Şimdi Ara

Kaza sonrası değer kaybı konusunda hangi yol izlenmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Geçtiğimiz ay aracıma trafikte durur halde arkadan kamyon çarptı. Çarpmanın etkisi ile aracım öndeki arabaya çarptı ve hem önden hem arkadan güzelce hasar aldık. Ön farlar, tampon, çamurluklar, bagaj kapağı değişti. Arka tampon komple, kaput ve şoför kapısında ise küçük kısımlar boyandı. Fatura 15.500 lira. Neyseki yürürde ve mekanikte sıkıntı yok. Aracımı sıfır gibi yetkili servisten aldım. (Doğuş Oto Esenyurt)

    Sigortacımız bir değer kaybı için bir avukat telefonu verdi ve %20 komisyonla halleceğini belirtti. Sizce avukata mı vermeliyim yoksa kendim bu işi daha iyi bir şekilde çözebilir miyim? Çünkü anında böyle bir teklif gelmesi hiç güven vermedi. Tecrübesi olan varsa ve yönlendirebilirse çok sevinirim.



  • Ben avukata verdim. Evrakları teslim ettim gerisini o halletti. başka bir şeyle uğraşmadım. en son çıkan değer kaybından % 20 sini alarak kalanını banka hesabıma yolladı. olay tamamlandı. tavsiyem avukata verin. hem kafanız rahat olur hemde evrak peşinde uğraşırken de zaman ve para harcayacaksınız.
  • 3 yaşa kadar olan araçlarda; kaza yapdığınız kendi aracınızı satsanız bile değer kaybını karşı tarafa dava açarak alabiliyorsunuz. Avukata gerek yok diye düşünüyorum. Benim araç 3 yaşı geçtiği için böyle bir hak talep edemedim. Sigorta şirketinden tarafıma verilen bilgidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EBÖB

    3 yaşa kadar olan araçlarda; kaza yapdığınız kendi aracınızı satsanız bile değer kaybını karşı tarafa dava açarak alabiliyorsunuz. Avukata gerek yok diye düşünüyorum. Benim araç 3 yaşı geçtiği için böyle bir hak talep edemedim. Sigorta şirketinden tarafıma verilen bilgidir.
    Elbet kendi de yapabilir. Tercih meselesidir. 3 yaş olayında yanlışınız var. 2012 model aracımda 2017 de değer kaybı alabildim.
  • Sigorta şirketi ve internetten araştırmalarım sonucu bu şekilde bilgi elde ettim. Eğer 3 yaş değil ise tabii ki sevinirim. Kaynak gösterirseniz bu konuyla ilgili bilgiyi doğrulamam için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EBÖB

    Sigorta şirketi ve internetten araştırmalarım sonucu bu şekilde bilgi elde ettim. Eğer 3 yaş değil ise tabii ki sevinirim. Kaynak gösterirseniz bu konuyla ilgili bilgiyi doğrulamam için.
    Belli kriterler var değer kaybı ile ilgili ama 3 yaş sınırı söz konusu değil. yukarıda yazdığım gibi 2012 model aracımda 2017 de değer kaybı alabildim. kanıtı belgeler ver evde o olur.internetten kaynak gösteremem şuan. ama internette değer kaybı davası avukatı diye arama yapabilirseniz özellikle değer kaybı davaları ile uğraşan avukatlar ve avukatlık ofisleri web sitelerinde detaylı bilgiler mevcut oluyor. Bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.