilim insanları, kemiklere uzun süre bağlı kalması için cihaza kalsiyum fosfat seramik parçacıkları içeren bir yapıştırıcı eklendiğini ifade etti. Açıklamalara göre cihaz bu yapıştırıcı sayesinde kemiklere kalıcı olarak bağlanabilecek.



    Kemik erimesi yaşayan insanlara yerleştirilebilir



    Osseosurface’in kasları tahriş etmeyecek kadar ince tasarlandığını belirten bilim insanları, cihazın kemik erimesi yaşayan insanlara takabilmeyi ve kemik sağlığını uzun süreli incelemeyi umduklarını ifade ediyor. Buna ek olarak da cihazın yaralanmış bir kemiğin nasıl iyileştiği ile ilgili detaylı verileri uzmanlara sağlaması bekleniyor.



    Araştırmacılardan Phillip Gutruf da çalışma ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Ossoeosurface, kas-iskelet sisteminin izleyebilmede oldukça önemli bir adım olabilir. Cihaz sayesinde bilim insanları kemikler üzerinde adeta bir bilgisayara sahip olarak kas-iskelet sistemi hakkında yeni bilgilere ulaşabilir.”



    Kemiklere yerleştirilebilen küçük bir cihaz geliştirildi: Gerçek zamanlı veri aktarımı yapabiliyor



    Uzmanlar cihazın hayvanlar üzerinde test edildiğini ve verilerin gerçek zamanlı şekilde akıllı telefonlara aktarılabildiğini ifade ediyor. Ancak, bu tarz bir teknolojinin insanlarda kullanılması için çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu, cihazın daha erken aşamalarında olduğu da açıklamalarda belirtiliyor. Yine de bilim dünyasında önemli bir etki yaratabilme potansiyeli olan bu araştırmanın oldukça ilgi çekici olduğunu söylemek yanlış olmaz.




    Kaynak:https://newatlas.com/medical/bone-bonded-osseosurface-electronics-health-monitoring/







  • noice

  • Blacklist'in son bölümün'de adamın pankreasına koydukları bluetooth cihazı sayesin'de yerini buluyorlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.