Şimdi Ara

Kazandıracak Araç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Megane 2017 Joy paket manuel aracım var. 40bin km.de. 2017 yılında sıfır aldığım zaman 65bin lira vermiştim. Şimdi aracımı 140bin civarına satabilirsem, ki satılır diye düşünüyorum, 3 yıldır kullanmama rağmen dolardan dahi fazla kazandırmış olacak. O dönem halihazırda konut kredim olduğu için, aylık ödemem fazla olmasın diye bu aracı almıştım, şimdiki aklım olsa D sınıfı Superb, Passat falan alırdım. O zamandan bu zamana ONS'a bağlı altın yükselişine göre hesaplarsak ise altından çok daha az kazandırmış olacak.
    Şimdi aracı sıfır bir araç ile yenilemek istiyorum ancak hangi model olacağına tam karar veremedim. Özellikle bu dönemde araç bulmak, bulsak bile liste fiyatında bulmak, araç gelene kadar fiyatın artmayacağından emin olmak zaten mümkün değil. Ancak tüm bu olumsuz senaryoların olmadığını düşünürsek hangisi daha mantıklı? Aracın yarın öbür gün satacağımda az zarar ettirmesini isterim.
    1. İlk tercihim, üstüne az bir miktar ekleyerek Corolla Vision otomatik almak.
    2. İkinci tercihim Megane'ın satışının üstüne elimdeki altını bozdurup 70-80bin TL ekleyerek Corolla 1.6 Flame veya Flame X Pack almak. Keşke olmasa ama yarın öbür gün dolar/euro kuru yükselip aracın satış fiyatı 230bin tutarını aştığı zaman bu sefer vergisiz fiyatı 130bini geçecek ve bir üst vergi dilimine girip değeri daha da artacak. Hem de daha üst donanımlı bir araç kullanmış olacağım.
    3. Aslında hiç aklımda yokken, Nissan sitesinde yazdığı kadarıyla 1.3 Qashqai Visia Paket almak. Fiyatı 224bin lira görünüyor. Bu gerçekten bir kampanya fiyatı mıdır, yarın öbür gün kampanya bitip liste fiyatı olan 290binlere çıkar mı bir fikrim yok.
    4. Buraya herhangi bir seçenek gelebilir. Fiyat artışına bağlı olarak bir üst vergi dilimine girmemek adına firmalar donanım kısmaya gidip vergi dilimini sabit tutmaya çalışabilir. Bunu ne raddeye kadar devam ettirirler bilinmez ancak bu durumda da alt sınıf aracın dolusunu almaktansa üst sınıf aracın boşunu almak daha mantıklı geliyor ancak hangi araç olduğuna karar veremedim. Bu noktada da 224bine CHR Hybrid seçeneği devreye giriyor. Diğer önerileriniz varsa da beklerim.
    Tüm bu yazdıklarımı, araçların piyasasını veya olası dolar-euro ve altın fiyatlarını düşünerek tavsiyeniz ne olur? Şimdi bazı arkadaşlar "Ya aracı binmek için alıyorsun, hangisi hoşuna gidiyorsa onu al" diyebilir ancak Megane manuel vitesten sonra hangi araç olursa olsun zaten daha iyi olacak ki bu da benim için yeterli.



  • Ötv matrahini düşünüyorsanız corolla passion x pack ve civic executive 2 bin zam gelse direk %80 ötv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum, leon bulabilirseniz çok iyi olur, ayrıca nissan qq sanki en mantıklı tercih olur, bunların hepsi yükselip bir üst vergi dilimine geçecek gibi duruyor ve hepsinin ikinci eli çok sağlam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karidesteknesi -- 5 Eylül 2020; 22:40:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.