Ne kolay yaftalıyorsun. Trol değilsen biraz zahmet edip incele... Keenetic gayet güzel 5ghz çalışır ve 2,4 5 geçişleri sadece onda vardı, ve gayet güzel geçişler yapıyor. Bu geçişleri ayrıca cihaz raporlarında görüyorsunuz. elbette 2,4 ve 5 gaz aynı mesafede teknoloji gereği çalışmıyor. Dilersen ek Keenetic mesh ürün alırsın ve 5ghz bant genişliğini büyütürsün.
Çok bilip hiç bişi bilmemek... Topoloji hatalarınla sana ne marka verirlerse versinler ekran kartlarında yazdıkların gibi şimdi router dünyasında başrol oynamaya başlarsın.
Paralı çalışanları kanıtlamadan sen ve senin gibiler çok konuşup, sonra gidiyorlar. Bir bakıyorsun Keenetic kullanıp uzaktan bilgileri dolduruyorlar.
Yardımcı olur mu kesin konuşmamakla beraber, 2,4 ve 5 Ghz geçiş sorununa en güzel çözümlerden birisi modemi kablolu çift bant access point ile destekleyip evin tüm odalarına full 5 ghz gönderebilmek. Ondan sonra wifileri ayırıp evdeki cihazların tümünü 5 Ghz e sabitlemek. Ben şahsen bu şekilde rahat ettim.
Aksi durumda 5 Ghz kafasına göre kaybolabiliyor yada 2,4 e bağlanıp öylece kalıyor. Bu arada Keenetic kullanmıyorum fakat aynı sorunla karşılaşıyordum.
Band Steering mekanizmasını araştırın. Ayrıca eldeki mobil cihazların kabiliyetlerini de göz önünde bulundurun.
Mobil cihazların kabiliyetlerine ek olarak Keenetic algoritması ile 5ghz'e zorlama bile yapabiliyor. Lakin birçok cihaz 2.4ghz'den 5ghz'ye ya geç geçiyor yada geçmiyor.
5ghz'de bağlanma diye diretmenin anlamını ben anlayamıyorum. Keenetic bunu gayet güzel yönetiyor. 5ghz inadından bağlantısı kaybolup negatif yorumlar gerçeği yansıtmıyor.
Kanal ypunluğu, rssi değerleri, uzaklık,mesafe, sinyal yakalama periyodu gibi bir çok etmeni göz önünde bulundurarak en kaliteli yayında kalmaya çabalıyor Keenetic donanımsal ve yazılımsal olarak.
Okumadan, anlamadan çok yazılıyor çiziliyor.
Usanmadan ve merakımdan da burada yazıyorum. Çok büyük sorunları olsa herhalde 22 tanesini birbirine bağladığım bir ağım olmazdı.
Neyse biraz okumaya başlamak için yine şuraya belkide daha öncede attığım bir makale dizisini atayım.. Okumayacak konu sahibi o nette. Çünkü sabit.... Bir de VPN demişte. 24 saatten fazla bağlı kalıyorum. Sorunu başka yerde arasın.
SSTP'dir CGNAT IP'si vardır. Bulut üzerinden tünel yaparak VPN kullanıyordur. Kesinti yada anlık düşmesi olağan olabilir. SSTP uzun süreli test etmesemde bağlantı kopması hiç yaşamadım. L2TP/IPSEC ile LOGO Kurumsal Yazılımları ile işini uzaktan, şirketteymiş gibi kullanan arkadaşım var. Keza bende 2 farklı ağda karşılıklı olarak aynı L2TP'yi gün içinde defalarca bağlanıp sorunsuz kullanıyorum.