Şimdi Ara

Kaza yapan uçağın yardımcı pilotu: 'Kule pas geç demedi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatta her şey risktir, hatta hayatın kendisi bir risk. Kritik nokta pilotlar kabul edilebilir düzeyde mi risk aldılar? Bunun uluslararası havacılık alanında bir standartı var mı? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hadi ya?Sana mı pas geç demedi bir tek?Sadece size mi kıllık yapıyor bu kuleler?2 senede 3 tane uçağı pistten çıkardık bu neiş demiyorsunuz da.Kule pas geç demedi.
  • Havacılıktan biraz bile anlayanlar için komik bir açıklama (yuh artık diyesi geliyor insanın). Kaza raporu çıktıktan sonra hem adli hem de idari olarak sağlam bir ceza alacaklarını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voldemort1923

    Hayatta her şey risktir, hatta hayatın kendisi bir risk. Kritik nokta pilotlar kabul edilebilir düzeyde mi risk aldılar? Bunun uluslararası havacılık alanında bir standartı var mı? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    Her uçak modeli ve her meydan için rüzgar yön ve hızı , rüyet (görüş mesafesi) , bulut alt tabanı vs. limitler vardır. Limitler içerisinde pilotlar yetkilidir. Limit aşımlarında kafana göre "ben cengaverim inerim , kalkarım" diyemezsin. Tabi aletli iniş imkanı olan , olmayan yere göre de değişir bazı şeyler. "Hocam , Allah'ını seversen artık şu rüzgarı verme de kalkalım" diyenler oldu bana .
  • İki pilot da inişe zorlanmıştır. Low-cost firma olmanın getirdiği baskıyla uçağı kırıma uğratmışlardır. Havacılıkta kendine çok güvenmek ve risk almak yapılacak en büyük hatalardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bu pilotların bir daha uçması imkansız gibi bir şey.En iyi ihtimal belki kargo uçaklarında çalışırlar ama sanıyorum ki pilotluk kariyerleri bitti.Bunu pilot arkadaş da söyledi artık kariyerleri bitti diye.Otobüsle uçak bir değil hocam.Karşılaştırmanız bile çok saçma.Otobüs şöförü olmakla pilot olmanın farkını herkes biliyordur sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 - 3 dakikada bir uçağın indiği alana Pegasus’un inememesi ne bileyim bi garip geldi bana. 2- 3 dakikada nasıl bir hava değişimi olabilir. Pegasus yakında birine devredilip isim değiştirip inaj yenileme çalışmasına girişir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi pilot olmadığımız kalmıştı milletçe onu da olduk

  • Kuledekiler insiyatif alarak ki bu insiyatif degil inis kalkis yonunu degistirmeleri gerekiyordu.37 kt kuyrukruzgari ile inis izni verir isen ilacagi budur,hemde yagmur.Oncekiler pas gecip siyrilmis ama kule insiyatifi bisey olmaz diye kaptana birakinca pegasusta yakitta cok degerlidir sonuc bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemans kullanıcısına yanıt
    Ben yargılanma açısından karşılaştırdım siz de biliyorsunuz. Bir kaza olduğunda otobüs şoforu de yargılanıyor pilot da. Ve kararı mahkeme veriyor. Doğru mudur? Doğrudur. Öyleyse kimse kimsenin hayatı hakkında hüküm vermeye yetkili değil. Mahkeme sonucunu bekleyin sonra yorum yapın. İnsanların hayatı hakkında hüküm veriyorsunuz ve kimse ben bilirkişiyim dememiş bu hükümleri verirken. Öyleyse?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Otobüs şöförü ile bir pilotu nasıl bir tutuyorsun? Geçenlerde Beşiktaş ilçesinde halk otobüs şoförü durakta bekleyen insanları ezdi geçti üstelik bu şahıs psikolojik olarak rahatsız biriymiş ve uyuşturucu kullanan biri ama yinede otobüsü bu şahısa vermişler. Bir pilot kaç tane eğitime giriyor, bir çoğu eski savaş pilotu yıllarca aldıkları eğitimler var 6,7 yılda pilot oluyorlar. Sen gelmişsin otobüs şöförü gibi tuhaf şeyler söylüyorsun karşılaştırman bile garip ama neticede minibüs şoförüne kaptan diyenler de bu o ülkede. Pilotluk sıradan bir psikoteknik raporu alıp hadi tamam sen uçabilirsin değil. Kimse burda hüküm vermiyor, olacak şeyleri söylüyor kaç bin saat uçtuğun önemli ama bir hatan varsa bir işe başvururken bunlar önüne çıkacak o zaman işte sıkıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 14 Şubat 2020; 19:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hollywood filmleri meğerki yalanmış bu forum ürgendik
    zira o filmlerde pilotun ilk söylediği kule iniş izni istiyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Diğer mesajları okumadığın nasıl belli. Ben yargılanma açısından eşitler dedim. Mahkeme karar verir suçlu der suçsuz der sen hangi yetki ile meslekten men ettin insanları? Hakim veya savcı olmak istiyorsan hukuk fakültesine, uçaklarla ilgili bilirkişi olmak istiyorsan sivil havacılık veya benzeri bölümlere gitmelisin. Bunlardan biri değil misin? Sadece vicdani açıdan mı yorum yapıyorsun? Öyleyse insanların hayatı yerine hüküm verme sadece kişisel yorumunu yaz.
    Otobüs şoforu ve pilotların yargılanma konusundaki eşitliğini anlamayacak kadar objektiflikten yoksunsunuz maalesef. Bu yüzden bu tartışmayı sonlandırıyorum. Bir diyeceğiniz varsa özel mesaj gönderin dilerseniz bu haberin altında boşuna tartışma mesajları oluşturup durmayalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Sen hala benim ne dediğimi anlamadığını düşünüyorum. Herkes kanunlar önünde eşittir zaten yasa öyle der. Şirketler ve firmalar önünde eşit olduğunu söyleyemez. Kendi kişisel yorumum seni ilgilendirmez kimse sana cevap yaz demedi! Ayrıca çok zengin olsan birisiyle çok fakir olan birisinin kanunların nasıl esnediğini çoğu ülkede görüyoruz. Ve çoğu zaman filmlere kitaplara bile konu oluyor. Kendinizi kandırmayın, bana da daha yazmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 14 Şubat 2020; 20:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Kendin ne güzel söyledin. Mesleğe devam edip edemeyeceklerini mahkeme söyleyecek. Suçsuz çıkarlarsa ama firma işe almazsa işe iade davası açacaklar. Ve mahkeme "karar" diyene kadar da suçsuzlar, bu bir hukuk kuralı zaten. Mahkeme devam ederken tutuklu olmak suçludur bu demek değildir. Yine söylüyorum bir diyeceğiniz varsa özel mesaj gönderiniz burada boşuna tartışma mesajları oluşturup durduk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt
    rüzgar sabit mi esiyor?

  • Tatar 55 kullanıcısına yanıt
    tipik türküz işte bizde "bilmiyorum" diye bir kelime yoktur.Dündaya eşimiz benzerimiz yoktur herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havacılık alanındayım, soruşturma sonunda hatanın büyük çoğunluğunun pilotaj hatası olacağını düşünüyorum. Pegasus 2 senede 3 olaya karışarak şirket için zor bir maddi ve algı dönemine girdi. Havacılık sektörünün selahiyeti için umarım bu zor durumdan kolayca çıkabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.