Şimdi Ara

Kaza Yaptım Bakar Mısınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amin hocam Allah esirgesin. Kazası ayrı insanlarla uğraşması ayrı dert. Naçizane tavsiyem uzaklaşma sağlanamadığı durumlarda kendinizi arabaya kilitleyip polisi arayıp tutanak tuturmanız. Bu da bize ders oldu sağlık olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serviste yaptır Hocam bir de Deger Kaybı tespit ettir.Aradaki farkı da masrafların ile al.
    HEm arabana vurulacak hem aracın da deger kaybı olacak ustelik vuranın ehliyeti olmayacak.Bir de telefon acıp bu iyiniyete karsılık paranın kalanını ver denecek.
  • huso kullanıcısına yanıt
    iyi güzel diyorsunuz fakat şu anda bu olayı ehliyet açısından degerlendiremeyiz. kazayı yapan belli ki zor durumda o yüzden paranın kalanını istiyor. paranın kalanını arkadaş kendinde tutsa, o para onu mutlu etmez.

    Benim araç kapalı otoparkta ve arka tampona 2 farklı yerden dokundurdular, tamam böyle göçmedi fakat çıkarttığı iş, masraf ve deger kaybı aynı ve buna sebep olan 2 sürücü tek kuruş ödemeden cekti gitti bile. Olaya bu açıdan da bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Ağustos 2020; 23:37:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    iyi güzel diyorsunuz fakat şu anda bu olayı ehliyet açısından degerlendiremeyiz. kazayı yapan belli ki zor durumda o yüzden paranın kalanını istiyor. paranın kalanını arkadaş kendinde tutsa, o para onu mutlu etmez.

    Benim araç kapalı otoparkta ve arka tampona 2 farklı yerden dokundurdular, tamam böyle göçmedi fakat çıkarttığı iş, masraf ve deger kaybı aynı ve buna sebep olan 2 sürücü tek kuruş ödemeden cekti gitti bile. Olaya bu açıdan da bakın.
    Peki Hocam ben de sunu diyeyim.Eski aracımıza arkadan vurdu genc bir Bayan Yetkili Servis 1000TL dedi biz sanaiye de 250 ye yaptırdık tampon gitmisti.Deger tespit vs dusunmedik.
    Ama arac 200.000TL lik arac ise mesela 2000TL ye yaptırsan da bunun belki 5000TL deger kaybı var.

    Ben yine de iyi niyet goestermisim kayıt tutturmamısım benim iyiniyetime karsılık boyle bir tavır sergilenecekse takdir gorecegime ver paranın kalanını hadi denecekse gider aracı Yetkili Serviste misal 10.000 e yaptırırım bir de deger tespit acar onu da alırım.

    Yani iyiniyetin karsılıgı da bu olmamalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 26 Ağustos 2020; 1:29:24 >




  • Çiko06 Ç kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız, yerinizde olsaydım ben de aynısını yapardım. Muhtemelen şimdi paranın bir kısmını kurtardıkları için seviniyorlardır.

    Bizim otoparkta da benim araca, çocuk dedesinin arabasıyla çarptı, baya da panik, evet ehliyeti yok ama nihayetinde çocuk, çocuğun suçu yok, esas suç annesinin, babasının veya dedesinin. O kadar panik halindeydi ki gerçekten çok üzüldüm, bu yüzden çocuğa problem olmayacağını söyledim, babasını çağırttım. Nasıl bir adam geleceğini de bilmiyorum, çocuğa kızar mı döver mi nedir ne değildir bir yandan kafamda topluyorum söyleyeceklerimi. Sonra babası gelince anlattım olayı, tutanak tutmamız gerektiğini, onların cebinden bir şey çıkmayacağını, sigortanın karşılayacağını anlattım, sigortadan yaptırdık ve olay kapandı.

    Evet, yaptığımız doğru değildi, ilave olarak aracımın hasar kaybı oldu, kabul ediyorum. Ama o çocuğun travma yaşamaması daha önemliydi benim için.




  • mcanka M kullanıcısına yanıt
    Hocam siz çok iyi niyetli davranmışsınız peki bu çocuk ileride kaza yapsam da birşey olmuyor diyerek başka birinin canını yakarsa. Eleştiri değil yorumdur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bazı arkadaşlar yorumlarında;

    " Bu çocuk yarın kaza yaparsa siz onu cezalandirmadiginiz için....."

    Bunu yazanlar ceza hukukunun ne olduğunu bilmiyor..

    quote:

    Ceza hukuku , suçla ilgili hukuk organıdır . Tehdit edici, zararlı veya kişinin kendisi dahil insanların mülkiyeti , sağlığı , güvenliği ve ahlaki refahı için tehdit oluşturduğu düşünülen davranışları yasaklar . Çoğu ceza hukuku tarafından kurulan tüzük yasaları bir tarafından yürürlüğe olduğunu söylemek için, yasama . Ceza hukuku, bu tür yasaları ihlal eden kişilerin cezalandırılması ve rehabilitasyonunu içerir.

    Ceza hukuku yargı yetkisine göre değişir ve ceza veya rehabilitasyondan ziyade ihtilaf çözümü ve mağdur tazminatına daha fazla önem verildiği medeni hukuktan farklıdır .

    Ceza muhakemesi usulü, bir suçun işlendiği gerçeğini doğrulayan ve suçlunun cezalandırıcı veya rehabilite edici muamelesine izin veren resmi bir resmi faaliyettir .



    Demek istediğim, insanlar kendi kendine cezalandirirsa birbirini o zaman KAOS olur, belli bir çerçevede cezalandırılması gerekir, bu yargi'nin işidir. Resmi bir organ tarafından yapılması gerektiği bildiriliyor. Siviller olarak bizde böyle bir yetki yok, toplum düzeni açısından.
    Vatandaş yasama organi tarafından koyulmuş yasalara uymak ile görevlidir.

    Burada illa kusur aranılacak ise kusur oranında suç teşkil ettiğinde hemen polis aranmalıydi. Aranmamis bundan sonra sizin hasariniz ve hasarinizdan doğan diğer bedeller tazmin edilmesi (taksi masrafları varsa iş gücü kaybı vs) esas.

    Bu nedenle ben doğru yapıldığına inanıyorum, aksi türlü herkes birbirini cezalandırmaya kalkarsa kaos olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 26 Ağustos 2020; 9:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • keremceylan57 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Valla hocam haksız sayılmazsınız ama oluşan bu durum tamamen ebeveynlerle alakalı. Ben bu konuda çocuğun suçlu olduğunu düşünmüyorum, adı üstünde çocuk. Eğer ebeveynler yeteri kadar bilinçli olsaydı, o çocuk ehliyetsiz bir şekilde aracı kullanmazdı.

    O çocuk nasıl öğrendi gaza basıp aracı çalıştırmayı? Öğretmişler belli ki. Durur mu çocuk? Durmaz. Hır gür çıkarsam, ebeveynlerin yaptığı yanlış için çocuk en çok hasarı alacaktı.

    Malesef hepimiz bu hatayı yapıyoruz, çocuklarımıza resmi yaşı gelmeden araba kullanmayı öğretiyoruz. Neymiş? Acil bir şey olursa... Halbuki ne gereği var, taksiler var, bu memlekette iyi komşular var, iyi insanlar var.

    Ve son olarak bu çocuklar 18 yaşında arabayı çok iyi kullandığını düşünen ehliyetli bireyler olarak trafiğe çıkıyorlar. Gençliğin verdiği ateşle bas gaza, ver makası, kaldır el frenini, yanla arabayı...

    Ölümlü kazaların çoğunu usta şoförler yapar, acemiler çok nadir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcanka -- 26 Ağustos 2020; 9:46:40 >




  • Diktatör58 kullanıcısına yanıt
    Hocam araba henüz tamir olmadı ama insanlıktan nasibini almamış insanlar için bununla uğraşamam. Dediğiniz gibi aracı yaptırıp arta kalan parayı göndericem. Sanayi yerine servise çekme kararı aldım artan parayı da faturalar ile gönderip numarasını engelliycem. Beyefendi bugün haram yeme diye mesaj çekmiş. Muhatapı kestim sadece fatura ve para artarsa hesap numarası için görüşüp engellemeyi düşünüyorum. Buna benzer veya bu olayla karşılaşacak arkadaşlar varsa naçizane tavsiyem 1. kuşaktan akrabalar hariç tutanak tutmalarıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiko06 Ç kullanıcısına yanıt
    Hocam ne haram parasından bahsediyorlarmış aracınızın değer kaybını kim karşılayacak ?
    Onlar ehliyetsiz birine aracı verirken haramı, günahı bilmiyorlar mı ?
    Satarken pişman olmayacak mısınız ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.