Şimdi Ara

Keenetic ekstra dsl Dünyanın en saçma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modeme bağlı 2.4 ghz de bir telefon, 5. Ghz de bir telefon daha ve 100 mbit ethernet baglı pc ve 2.4 ghz den bağlı notebook olmak üzere 4 cihaz baglı.


    Aniden İnternet kesiliyor. Modem turuncu yanıyor. Yani ıss alamıyor.

    Modeme giriliyor. Ama pc ve notebook nete giremiyor. Net yok uyarısı var.

    FAKATTT... CAN alıcı durum ise telefonlar gayet modem üzerinden net e çıkabiliyor.

    Tabiki mobil veri kapalı. PC lerin giremediği ama telefonların girebildiği saçma sapan bir modem işte. Böyle bir senaryo için Tabiki ayarlar ile yapılabilir de ben böyle bir ayar yapmadım. Qos kapalı.

    80486 dan beri hw ile iç içe olan ben deniz böyle saçma şey görmedim. Şuan bu satırları

    Telefon ile yazmaya cebelleşiyorum.

    Yazılımsal bir problem gibi geliyor. Reset attım. Yeniden kurdum olmadı.

    Pc ler girmiyor. Telefonşar şakır şakır.








  • Modemde ekstra ısınma mevcut mu?

  • Hadise sırasında ısınma da yoktu. Süreç boyunca internet tamamen turuncu ışık idi. Modeme giriş çıkışlar yapılabiliyor, fakat bilgisayarlar hiç bir ara birim ile internet'e giremiyor, Telefonlar girebiliyordu sorunsuz şekilde. Geçr.ekten garip.

    Her şey stabil. Garip bir şekilde 1 saat içinde düzeldi. Bu hadise 2.kez vuku buluyor.

    hiç bir donanım bilgisi olmayan eşim bile duruma kısaca '' oha '' diyerek tepkilendi :) Durum sanıyorum ki keenetic OS yazlımlı ile alakalı. Güncelleme de yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 4 Aralık 2020; 2:0:8 >
  • Farklı farklı bir sürü modem kullandım. Bunu bende farkettim. Wi-Fi'yi gerçekten iyi sömürüyor telefonlardaki çipler... Özellikle S4 gördüğüm en inanılmaz alıcıya sahip. Note 3'de öyle. Wi-Fi adaptörü olarak belki Tenda UH150'deki Broadcom telefonlarla yarışır... Neden kaynaklandığına dair bir cevap gelirse bende duymak isterim...

  • Sayın

    @Karanlık Ülke

    Sizdeki problem Wifi ağı üstündeki bant genişliğinin tamamının kullanılması diye düşünüyorum. Zira dünkü olayda Wifi alıcılı cihazların bağlantılarını manuel kestiğimde dahi PC ler girmedi. internet erişimi yok uyarısı devam etmekte idi. Her ne kadar bant genişliği yoğun kullanılsa da yöneldiriciye bağlı cihazlar internet erişimi demeli  

    Sorunu, keenetic firması ile görüşeceğim gün içinde. Büyük büyük ihtimal ile yazılım. Yazılım her nasıl sa mutemel olarak mac adresinden PC' leri nasıl tespid ediyor ise interneti tamamen kesiyor. :D

  • asyagrafik kullanıcısına yanıt

    Bugün Keenetic'den duyduğum ikinci şikayet. Modemin bantgenişliğini paylaştırmasında bir sıkıntı yok. Tek garip şey bazı mobil cihazların inanılmaz Wi-Fi sömürebilmesi. Menzilleri düşük ama bantgenişliğini sömürmesi enfes. Bu demek değil ki diğer bilgisayarların hızı düşüyor. Sadece bir video açtınız mı, bir şeyler yaptınız mı çok daha iyi hızlar elde ediliyor.

  • Garip ama gerçek. Sizin de modeminiz Keenetic mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.