Şimdi Ara

KAZIKLANIYORMUYUZ YOKSA HİZMETMİ GÖRÜYORUZ ? ( BÜTÜN OYUN SATICI FİRMALARINA SESLENİYORUM) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu durumlara halen şaşıranlar war ya bende onlara şaşırıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onurf


    quote:

    Orjinalden alıntı: ibr-g


    Öncelikli olarak hasta olmana gerek yok akıllı olman yeterli...Sadece kafanı çalıştırsan en basitinden şunu düşünebilirsin, Elimde psp var yazılımı kırılmış-elimde ps2 var bırak yazılımı fabrikada üretilen çip var içinde-çoğu bilgisayarda kopya xp ler kopya vistalar var 8bende orj)-xbox360 yazılımı kırılmış vs vs...Bende diyorum ki eninde sonunda ps3 te kırılacak hemde yazılım olarak aynı xbox ta ve psp de olduğu gibi..

    Hatta diyorum ki bunu ilk başaran grup paşa paşa bunun keyfini sürüyordur...İşte, yaş 33 burada fark gösteriyor çünkü 15 yıllık teknoloji hayatımda onlarca kez şu haberi okumuşumdur en ünlü hacker lar çökertikleri sistemlerin sitelerin ve yazılımların sahibi olan firmalarca binlerce dolara işe alınmıştır..Nette bir araştırma yapsan cahillin ortadan kalkar..Neyse bir diğer mevzuda...

    Dostum yurtdışında bulunmak artık bir hava atma aracı olmaktan kalktı..artık bir çok insanın bir ayağı dışarıda, senin verdiğin bilgiyi 13 yaşındaki çocukta artık biliyor ...(yurtdışında orj Kullanımı)..Ama sen herhalde az değilde biraz çok kalmışsın dışarıda buradaki orj oyun ve yazılımlarla dışarısı arasında dağ gibi fiyat farkı vardır..aynı şekilde dağ gibi insanların gelirinde de fark vardır...Neyse biz hemfikiriz nasıl olsa bunlar 13 yaş zekasının bile artık bildiği şeylerdir..Sen nasıl olsa büyüksün ya sen bunları daha önceden tespit etmişsindir...

    Canım kardeşim zaten daha önceki yazılarımı gördüysen aldığıma pişman olduğumu,pişmanlığımın sebebi makinenin çok kaliteli olması değil oyunlarının çok pahalı olmasıdır..neyse bu herkesin kendi bileceğidir..

    Son olarakta burada asla yeni yetmeler başkalarının yorumlarına sataşarak prim yapamazlar varsa bizden farklı bir bildiğin düşündüğün yada düşüncen bizleri onlarla aydınlatta bizde sana 13 zekasıyla bakmayalım..




    Öncelikle ne kardeşimsin ne de dostumsun. 33 yaş, tanımadığı biri hakkında "yeni yetme" tarzı sıfatlar kullandıktan sonra "dostum, kardeşim" ayaklarınının ne kadar yapmacık olduğunu anlamak için yeterlidir sanırım. Birazda kendi cümlelerinizi tartın, 2 düşünün 1 yazın. Eğer hakaret edemeden düşüncelerinizi dökemiyorsanız ya da yazdığınız şeylerde eleştiriye açık değilseniz " 2 kere düşünün " ' ü de unutun en aşağı 9-10 kere düşünün ki idrak edebilesiniz.

    İlk olarak yurtdışında yaşamayı hava atma aracı olarak kullanmadığımı belirtmek isterim, halen böyle şeyleri hava atma aracı olarak kullanıldığını düşünebiliyorsanız "15 yıllık teknoloji hayatınız" dışında pek sosyalleşemediğinizi belli edersiniz. Ben size gayet iyi niyetimle bizim dışımızda milyonlar olduğunu ve bu milyonların yıllardır orjinal oyun oynama gibi normal bir alışkanlığı olduğunu anlatmaya çalıştım.

    İkincisi psp, ps2, xbox üzerine yoğunlaşmışsınız. Daha önceki mesajımda belirtmek istediğim ancak sizin okuyup anlamamaya ısrar ettiğiniz ya da anlamak istemediğiniz için tekrar açıklamak istiyorum: PS3'ü saydığınız konsollarla bir tutamazsınız. Hatta xbox'u bile buna ekleyebiliriz, xbox bile çok basit bir şekilde binlerce kişiyi bana göre oyunların en zevkli yönü olan multiplayer özelliklerinden mahrum bırakabiliyor. ( xbox bile dememin sebebi xbox'u aşağılamak değildir kesinlikle ) Ha bide şunu farkettim " kafanı çalıştır " tavsiyenizden sonra. Madem böyle gruplar parayı kırıyo neden bu olaylar ps2 gibi vaktinde en az ps3 kadar satış grafiğine ulaşmış bir makinede yaşanmadı ? Bunu diğer konsollar içinde sorabiliriz. Bunu sizde 33 yıllık kafanızla düşünüp beni aydınlatırsanız memnun olurum.

    Son olarak şu 15 yıllık teknoloji hayatınızda ürettiğiniz bir şeyi gösterebilir misiniz? Yani 18 yaşımdan beri bilgisayar düğmelerine basıyorum mu demek oluyor bu " 15 yıllık teknoloji hayatım " dediğiniz şey yoksa şöyle şöyle satılan bir yazılımım var ya da şöyle şöyle bir konsolu sizin tabirinizle " hackledim " gibi bir durum mu söz konusu gerçekten merak ettim.

    Konu farklı yönlere çekildiği için özür dilerim ancak bu tarz hakaret içeren mesajlara cevap vermeden rahat edemiyorum.

    Konuya dönmek adına; bir çok arkadaşın dediği gibi oyunları yurt dışından sipariş etmek çok iyi bir yöntem. tronixweb.com alışveriş yaptığım bir site ve 3 oyuna kadar fedex ile evinize oyunlar 15 dolar gibi cüzi bir kargo ücretiyle geliyor. Geliş süresi 4-5 iş günü max. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir site.



    tamam sana artık ER onurf diye hitap ederim...ER onurf bilmen gereken şey 33 yıllık yaş aynı senin gibi ben yurtdışınd bulundum hıı ona göre gittim gördüm yaşadım bakın anlatayım tarzında hava atmak değildir...Bu yaşa kadar kusura bakma ama belli bir birikim var dememktir...ER onurf buna sen çok takılıp şaştğın için ve anlayamadığın için açıkladım..
    ER onurf bir vazieti açıklamak için konum açıklamakta gerekmez...senin düşüncene göre benim yaşı belirtmem gibi senin mekan belirtmen gibi...
    15 yıllık teknoloji hayatımda derken senin gibi hava atmış olmamak için kullandığım cihazları ve bunların gözümün önünde nasıl geliiştiğini ve değiştiğini ve bizlerin nasıl tecrübelendiğini açıklamadım kusura bakma..işte burada insanın düşünüp bunları kendi farkedebileceği ortaya çıkar..nasılmı daha vistanın orj sürümü çıkmadan betanın nasıl bilgisayarlarımıza yerleştiği gibi orj gibi.neyse dedim ya sen yurtdışında bunları belki kaçırmışsındır..
    Pardon ama ER onurf bu konuda konuşmak için sanırım bir yazılım yazmak yada bir hack yapmak gerekiyor ..yani teknolojiye yakınlık uzaklık mesafesine bakış açın bu...sen hepten yanlış bir yerde yazmaya çalışmışsın o zaman...
    Şunuda unutma internet evlerimize girdiği günden bu yana insanların gerçek dünyayı görmeleri için sadece bir sandalye-masa ve nete bağlanabileceği bilgisayara ihtiyacı var o kadar...

    Birde saygıyla karışık düşünmeye itmişsin beni işte ben 2 kere değil 9-10 kez düşününce aklıma gelen düşünceler bu...sen ister destekle ister gül geç karar senin...ama çıkıp ne yazdığımla ilgili düşünceni kendine sakla..varsa düşüncen bu konuyu açan arkadaşın fikrine katkın varsa buna yoğunlaş..
    yazdıklarımda da bir anormallik göremedim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibr-g -- 18 Aralık 2008; 18:11:23 >




  • Arkadaşlar blu-ray filmler 50 küsür ytl ye satılırken , oyunlar 180 ytl ye satılıyor.Herhalde bunun tek sorumlusu tedarikçi firmalar , neden arada bu denli bir orantısızlık var?Sendit te örneğin bir blu-ray film 35 liraya denk geliyor.Ancak biliyorsunuz oyunlar o tip sitelerde 80 ytl ve civarı olmasına rağmen ülkemizde çok daha uçuk bir fiyattan satış sunuluyor.
  • Bence oyunların pahalı olmasının esas sebebi ARAL gibi ithalatçılardır. Onlar oyunu 180 e sattığı için kaçak getirenler de 120 ye rahatlıkla satacaklarını düşünüyorlar. Halbuki ARAL 120 ye satsa onlar da 90 a satmak zorundalar.

    Bi de oyun maliyetleri yok 50-60 usd diyenlere cevabı Shopto.net sitesi vermiştir. Hepimiz yeni çıkan ounları ( ki 7-8 YTL kargo parası vererek) 60-65 YTL ye aldık. Bu fiyat üzerinden Shopto.net sitesinin de para kazandığını düşünürseniz. 50-60 usd oyun fiyatı vs. söylemlerinin MASAL olduğunu anlarsınız.
    Kazık yememek için bizim yapmamız gereken yurtdışı bu gibi ucuz siteleri takip edip burada paylaşmaktır.
  • sony ps3ler kırılsa bıle bos medyası yeterince pahalı, bunun üstüne kar eklendıgını dusunun.

    ör. boş dvd 500 bın, ps2 & wii oyun fiyatları ortalama 8 ytl.


    Sony 25 GB BD-RE Tekrar Yazılabilir Blu-ray Disc - BNE25A (1 Adet) - Kdv Dahil : 38,94 YTL

    boş bluray 40 ytl , ps3 oyun fiyatı ???

    onlinedan ban yeme de cabası
  • insom adlı arkadaş satanlar hakkında devamlı şerefsiz diye hitap ederek aslında kendi kalitesini seviyesini fazlasıyla ortaya koyuyor o arkadaşa o zaman para verelim prences of persia oyunun bize 80 liraya getirsin onun mantığına göre her cd satan 60 lira kar ediyorya kimse kar etmesin direk ondan alalım o kazansın ticarette bir kural vardır eğer bir malı beğenmessen almassın kimseye hakaret etmek zorunda değilsin
  • @kubilay yaptığın şey ayıp kendini savunmak istiyorsan kendi nickinle girersin ne diyeceksen dersin , ama bunu hep yapıyorsun fake nickle girip yorum yazınca inan "ankaradaki herkes seni çok iyi tanıyooor..."
    insomu geçen yaz multisini oynadığımız resistance oyunundan tanırım gayet kaliteli ve seviyeli bir insandır bunu da aklında tut.

    konuyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim(birinci sayfada bi arkadaşta aynı şeye temas etmiş): abd de yeni çıkan bir konsol oyunun satış fiyatı 59 dolar spot satan mağazalardan (dükkan diyelim mağaza demek zor biraz) 100 lira civarına oyun almak normaldir ki 59 dolar zaten 100 lira gibi bir paraya tekabül ediyor. Normal olmayan şeyse arsız bir şekilde bir mala SABİT bir fiyat koymayıp utanmazca pazarlık sünnettir deyip adamına göre fiyat çekmek.
    Misal dükkana ben giriyorum konsol yada oyun fiyatı söylüyorum bana farklı fiyat çekiyor aynı kapıdan iki dakika sonra giren birine ayrı fiyat çekiyor. bu NORMAL bir insanın kabul edeceği bir davranış değildir , zaten bu tarz kaçak çalışan yerlerde hiçbir yasal mekanizma işlemiyor satıcılar bari kendilerini ahlaki etik değerlere bağlı hissederek ticaret yapsınlar. Adamına göre fiyat çekmesinler her mala sabit fiyat koyup insanları saçma sapan bir şekilde pazarlık yapmaya mecbur bırakmasınlar.
    Gene ilk sayfada dragonstory demiş hiçbiri sizi ciddiye almıyor sallamıyor diye emin olun bu sayfada yazılan herşey bu satıcılar tarafından satır satır okunuyor hadi ps3 neysede xbox türkiyede bu site dışında hiçbiyerde bu kadar yaygın bilinen kullanılan bir ürün değil onun için adamına göre fiyat çeken pazarlık "sünnettir" i kendisine en önemli ticari ilke edinen bu yazılanlarıda okuyan satıcı , dükkan sahibi kardeşlerimden bir ricam var lütfen sattığınız her üründe bir standardınız belli bir fiyatınız olsun ama 3 lira ama 10 lira önemli değil.




  • takastan para kazandıkları için olmasın
  • Kazıklama çabası içinde oldukları aşikar.Ancak kazıklayabiliyorlarmı orası bu yazılanlardan sonra tartışılır.Hizmet nedir yahu?Alırım BD mitakarım oynarım.Hizmet bunun neresinde?O satmasa başkası satar ama illa bu oyunlar satılır.Herkes bu konuda özgür arkadaşlar dileyen ondan alır dileyen bundan.Ama hertürlüdede hizmet falan yok.Ne kadar ucuz yollu alışveriş yapabiliyorsanız o türlü kazançlısınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şanışer

    beyler yurt dısından oyun almak ıstıyorum bende en guvenılır sıte hangısı cok sıte adı gecıyoda forumda yardımcı olurmusunuz

    Dostum al SHOPTO'dan oyununu kafan rahat olsun.Ben ilk siparişimi 5 gün önce verdim , bugün elime ulaştı.Şimdi 2.oyun siparişim için paramı biriktirmeye başladım bile
  • Şimdi nicki gören beni satıcı sanacak

    Farklı bir kullanıcı adıyla girerek bunları yazabilirdim fakat bunu yapmadım. Ben ne isem O'yum bunlar da benim düşüncelerim.

    Öncelikle ben bir satıcı değilim. İlk olarak bir oyuncuyum sonrasında halk dilinde kiralama, büyük şirketlerin lügatında leasing yapıyorum(daha yeni başladım 2 gün oluyor). Bu konuyla ilgili de bir başlığım var ilgili bölümde...

    Neyse konuya yönelik fikirlerimi paylaşayım.

    Piyasanın önde gelen PS3 oyun satıcıları(burada adı geçenler ve adı geçmeyenler) bu işi babalarının hayrına yapmıyorlar, bunu biliyoruz ve farkındayız. Kendilerince masraf ve giderleri var(buna da eyvallah). Oyunları bir arkadaşımızın yukarıda belirttiği gibi yurt dışından bavul ticareti yoluyla(eskiden Laleli'de Rusların yaptığı gibi) yapıyorlar. Üzerine de belli rakamlar(biraz fazla belli bu rakamlar) koyup burada satıyorlar. Buraya kadar herşey normal.

    Peki biz oyuncuları gerçekten rahatsız eden ne? Bize verdikleri fiyatlar neden bu kadar yüksek? Kim cevabını verebilir? Şu anda killzone 2 , fear 2 yurtdışında(shopto) 75 TL'ye satılıyor ki onlar bile bundan kar yapıyor. Örnek verdiğim bu iki oyun Türkiye'ye girdiğinde en az 110 TL olacak, gg üzerinden satılırsa da 125 TL düzeylerinde(komisyon nedeniyle). Aradaki fark en az 35 TL!!! Halbuki şu kriz döneminde sürümden kazanmayı düşünseler daha karlı olacaklar ama gel gör ki anlatabilesin...

    Benim hikayem de şu; (merak etmeyenler bundan sonrasını okumasın kişisel çünkü)

    Özellikle alışveriş yaptığım bir yer vardı. Sürekli buradan oyun alıyordum, takas yapıyordum. Devamlı müşterisi olmam nedeniyle biraz daha farklı hissetmek hakkımdı ama adam bana 5 TL'nin bile hesabını yapıyordu. Bu böyle uzun bir süre gitti. Herkese ne ise bana da oydu, uzun yıllardır satış ve pazarlamanın içerisinde olsam bile ben pazarlık etmeyi oldum olası sevememişimdir. Alışveriş yaptığım süreçler içerisinde bunu sıklıkla yaşadım. 90 TL'ye bir oyun alıyorum arkadaş sonra takasa gidiyorum oyunu bitirip, oyun olmuş 80 lira aradan 1 hafta ya geçmiş ya geçmemiş! Bu anlatmış olduğum durum bir kaç kere daha tekrar edince sadece gg üzerinden fiyatını uygun düşürdüğüm oyunları almaya başladım. Şimdi de almış olduğum oyunları kiralıyorum.

    Amacım hem ufak da olsa para kazanmak(çünkü şu an boştayım, işkurdan alacağım işsizlik sigortası da beni idare etmez) hem de oyuncuların istediği oyunu oynamalarını sağlamak.

    Hadi herkese iyi oyunlar




  • Arkadaşlar kimse kimseyi kazıklamıyor bundan emin olun.Ben oyun takası için eminönüne 1 kere gittim ve o gün silent hill çıkmıştı fifa 09 ile birlikte.O zaman 110 ytl ye satıyordu takas yaptığım dükkan ve yemin ederim 20 dakikada en az 50 adet oyun sattı gözümün önünde.Ben İstanbul iktisat fak. mezunuyum.Piyasada satıcı ve alıcı ortak bi fitay oluşturur.Bu adam bu fiyattan bu kadar satabiliyosa satar hatta daha fazla fiyattan satmayı dener çünkü amacı max. kar etmektir.Haa bu oyun ona ne kadara geliyor onuda direk size söyleyeyim (Bu işi yapanları tanıyorum.genelde dubai ve çin tarafından getirtiliyor bavul içinde kutu ve kitapçık olmadan getirtiliyor.Dikkat ederseniz zaten kutu kağıtları falanda sonradan eklemedir.ortalama 40-50 tl den gelir bu fiyattan 1 kuruş daha fazla gelmez ama tabiki sen ben alamayız onlardan bunlar bir şirkettir kendi içlerinde hallederler.)
    Neyse adamlar bu fiyattan satıyor bizimkiler bu fiyattan alıyor o zaman zaten sorun yok evet kazıkçı diyosunuz ama değiller işte alan olduğu sürece başarılı esnaflar ne yazıkki.Haa ne zaman almamaya başlarız tepki gösteririz hemen fiyatlar aşağı inmeye başlar emin olun bundan arz ne zaman talepten fazla olursa fiyatlar düşme eğilimine girer.Almayacaksınız arkadaşlar bu kadar basit almayacağız.bne hep bunu savundum zaten bu sitede bu adamlar fahiş karlarla satıyolar bunu ben devamlı yurtdışına gidiyorum işim icabı orda ki fiyatlarıda görüyorum onlar o fiyatlara karlı satıyolarsa bizimkiler o fiyattan daha aşağı alıp uçuruyorlar.

    Dedim ya alan olduğu sürece iş böyle devam eder.Akıllı olun internetten alın eğer onu yapamıyosanız interrnetten almış sonra satan adamdan alın bu oyunları..




  • Çok basit, siz oradan oyun almaya devam ettikçe onlar fiyatlarını neden indirsin,

    neyse arkadaşlar benim işim var, e-Bay'den oyun satın almam lazım, hadi görüşürüz.
  • içimizde ki irlandalılar sağolsun. Merak ettiğim ARALDAN başka firma oyun getiremiyor mu? en sonunda bu işi yapcam . shopto kazanıyorsa bizde kazanırız sonuçta ingiltereye şu kadar trkiyeye bu kadar diye bir sistem yapacağını zannetmiyorum. ayrıca belki bir ihtimal prim üzerinden alışveriş yapıyorlardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.