Şimdi Ara

Kedi ile Köpek Aynı Evde Yaşar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eşimle 10 aylık, erkek, 8 aylıkken kısırlaştırılmış, 1+1 90m2 evde yaşayan, "hayır", "in oradan", "çık bakalım", "gel" komutlarımı dinleyen, hatta top getirme oynayan tekir bir kedimiz var. Hiçbir şeyi eksik edilmeyen, son derece sağlıklı ve mutlu bir evlat.

    Dachshund, miniature pinscher veya pug evlat edinmeyi düşünüyoruz, henüz bir arayış içinde değiliz ama istiyoruz. Irkçılık yaptığımızdan değil, kedimiz Theodore'la iyi geçinmesinin yüksek olasılıkta olduğu tecrübe edilmiş bir köpek arayışı içindeyiz. Arkadaşımın Goldador'u var, onunla birkaç gün biz ilgilendik (çalışan bir ailenin köpeği, sabah ve akşam dışarı çıkarılıyor), o yüzden düzenimizin ona zarar vereceğini düşünmüyoruz.

    Kedimizi günde 10 saat (08.30-18.30) (işte olduğumuz vakitler) yalnız kalmaya alıştırdık, hiçbir sorun yaşamıyoruz. Alt komşumuz ses konusunda duyarlı ve asabi biri ancak hayvan beslenmesine karşı olan yok apartmanda. Standart teknikleri okuyup öğrendim ama yine de sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var.

    Köpek cinsi konusunda farklı bir tavsiyeniz var mı (Arabamız yok, taşıma çantası ile veterinere gideceğiz, küçük köpek tavsiye ediniz)?
    Kaç aylık/yaşında olmasını tavsiye edersiniz?
    Cinsiyet seçimimiz ne olmalı?
    Aklımıza gelmeyen neler var?

    -.-

    (Forumda böyle bir konuya rastlamadım, uygun görülürse sabitlenmesini tavsiye ederim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 15 Haziran 2016; 13:25:53 >



  • 11 yaşında köpeğimiz var ispanyol cocker.
    Geçen yaz eve kedi aldık. Sokak kedisi. Eve aldığımızda 2-3 aylıktı.

    Köpeğimiz zaten tamamen oyuncu bir köpek saldırmak ısırmak havlamak gibi huyları yoktur.
    İlk zamanlar kedi korkuyordu tıslıyordu kamburunu çıkartıyordu ama sorun yaşamadık gün geçtikçe alıştılar 1 sene oldu şu an evde 2sini yalnız bırakabiliyoruz.
    İyide oluyor sıkılmıyorlar ara sıra birbirlerinin üstüne atlayıp ufaktan oyun oynuyorlar.

    Ama sende şu an zaten bir kedi var.
    Şöyle birşey olabilir. Köpek sonradan geldiği için kedi rahatsız olabilir kıskanıp sorun çıkartabilir.

    Bizde köpek bayağı kıskandı ama sorun çıkarmadı. Kedinin psikolojisi daha farklı.

    Ayrıca köpek tavsiyesi cocker olabilir.

    Selamlar.
  • O halde konuyu sorularla daha da açmak isterim:

    1) İspanyol Cocker'ınız erkek mi dişi mi?
    2) Yalnız kaldığında havlası/uluması oluyor mu?
    3) Köpeğinizin yaşı dolayısı ile durumu daha ağırbaşlı karşılamış olması olası mı?
    4) Günde kaç kere dışarı çıkarıyor, ne kadar süreyi oyuna ayırıyorsunuz?
    5) Kedi zaten baskın karakterli bir canlı, erkek köpeklerde de alfa olma, küçük köpek psikolojisi gibi sorunlar olabiliyormuş, böyle bir şey yaşadınız mı?
    6) Bizde ben yemeği veren+suyu veren+tuvaleti temizleyen+kucakta keyif çatılmaya müsait olan+komutları öğretenken eşim de tam bir oyuncu ve kuralları önemsemez. Böyle bir ikilide bir sorun yaşatır mıyız köpeğimize?
    7) Kedinin başta garipseyeceğini, ara ara agresif tavırlar sergileyeceğini hatta bazen kıskanabileceğini tahmin ediyorum ama zamanla alışması mümkün değil mi? (Birbirlerine bulaşmadan takılsalar da olur)
    8) Köpekler 08.30-18.30 arası 10 saat boyunca yalnız kalabilir mi? Kalamaz derseniz acaba kedinin varlığı onu terkedilmişlik hissinden kurtarır mı?

    Sorumuz çok, kedi için de köpek için de bizim için de en iyisinin olmasını ve her bireyin mutlu olmasını istiyoruz, ondan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 21 Haziran 2016; 9:45:28 >
  • 1- erkek
    2- yalnız kaldığında sıkılıyor ara sıra ağlıyor bununda sebebi evde hep birileri vardı hiç yalnız kalmadı o yüzden yalnız kalınca özellikle hava karardıktan sonra ağlıyordu. kedi geldikten sonra sorun ortadan kalktı en azından kedi vardı sıkılmıyordu :)
    3- hangi yaşta olursa olsun sıkıntı yaratmazdı çünkü fazlasıyla iyi niyetli bir cins cocker içinde hiç kötülük yok kedi saldırdı birkere ona bile birşey yapmadı hala oyun oyun zannediyordu zor kurtardık :)
    4- sabah 10 ve akşam 9 a alıştı son yıllardır tutuyor sıkıntı olmuyor. Haftasonları nadiren sahile götürüyorduk stres atıyordu koşturuyordu ama son zamanlarda iyice yaşlandı 11 yaşında artık eskisi gibi koşmuyor evde oynatıyoruz yada kedi ile koşturuyor eğşeniyor
    5- sorun yaşamadık sadece kedi 10yıl aradan sonra eve gelince her ne kadar ayırım yapmasakda hareketlerinden bakışlarından kediyi kıskandığı belli oluyordu ama sıkıntı olmadı hatta birbirlerini bile çok sevdiler 1 kere bile birbirlerine girmediler ne tıslama ne tırnak atma olmadı
    6- bilemicem :)
    7- ilk zamanlar çok başbaşa bırakmamak lazım henüz tanışma aşamasında kavga hoş olmayabilir. o yüzden mümkünse ilk günler ayrı olsunlar sizin gözetiminizde hatta yanlarından ayrılmayın koklasınlar alışsınlar. köpek arkasını dönüp gitsin bolbol ki kedi köpekten zarar gelmeyeceğini anlasın. kedinin tırnaklarını bu alışma sürecinde kısa tutmaya özen gösterin nolur nolmaz
    8- kedinin evde olması yeterli aslında. en azından kimsenin olmamasından iyidir bir süre sonra alışırlar.

    Mesela benim ailem taşındı ben kardeşimle kalıyorum artık. Anne ve baba ile beraber köpek de gitti.
    Kedi bizimle kaldı kendisi bana aşık resmen. İlk zamanlar mal oldu kedi alılmıştı sürekli evde anne var baba var köpek var şimdi kimse yok diye ama onada alıştı akşam eve geldiğimde beni kapıda karşılıyor =)

    Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.