Şimdi Ara

Kedim ne yese kusmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 ay önce kedim bir sabah ansızın kusmaya başladı ne yese içse anında kusuyordu hemen veterinere götürdüm kan tahlili yaptık bisey çıkmadı mide ilacı antibiyotik verdi bide kontrollü mama su verelim dedi sonra geçti ama şundan olmuştur diye bisey diyemem dedi 2 ay oldu bu sabah kedim tekrar kusmaya başladı tecrübeli arkadaşlar bu neden olabilir korkmalımıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kedinizin neden kustuğu ve nasıl kustuğu da çok önemli. örneğin benim kedim fazla yediği zamanlar kusuyor ve direk mamayı kusuyor. sizinki ne zaman, neden, ne şekilde (kanlı, yeşil, vs.) kusuyor, bunu belirlemeniz çok önemli. bir şeye mi kızdı, sinirlendi, korktu. bunları belirledikten sonra yeniden bir veterinerin görmesi iyi olacaktır çünkü kusmalar viral hastalıklara dönüşebilir, allah korusun kedinizi kaybedebilirsiniz. bu arada yemesi içmesinin de kesilmemesi lazım.

  • kediniz mama istediği için sizin yanınıza kadar gelmiş olabilir. benimki ben uyurken üstüme çıkıyor, yüzüme yüzünü yapıştırıp ufak pati dokunuşlarıyla uyandırıyor beni. yataktan kalktığım anda ise direk mama kabına koşuyor.


    eğer gözleri büyük değilse, yani oyun, av pozisyonu almadıysa sorun yok demektir. aksi halde eğer mamaları genelde siz veriyorsanız özellikle, sizden mama istiyor olabilir.

  • Yedikten veya içtikten hemen sonra kusuyor mama direk ayni şekilde çıkıyor kan veya garip bir şey yok direk ayni mama hatta bütün bütün arka arkaya kusuyor ve hemen tekrar yemek istiyor halsizlik veya iştahsızlık yok bende su sebili ve otomatik mama kabı var yani suyu da mamayida otomatik olarak ayni saatte yiyor normal de 35 gr veriyorum simdi az az verdim takip ediyorum az mama verince kusmadı ama çok az verdim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunsev -- 3 Ocak 2021; 11:39:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Yedikten veya içtikten hemen sonra kusuyor mama direk ayni şekilde çıkıyor

    Muhetemelen çok hızlı yiyor. Benimkisi de sevdiği şeyler olursa öyle yapıyor, çiğnemeden yutuyor.


    Az verin, 10 - 15 gr civarı. Veya yerken ortasında mola verdirin. Bir iki dakika bile yetiyor. Veya biraz daha büyük taneli mama deneyin ki çiğnemek zorunda kalsın.

  • Vetenirere götürmekde fayda var hala geçmediyse.

  • Kediler cok yalandigi icin icinde biriken tüyden ötürü zaman zaman kusarlar sebep o olabilir mi? Yinede bir veterine götürülmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLisT_ -- 14 Ocak 2021; 20:46:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLisT_

    Kediler cok yalandigi icin icinde biriken tüyden ötürü zaman zaman kusarlar sebep o olabilir mi? Yinede bir veterine götürülmelidir.

    Evet özellikle çok tüy döken cinslerde var bu .Vetenirer tavsiyesi ile malt kullanılmalı.

  • Evet haklısınız, en iyisi sfenks kedisi beslemek 😊
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.