Şimdi Ara

Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: onrblg , onrblg Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
1
Favori
128.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 sene önce kedim mantar hastalığına yakalandı... vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar ve bu bölgelerde tüy dökülmeleri başladı...
    veterinere gittik iğne tedavisi önerdi 15 gün arayla 3 iğne yedi... tedavi sonunda yaralar kapandı herşey normale döndü..
    Fakat 1 ay sürdü bu durum tekrar başladı... tekrar veterinere gittik yine iğne tedavisi önerdi.. 3 iğne daha olduk...
    Bu sefer en ufak düzelme göstermedi ama yaralar tüm vücudunu sardı... Ben bu mantar ilaçları üstüne biraz araştırma yaptım...
    Tüm doktorlar vede araştırmaların söylediği tüm mantar ilaçları (iğne , krem vb.) insan olsun hayvan olsun karaciğerlere çok büyük zarar veriyor...
    İğne tedavisini bir daha uygulamamaya karar verdim.. internette gördüğüm sirke tedavisini denedim... bazı kişilerde iyileşme göstersede benim kedide sadece kontrol altında tutmaya yaradı yani ilerlemedi ama gerilemede olmadı...
    Bende düşündüm madem bir hastalık var Allah ta şifasını bir yerden illaki vermiştir arayıp bulmam gerekiyor...

    Resimlerde tüy dökülen böleler vede oluşan kızarıklıkları görebilirsiniz...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kısa kesicem bulduğum tabi bulana kadar baya bir deneme yanılma yaptığım yöntem şudur..
    4çeşit yağı birleştiriyoruz arkadaşlar...

    Çay ağacı yağı - Çuha çiçeği yağı - Buğday yağı - Çörek otu yağı

    Ölçülerinden bahsedeyim size..
    10cc çuha çiçeği yağı - 10cc buğday yağı - 20-30cc çay ağacı yağı - 20cc çörek otu yağı

    Soğuk sıkım olarak temin edeceksiniz arkadaşlar bunları..

    bunları bir sprey şişesinde karıştırıp hayvanı sırılsıklam etmeyecek şekilde yani vücudunun her yerine sıkın
    fakat elinizle ovustura ovuştura tüm vücuda yedirecek kadar sıkın...(yağı kurulama gibi bir işlem yapmayın bırakın vücud üstünde kurusun) özellikle bacak araları , boyun altı , arka bacaklarının arka tarafları , kuyruk sokumu olan bölgeler mantarın en çok kuluçkaya yattığı bölgeler çünkü bu noktalara hayvan temizleme amacı ile erişemiyor..

    Köpeklerdede aynı tedavinin işe yarayacağını düşünüyorum sadece kullanacağınız ölçüler daha fazla olacaktır o kadar ama işin özü şu arkadaşlar unutmayın çay ağacı yağı ve çörek otu yağı... bunlar mantar akne vb tedavilerde bir numara... insanların da rahatlıkla kullandığı bir ürün.. buğday vede çuha çiçeği dökülen tüylerin geri gelmesi vede parlak tüylere kavuşması için...

    Her 3 günde bir kere bu işlemi tekrarladım..Şuan çok şükür tamamen temizlendi Allah ın izni ile...

    Resimde görüldüğü gibi dökülen tüyler yerine geldi kilo aldı hayvan...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Umarım yardımcı olur verdiğim bilgiler...

    Edit: çay ağacı yağı rossman mağazalarında satılan 30cc lik şişe var onu kullanın..

    Bonus

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 17 Mayıs 2017; 12:1:56 >







  • Merhaba, sanırım başka bir başlıkta yine aynı konu hakkında sizinle mesajlaşmıştık.
    Araştırmalarım ve vet. fakültesindeki bazı hocalara sorarak öğrendim ki, o 3 kere yapılan mantar iğnesinin aslında pek bir faydası yok. Klasik veteriner kazığı diyebilirim. Kaldı ki mantar, bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkan bir şey. E her iğne-aşıda kedinin bağışıklık sistemi kısa bir süre zayıflıyor. O mantar iğneleri zaten düşük bağışıklığı daha da zayıflatıyor. Hatta fakültedeki hoca, rutin yıllık aşı zamanı gelen kedide mantar varsa, aşı zamanının mantar geçene kadar ertelenmesini öneriyor.
    Biz mantarda batikon ve ketoral krem kullanmıştık. Mantarın çeşidine göre değişiyor sanırım tedavi yöntemi ama en yaygın tedavi yöntemi batikon.
  • Bizde de 2 kere falan mantar sorunu oluştu.İkisinde de kulak arkalarında başladı dökülmeler.Krem denedik ama pek bir işe yaramadı.İğnelerden sonra durma oldu.Bir süre sonrada tekrardan tüyleri çıktı.Fakat sürekli olarak iğne vb. şeylerin hayvana enjekte edilmesini bende sevmiyorum.Zararlı olduğunu düşünüyorum ama çoğu veteriner her şeyi paraya döktüğü için bu tedavileri uyguluyor.Araştırmanız için teşekkürler.İnşallah olmaz böyle bir durum ama olursa da deneyimlemek lazım.
  • Yaralı olan bölgeyi görmek isteyenler için iki fotoğraf ekliyorum.. gördüğünüz gibi tüyler yerine geldi çok şükür sorun kalmadı..





    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    Kedi ve Köpekte mantar hastalığı tedavisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim kedilerde de mantar var bu bahsettiğiniz uygulamayı kaç defa tekrar etmemiz lazım.

    Bende dün veterinere götürdüm mantar iğnesi pansuman yaptı alerji maması yedir dedi tabi kediler bu mamadan nefret ediyor birde travazol krem verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 15 Temmuz 2017; 7:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta arkadaş ta zaten konuda söylemiş hormon yüklenmesi yapıyor iğne ve karaciğere çok zararlı sen bilirsin gene dene bir bakalım ne olacak.. mama olarak Pro Plan Derma Plus Hairball Somon Balıklı veya hills tavsiye ederim ... fiyatı fazla gelmesin hastalandığında çok daha maliyetli oluyor çünkü... ev kedileri hastalık kapmaya çok müsaitler dışarıdaki kediler gibi bağışıklıkları kuvvetli değil... benim tedavim 3-4 günde bir uygulamay ile 2 aya yakın sürüyor ama iğne nin verdiği zararı vermiyor.. sen bir dene iğneler sonucu geçmez ise benim tavsiyemi uygularsın hatta mesaj atarın telefonlaşırız daha rahat anlatırım...
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Şimdi konuyu baştan alayım benim 2 kedim vardı 2 kedi daha geldi yeni kediler şu an 70 günlük falan oldular bu yavrularda mantar var.

    Aslında kendi veterinerim teşhis edemeyince bende başka veterinere götürdüm çünkü devamlı artıyordu o ana kadar 1 inde vardı 2. Veteriner aşı yaptı bende çaresiz yaptırdım ama geri kendi veterinerime götürdüm keske yaptirmadaydin dedi cilt hastalığı için bi şampuan verdi onunla yıkadım batikon ve travazol kullan dedi birde farmina ultra hypo alerji maması yedir dedi oda bende zaten vardı bende onu yediriyorum. Bu arada 2. Kediye bulaşmış. 4 kediden şu an 2 si mantar ayrı odada karantinada kalıyorlar :))

    Vet.e dedimki bende acana ve orijen balıklı mama var o yinede sen alerji maması yedir işimizi bi tık kolaylaştırır dedi. Bi kerede getir burada ben banyo yaptırayım dedi.

    Şimdi sizin tavsiyeye gelelim dediklerinizi sipariş ettim çuha yağı gelmedi ama diğer 3 ü bugün geldi bende bu üçünü 1 tabakta karıştırdım ve 2 kedime elimle ovusturdum deriye yedirdim biraz rahatsız oldular size asıl sormak istediğim bari bundan sonra sadece problemli yere sürsem yani bu kadar her yerine yedirmesem acaba benmi abarttım. Şöyle anlatayım 10 cc çay yağı yaklaşık 5 cc çörek yağı 5 cc buğday yağı 2 yavruya sürdüm bitirdim sanki fazla oldu gibi :)) valla zararı olmasın.

    Size sorum şu yani 2 ay boyunca her yere sürecegemize sadece problemli yere sürsem diyorum.

    Birde sizin tavsiye ettiğiniz mamalarda mısır glüten gdo koruyucu madde vb. Şeyler var ama orijen ve acanada tahıl dahil zararlı hiç bi se yok sizler e tavsiyem tahsilsiz gdo suz glüten siz mama kullanmanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadece sorunlu bölgeye süremiyorsun usta şöyle anlatayım durumu.. mantar mikrobu tüm tüylere yayılıyor sonra kedinin bağışıklık sistemi çökmeye başlıyor sonrasında bölge bölge kızarıklık ve tüy dökülmeleri başlıyor.. sizin mantarlı ve mantarsız diye gözünüzle bakıp karar verme işi yanlış yani.. şuanda kedilerin tüm vücudunda mantar var.. siz sadece dökülmeye başlayan bölgeleri görüyorsunuz o kadar...
    çay ağacının yağı biraz insanı vede kediyi kokusu yüzünden rahatsız edebilir ama bu 1 ila 1,5 gün sürüyor sonrasında koku vede yağ hayvanın vücudunda uçmaya başlıyor..
    sırılsıklam olmayacak kadar her bölgeye bi sprey şişesi ile püskürtün tüm vücuduna yedirin yağı..
    en önemli mevzu düşen tüylerin yani hayvandan dökülen tüylerin iyice ortalıktan temizlenmesi bunu unutmayın.. bu tüylerin üzerinde mantar hastalığı bulunuyor iyileşti diye baktığınız hayvan bu tüyler yüzünden yeniden hastalığı tekrarlayabiliyor..
    yağ bu yüzden daha kullanışlı oluyor düşen tüydede yağ olduğu için normale göre çok daha az zarar veriyor hayvana tekrarlama konusunda.. tekrarlama işinide misal bugün yaptınız pazar akşamı tekrarlayın yani her 4. gün akşam bu olayı tekrarlayın..1 ay içinde evet hayvan temizleniyor yavaş yavaş tüyleri geri gelmeye başlıyor ama siz 2 aya kadar devam edin ve benim gibi tamamen iyileşince bile haftada 1 kere bu işlemi tekrarlayın..
    yağların kediye bir zararı bildiğim kadarıyla yok .. zaten hayvan yağ sürdükten sonra o 1-1,5 gün yalanmıyor.. yalanmaya başladığındada çoğu uçmuş oluyor yağın.. mümkün mertebe kedilere tavuklu gıdalar vermeyin.. tavuk ürünleri mantarı coşturuyor.. en ideali balıklı gıdalar.. çünkü kuzu etli vb. ürünlerin içindede tavuk unu oluyor.. duruma göre haberleşmeye devam ederiz siz ilemi uygulamaya devam edin.. geçmiş olsun...

    edit: orijen benim kedime iyi gelmedi aşırı yüksek protein seviyesi biraz zarar verdi o enerjiyi dışarıya atamadığı için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 20 Temmuz 2017; 0:3:47 >




  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz fazla mı yağladım 24 saat oldu özellikle mantar 5 yerinde olan dişi kedim halen yağlı. elimi vuruyorum ellerim yağ oluyor bence 4. Gün erken olacak gibi. Gerçi dişinin tüyleri de fazla olduğu için biraz fazla sürdüm çünkü tüylerin altına geçmiyordu. Peki bunlara başka hiç bişe sürmeyecekmiyiz yani krem batikon falan gerekmiyor degilmi. Birde siz alerji maması vermismiydiniz ben alerji mama veriyorum ama gerek yoksa normal balıklı mamaya dönmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Hocam ben biraz fazla mı yağladım 24 saat oldu özellikle mantar 5 yerinde olan dişi kedim halen yağlı. elimi vuruyorum ellerim yağ oluyor bence 4. Gün erken olacak gibi. Gerçi dişinin tüyleri de fazla olduğu için biraz fazla sürdüm çünkü tüylerin altına geçmiyordu. Peki bunlara başka hiç bişe sürmeyecekmiyiz yani krem batikon falan gerekmiyor degilmi. Birde siz alerji maması vermismiydiniz ben alerji mama veriyorum ama gerek yoksa normal balıklı mamaya dönmek istiyorum.

    yağlı olması normal usta da sende ilk sefer diye bolca sürmüşsündür diye tahmin ediyorum :)
    dediğim gibi bi sprey şişesi ayarlayın olmadı gidin çakma parfümcüden bi şişe alın içine doldurun ben öyle yaptım :)
    ekstra hiçbirşey kullanmadım ben krem miş zart mış zurt muş sadece yağ..
    alerji mamasıda vermedim hills in kuzu etli veya somon portakallı mamasından verdim halada devam...
    birde hayvanlara güneşlenme imkanı verin.. hem yağ kuruyacaktır hem mantar.. çünkü mantar nemli yerleri sever.. güneşlenme imkanını mutlaka verin gün boyu...onların iç güdüleri çok kuvvetli saatlerce güneş altında yatıyordu benimki...




  • Galiba her veteriner başka bir şey söylüyor. Benim kedim de mantar olmuştu vet. hemen aşı yaptı ve vitamin verdi. Mantarı vücut kendisi üretiyor bağışıklığını güçlendirmek için mamasına vitamini karıştır dedi. Mantar 10 gün içinde geçti bir daha da olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Bu çay ağacı yağını internetten sipariş ediyorum ama 11 tl.yede 50 tl.yede var ucuz olanda bi sorun olurmu sizin aldığınız kaç liraydı ve resmi varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ham maddeler diye bi site buldum orada hepsi daha uygun fiyata satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rossman den aldım ben hep usta çay ağacı yağını... Çörek otu yağını da Mecit efendi den...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt
    işte her hayvanda aynı etki olmuyor usta benimki 6 iğne yedi vitaminler zartlar zurtlar banamısın demedi.. çözüm bunu buldum...
  • agni_tr kullanıcısına yanıt
    Tedaviyi uyguluyorum ama mantar halen yayılıyor bi fikriniz var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta hızla yayılıyor sabah gördüğüme inanamıyorum akşam geliyorum daha kötü mantar gittikçe yayılıyor. 'ne krem 'ne aşı ne batikon nede o yağlar hastalığı durdurmadı. Tabi birde iğne yapılmıştı bağışıklık güçlendirmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acele etme usta 4. 5. seferden sonra etkisini görmeye başlarsınız... Şu bir aylık süreyi bekleyin.. ilk başta evet yayılma sanki biraz daha hizlaniyormus gibi oluyor... 3-4 seferden sonra bildiğin duruyor.. bu sürede kısa değil 4 sefer desen 16 gün ediyor kabaca... Mantar hastalığı zart diye kesilen birşey değil ... Hayvanı tedavi ederken minimum zarar verecek tek yöntem bunu buldum ben... İsterseniz iğne tedavisi deneyin belki sizde çözüm olur bilemiyorum... Ben 6 iğne yaptırdım çözüm olmadı ve her iğne hayvana çok büyük zarar veriyor... Acele etmeyin sabredin zamanla inşaAllah geçecektir hastalığı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen tarif ettiğim şekilde uygulayın ... Sprey şişesi ile sıkın tüm vücuda yedirin... Özellikle belirttim rossman den alın çay ağacı yağını... Ucuz buldum olurmu diye sormayın... Tavuk ürünleri vermeyin...güneşlenme imkanı verin ... Bulunduğu yeri temiz tutun... Ve sabırlı olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim burda gönderdiğim resimler tedavinin 2. ayından sonrası... Her yeri pul pul dökülmüştü benimkinin... İğne tedavisi bile 2 haftada bir yapılan 3 iğne ile oluyor... Yani bir buçuk ay... Acele etmeyin yeter...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.