Şimdi Ara

Kedide mantar hastalığı yardım lütfen... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
146.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba @Cinscat ben cikmazdayim,yardım lütfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 2 aylık british kedimde mantar çıktı ilk sahibi ecosin tedavisi yaptığını 2 hafta sonra geçeceğini söyledi bana gösterdiği yer kurudu ama boynunda yine çıktı ve bana bulaştı ne yapmam lazım lütfen geri dönüş bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BluePassenger kullanıcısına yanıt

    Merhaba gerçekten sizden ve bilgilerinizden çok faydalanmak isterim umarım mesajımı görürsünüz kedimi 5 hafta önce çiftleştirdim o günden beride başım dertten kurtulmuyor son sorunum 3 hafta önce kaşının üstünde bir açılma oluştu hemen veterinerine danıştım gittik strestendir dedi hemen bir trivazol verdi aldık , geçen hafta kulagına da yayılmaya başladığında tekrar gittik uyuz teşhisi koyuldu var ense ile kulak içlerine stronghold yapıldı 3 4 gün kesinlikle dokunmamam söylenildi ama bu hafta diğer kulagına da yayıldı yine gittik bu sefer oridermy önerildi acil ve yakalık alın denildi sonra onda olmadığı için oridermy ararken başka veterinere soruldu 4 haftalık hamile olduğu İçin süreci hızlandırmak icin oridermyden önce kuşak temizliği yapılmalı bir tane farklı bir ilaç sıkılmalı dedi tamam dedik götürdük bu sefer bakarken bu kesinlikle mantar denildi ve hamile olduğu İçin herhangi bir ilaç kullanılamaz denildi bende malt ve vitamin olmasına rağmen başka bir markanın malt ve vitamini verildi ve evdekileri çöpe atın denildi haftaya tekrar kontrole getirin denildi 480de oraya bayıldık ama benim inancım kalmadı her hafta güzel güzel para bayılan keriz givi görüyorum kendimi işin kötüsü yavrum yıpranıyor ve hamile ne kullanabilirim yada yapabileceğim vir şey var mı hamileyken ne olur yardım edin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mimi leydi M kullanıcısına yanıt

    Keşke lezyonların resminide atsaydınız. Öncelikle doğru teşhis konulması lazım aksi halde uzun süre uğraşmaktan psikolojiniz bozulabilir benim benzer olaylardan 1 tane kedim ölmüştü. Tecrübe yediğimiz kazıkların birikimidir. Bedava kazanılmıyor. Sorun mantarsa çok işiniz çok kolay. Ecosin çözecektir. Üreticilerin Sürü halinde kedilerini tedavi ettik. Yıllarca mantarla uğraşan persian kedileri olan insanlarin kedilerini tedavi ettik. Yalniz su klorsuz olacak. Kullandığınız kimyasal ne varsa deriye uygulanan en az 5 gün öncesinden kesilmiş olacak. Hatta kullanacağınız kaplarda bile kimyasal sabun deterjan vs kalıntısı olmayacak. Önceki mesajlarımda daha ayrıntılı yazılarım vardı. Okumanızı tavsiye ederim.

    Peki hamile kediye müdahale edemeyeceğini söyleyenlere kediniz bu hastalıklardan ölecek olsa bile dahi müdahale etmeyeceklermi bu sorsanıza sonuçta anne kedi ölünce Allah etmesin tabi yavrular yaşayacakmı. Bana pek mantıklı gelmiyor. Veteriner bi kedimde böyle yapmıştı anne kediyi kurtaramamıştık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sokaktaki kedilerin kulak arkaları mantar olunca kantaron sürüyorum yemek yerlerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarı iğne falan geçirmiyor.Ecosin kullandım geçecek gibi oldu. Başka yerlere attı.
    Araştırdım Güler Şahinbaş “gülce__gülce” isimli sayfaları buldum. Hem tarif veriyor kendin yapabiliyorsun. Yada solüsyon satın alabiliyorsun. Denedim geçti.
    İsterseniz inceleyin. Mantar illet bir şey başka yerlere bulaşınca insanın psikolojisi bozuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_eren1 -- 29 Mayıs 2022; 23:48:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim veteriner dün kediye zolax 50mg 1 adet hap yutturdu ama faydası olacak mı daha belli değil.

  • BluePassenger kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar.

    3.5 aylık kedimize karma aşı sonrasında mantar teşhisi kondu. Mantar aşısı istemediğim için bir kaç krem ve vitamin verip gönderdiler.

    Ben bir kaç arkadaşıma sorup Terbisil Sprey aldım.

    İlk başlarda sadece kuyruğunda ve patisinde vardı. Daha sonra Sırtında ve kuyruğunun tamamında lezyonlar gördüm.

    5 gündür uygulama yapmama rağmen diğer bölgelerinde de mantar çıktı. Fakat ilk uygulama yaptığım bölgelerde lezyonlar iyileşti.

    Sizden ve bazı kaynaklardan Ecosin tablet önerisini gördüm.

    Terbisil Sprey kullanmaya devam etmeli miyim?

    Yoksa Terbisil Sprey'i bırakıp Ecosin'e başlamalı mıyım?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • liphter L kullanıcısına yanıt

    Ecosin öncesinde ve sonrasında en az 5 gün boyunca kimyasal krem şampuan sprey benzeri hiç bir şey kullanılmaması gerekli. Mantar bağışıklık düşünce nüksediyor. Bağışıklık yükseltecek ekstra vitamin macun yada me-o ödül maması kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BluePassenger kullanıcısına yanıt

    Bu bir teşekkür mesajıdır 🙏🏻


    Ekim ayında, satın alınıp sonra evde istenmeyen 2 cins kediyi sahiplendim. Birinde tüm vücudu kaplamış olmakla birlikte ikisinde de mantar vardı. Eski sahipleri vetetinerin travacort krem tedavisi ile ilerme kaydettiğini söylemişti. Bu kremden birkaç tüp kullandım fakat neredeyse hiç iyileşme olmadı. Durumu ağır olanı bir sabah yatağımda yanımda ölmüş buldum. Bu sırada zaten bakmakta olduğum sokak cinsi 5 kedimden 3üne de mantar bulaştı. İşsiz olduğum ve maddi imkanlarımın çok kısıtlı olduğu bir dönemdi.


    Bu sayfayı bu kadar kötü bir zamanda Ecosin hakkında araştırma yaparken buldum. Sizin yazdıklarınızı okudum. Ecosin’i internetten sipariş ettim. Kargo süresini beklerken exoderil krem ve batikon kullandım. Bu kremden sonra bir kedimin mantarlı bölgelerinden birinde tüyler çıkmaya başladı. Aynı zamanda vitamin ve balık yağı da verdim her gün. Sonra ilaç sürülmemesi gereken süreyi bekleyip ecosin uyguladım banyo şeklinde. Kedi yataklarına ve kendi yatağıma da sprey şeklinde sıktım.


    İlk Ecosin’den sonra mantarlı bölgelerdeki deri sağlıklı pembe bir hal almaya başladı. İkinci ecosin’le birlikte tüylenme arttı. Param olsaydı hepsini vetetinere götürürdüm belki, ben internet tedavilerine çok sıcak bakan biri değilim. Belki de diğer örnekleri gibi sonuç alınamayan tedaviler olurdu. Ayrıca hayvan üretmek konusunda da sizinle ayrı noktalardayız. Fakat o zaman bulunduğum durumda ne yapacağıma hayvan üretimi sırasında edindiğiniz ve aktardığınız tecrübelerinizi okuyarak karar verdim. Benim için çok zor blr dönemdi. Yaptıklarımın işe yarayıp yaramayacağını düşündüğümde, sürüler halinde kedileri bu şekilde tedavi ettiğiniz cümlesini sık sık hatırladım. Yaptığınızı doğru bulmasam da size teşekkür etmem gerektiğini o dönemde düşünmüştüm.


    Bu forum sayfası telefonumda 3 ay kadar süredir açık duruyor. Bir şeye bakmam gerekir diye kapatmamıştım, ki baktım da. Şimdi sayfayı kapatmadan önce size bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürlerimi iletiyorum. Yazdıklarından ufak tefek de olsa fikir edindiğim herkese de bu mesaj vesilesiyle teşekkür etmiş olayım. Benzer sorunlar yaşayanlar varsa, kalbim sizinle.


    Sevgiler.





  • labonito kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Ben üretimi bırakalı 3 sene oldu. Bu konuda artık sizinle aynı fikirdeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BluePassenger kullanıcısına yanıt

    Merhaba, internette kedi mantar ile ilgili arama yaparken mesajlarınıza ulaştım. Ancak özel mesaj atamıyorum size profili özel mesaja kapatmışsınız. Nasıl ulaşabilirim size

  • Merhabalar, iki aydır kedim de ilerleyen tüy dökülmesi sonrasında açık yara haline dönen kısımlar ile ön ayaklarının dirsek arkaları torba haline alıp yara bağlamaya başladı. Veteriner e götürme şansım yok, internette ne tür hastalık olduğunu anlayamadım. Köyde olduğum için kedim 2 3 gün dışarda kalabiliyor. Diğer kediler ile çok kavga ediyor onlardan bulaşmış bir şey de olabilir. Eve nadiren geldiği için bir senedir salam ile besliyorum. Başka yemeklere pek ilgisi yok. Mama denemedim.

    Anlayan kişiler görsellerden teşhis koyup gerekli ilacı önerebilir mi? Yanlış ilaç kullanmak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba mantar hastalığını nasıl yendiniz ? Kedim kulaklarında vardı geçti gibi oldu şimdi eline geçti veterinerlik tedavisi ise yaramadı ne yapacağımı bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.