Şimdi Ara

kaynak yapımi yardim!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
19.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    teşekkur ederim hocam o zaman on cepheye dikdortgen makas , arkadan one gelen ucgen makas olacak ( 4 adet ) ayaklar haric butun profiller 40×40×2.5kurtarir o zaman





    birde makinayi almisken iyibisi olsun diyom lazim oldukca kullanirim yada sen bana bi makina soyle hem bu isi yaparken problem cikarmasin hemde arasira yaptigim isleri yapsin marka tavsiye edersen sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40*40 rahat kurtarır. 3 metre makas hiçbişi değil.

    AMa ön tarafa dikdörtgen makas dememin sebebi ön ayakları iptal edip sadece ön tarafın köşelerine ayak attırmaktı. Yalnız iki ayak arası 6 metre uzun bi mesafe olduğundan oturaklı bi makasa ihtiyacı olucak. Bunu aşmak için ya ön iki köşe ayağının ortasından da bi ayak atıp ön tarafı 3 ayaktan yaparsınız ya da dediğimiz ön alın makasını yaparsınız.

    Bu ön alın makasını üçgen ya da dikdörtgen değil de, ortaya doğru daralan kenara doğru genişleyen parabolik yani yuvarlaksı şekilde yaparsanız hem artistik görünür hem de tam kuvvet makası olur. Aslında bu ön alın makasını ferforje ile yaparsanız süslü olur. Yani ferforjeyi makas elemanı görevi yapacak cinsten seçerseniz hem süs hem de kuvvet elemanı olur.

    Çok artistik bi proje çıkıyor bilgin olsun!!!

    AYrıca eğer kaynakçı tutmazsan makasları bi atölyede gazaltıcıya kaynattır uğraşma. Uygun fiyata yaparlar hiç yorma kendini. Sonra da tut bi kaynakçı ver 100TL bitir işi. Sen projeyi yönetip alet desteğini verirsin. Hatta o kalabalık elemanlarınızdan bir tanesinin muhakkak kaynakçı akrabası vardır. Senin gazaltıcıya yaptırdığın makasları bi pazar günü gelip monte edebilir.

    Sana yazdeıklarımı başka ustalara da sor iice aklına yatsın içine sinsin, tekrar yaz tartışalım.




  • Hocam zati garantisi var. O kadar pahaya gerek yok. Fimerin ve expressweldin makinaları her yerde.
    AMa bööle avuç kadar bi makina var. Garantili. İnsanın aklına giriyo... Laınır mı alınır denenir mi denenir!

    İnverter yani heryerde kullanılan eski bakır olmayan cinsten olduktan sonra sorun yok. İkinci el bile düşünebilirsin.

    Tabi bi de ufak hilti lazım sana. bosch gbh 2-26 dre Makita ve ya hitachi. Bu olmadan yola çıkma!!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam hiltiyi nerde kullancaz onu anlamadim insaat demirlerini deligini delmek icinse matkap var o is gormezmi ben evimin tavanina alcipan isik bandi yaparken kullanmistim ve cok delik deldim gayet isimi gordu buradada gormezmi

    birde su kaynak makinasini bugun alirim gibi , profilleride alirim 3 metrelik makasa 2tane profil yetermi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makası hesaplamak lazım. Kafadan baktım, 10.6metre çıktı o da iki profil demek. AMa komple profil olmaz. Şunun bi resimlerini çizelim, örnekleri inceleyelim de seçelim bi tane.

    Ufak hilti olmadan olmaz! Kesinlikle olmaz. Matkap delmez komedi yapma. İkinci eli 150-200 TL ye bulunabiliyor. Sıfırı da çok değil. Kesinlikle bu işe başlamadan lazım. AMa sen emaneten bi ufak hilti bi de kaynak bul, hiçbişi satın alma!!!

    Bu arada yer neresi Yardımcı olacağımız bişi varsa elimizden geleni yapalım?
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    eskisehir usta bu arada kaynak isinde bu kadar bilgilisin sen bu isi hobi olsun diyemi yapiyorsun yoksa profesyonel ustamisin

    calistigim yerde ufak ufak tadilat var ve kaynak ustasi vardi onunla gorustum ikinci el temiz denk getririm senin icin dedi ikinci el iş yaparmi

    makasin şemasini benim icin cizebilirmisin hem ucgen hemde dikdortgen olculeriyle cizebilirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam makasları çizeriz ama hesapsız iş içimize sinmez. Sen örnek resimler sallasana?

    Aynen sana bahsettiğim gibi bir çatı yapılmış. 10*4metre tipi. Ön kısma 3 ayak tasarlanmış ama bir köşedeki ayağı kırmış almışlar, çatı yerinde. O ayağı kopmuş kısımdaki makaslar hep arkadan destekle ayakta. Tabi en öne dikdörtgen makas atılmış. Yalnız öne atılan bu alın makası gayet inceydi, yani dar yapılmış.

    Sen bu dikdörtgen makası; köşelerde kalın ortada ince yapmalısın. Çünkü moment kenarlara doğru artar ve ortadaki yük azdır. Tabi bu makasın içini ferforje doldurabilirsen müthiş olur. Yani profil köşebent değil de ferforje desenli demirden hem sağlam hem de şekilli yaparsan var ya!!!

    Kaynak makinesi sahibinden i arasana? 2.elde sorun olabilir inverterde. Çünkü zati tamire gidiyo bozulanlar. Bedava ya da ucuz olmadıktan sonra 2.el yaramayabilir. sahibinden'de hacıfettah mıydı neydi bi adam vardı. Kocaelide. Çokl temiz görünürdü aletleri hep. Ama bi de İstanbul Fatih'te biri var hep kadın ismi yazıyor çakal oğlunun tekiydi. Bi de Allah'ın selamını verirdik başlardı siyaset yapıp selamımıza bile saygısızlık etmeye....

    Ufak hilti bu işlerin olmazsa olmazı ama bobinajcılar felan çok oynuyor. Temiz bişi bulursan çok iyi. Kaynakı emanet bulabilirsin. Spirali de alabilirsin.

    İstediğin kadar yaz. Ama mekan resmi ve arka kiriş ebatlarını yazmamışsın. Mesela yan taraflarda başka konstrüksiyon var mıdır destek alabileceğimiz?

    Sen bişiler çiz ben düzeltiyim.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    usta ben boyle bi proje cizdim ama eksigi duzeltilmesi gerekeni sen soylersin

    kaynak yapımi yardim!!!

    kaynak yapımi yardim!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ferforje fikri super olur cok guzel olacak varyaaaaaa...

    ondeki makasa 60×80 uygunmu peki

    kaynak makinasini arastirdim millet fiyat konusunda ucuyor usta sifiriyla arasinda 100 150 lira fark var degmez ikinci el icin benim bu gun gorustugum kaynakci su anda kullandigi kaynal makinasi oerlikon ikinci el 200 tlye almis ona soyledim temiz denk gelirse bana ayarlayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirsal636 -- 3 Ekim 2017; 19:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makasları paralel çizgilerle donatmışsınız. Öyle değil. Bi düz bi ters. Yani zikzak çizecek makas içindeki elemanlar. Düz yapınca hiçbi manası yok.

    Makas aralığı 2'şer metre idi ve köşelerle beraber toplam 4 tane. Eğer makas sayısını azaltmak isterseniz olabilir ama hiç değmez.

    Ön alın makası ortada sıfır olmuyor. Yani orta kısım son ayar ince değil. Makas başlangıcı mesela 60 cm ise ortada 20 cm olur mesela sonra diğer köşeye doğru tekrar 60. Ama 60*80 den makas yapılmaz. Daha sağlam olur ama gereksiz. 40*60 işi bitirir. Tabi iç elemanların ferforjeden olabilmesi için bu ferforjelerin kuvveti gayet rahat kaldırabilmesi lazım. Tereddüt olursa o biçim bol ferforje kullanılcak. Aslında sacı ferforje şeklinde kesip açan plazmacılar var. Tam ferforje yapıyor ama sacdan yapılanı çok kuvvetsiz profile köşebente göre...

    Bina girişinin fotoğrafını istiyos. Ortada kolon neyin nesi? Hem de muhakkak kenarlarda da kolon var ama çizmemişsin.

    Bu arada kaynak spiral hilti hepsini alırsın dediğimiz yerden Hacufettah mıydı neydi Kocaeli ikinci el elektrikli el aletlerine bakmalısın.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    pardon kenarlardada kolon var . on cephede toplam 3 adet kolon var mekan taaa sehrin oteki ucunda usta hafta sonu anca giderim makas cizgilerini duz yapmisim ama uygularken duz uygulamayacaktim ben gorsel olarak oyle denk geldi

    makasin baslangici 60 ortasi 20 derken usteki profille arasindaki mesafeden bahsettin sanirim birde carpraz doseyecez ya her bi parca birer metremi olacak yoksa iki parcami toplamda 1 metre olacak ?

    sahibindende alisverise pek guvenmiyorum once para yatacal sonra satici mali kargolayacakmi vs vs ama sehir ici olsa sorun degil

    binaya cakacagim insaat demiri 8lik iyimi birde 1er metre arayla uygunmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın makasının köşe kısmı 60cm olursa ortaya doğru 20cm diğer uca doğru tekrar 60 cm. Bunun için profili büktürmen güzel görünür. Direk koyarsan o kadar güzel olmaz.

    Çapraz drken bir dik bir çapraz da olur. Hepsinin boyu değişecek. Sen kabaca her birisini eşit aralıklarla döşeyebilirsin. Bu konuda yapılı bir makası örnek alıp geçebilirsin.

    Alıuşverişe güven hocam! Yolladıktan sonra da yatırabiliyorzun get ama gerek yok, sen anlaş yollat gitsin!

    8'liğin 1 metre ile n'alakası war? Mesela makasın arka 60 cmlik kısmından 4-5 tane sallayabilirsin. Bu konuda kasma iki tane bile atsan olur. Ayrıca 10 luk demiştik. 10 luk yapıştır yolla.

    Hazır makas resimleri de koyarsan onun üstünden de gidebilirdik.

    Aslında Ankara'ya gelmeyi düşünüyordum. Gelip de orada senle o işi bitirip bi de Eskişehir turu atıp gezmek war ya!!! Hadi neyse!!!




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ben arkadan one gelen makaslari duvara boydan boya sabitleyecegim 40×40profilin uzerine kaynatayim diye dusunuyodum ama gereksiz sanirim direk insaat demirine sabitleyeyim usta bide makinaya su an 500 tl istiyolar 200 300 daha vereyim en azindan sifir makina garantisi vs herseyi var birde arkadan one gelen makasi ondeki makasin ustunemi bindireyim yoksa ice bakan yuzunemi kaynatayim birde bu makas dedigin kac metreye kadar saglam durur nette cok cok uzun makaslar var bu makas goze daha guzel gorunuyor aradaki destekler ferforje olacak birde carpraz desteklerin usteki ve alttakj profile baglandigi yere kare bi parca kaynatmislar o mukavemet icinmi illaki koymamis gereklimi

    kaynak yapımi yardim!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    birde alin makasini nasil bukturecez onu ozel makinalar bukuyodur isitarak falan ama tam gereken aciyi ayarlayabilirlermi biz kendimiz gereken acidan kesi tekrar kaynatsak cokmu kotu olur yoksa mukavemetmi olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ben arkadan one gelen makaslari duvara boydan boya sabitleyecegim 40×40profilin uzerine kaynatayim diye dusunuyodum ama gereksiz sanirim direk insaat demirine sabitleyeyim usta bide makinaya su an 500 tl istiyolar 200 300 daha vereyim en azindan sifir makina garantisi vs herseyi var birde arkadan one gelen makasi ondeki makasin ustunemi bindireyim yoksa ice bakan yuzunemi kaynatayim birde bu makas dedigin kac metreye kadar saglam durur nette cok cok uzun makaslar var bu makas goze daha guzel gorunuyor aradaki destekler ferforje olacak birde carpraz desteklerin usteki ve alttakj profile baglandigi yere kare bi parca kaynatmislar o mukavemet icinmi illaki koymamis gereklimi

    kaynak yapımi yardim!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadan öne gelen makası kirişe denk geldiğinde kirişe kolona denk geldiğinde(köşede) kolona sabitleyeceksin. Dediğin gibi ayrıca altına profil atmak gereksiz.
    Öndeki dikdörtgen makasın üstüne bindirmen kolaylık. AMa arkadan gelen makasın ucu sivri yapmazsan, yani ucu enli olursa alın makası ile öpüştürülür.

    9 metre makasın 1mm 40*40 profilden yapıldığı vakidir. Ustası kaynatamıyordu bile delinecek diye ama makas olmuştu. Ara elemanların yani kısa kısa çapraz dik parçaların arasına o dikdörtgeni koymazlar. Sendeki resimlerde koymalarının sebebi, eğik olan parçanın ucunu yan keserek makasa oturtmanın zor olmasıdır. Uğraşmamak için bi sac parçasına iki parçayı kaynatıp geçmişler. Sen bu parçayı koyma. Zorlanırım dersen köşebentten yap ara kısa parçaları ve makasın uzun profiline köşebentin bi tarafını dışarıda bırakacak şekilde oturt. Yani köşebent L şeklinde bu L profili kavrasın kaynat gitsin. AMa senin vaktin var, o ara kısa parçaları tek tek açısını oturtarak tam öpüştürerek kesersen demircilerin yapmadığı işçiliği yapmış olursun.

    Bahsettiğimiz makas ara parçalarının ferforjeden olması sorun. Çünkü ferforje kuvvet elemanı değil ince kolay yamuluyor. Ben sadece ön makası güzel görünsün diye fikir verdim. Uygun kalın ferforje bulunamazsa ya da yeterli sağlamlılığı verecek kadar ferforje kullanılmazsa kesinlikle olucak iş değil. Kalın ferforje bulamazsan, ille de ferforjeden yapacaksan fazla ferforje kullanıp ferforjeleri birbirine de kaynatmalısın.

    İnverter yani yeni nesil kolay arıza verebiliyor. Fiyat uygun olmadıktan sonra hiç düşünme. Ama sıfırı konusunda şööle mini mini minnacık bi makine var. Avuç kadar. AYnı işi yapıyor. Hep aklımda nası olur diye?

    Alın makasını büken silindir var. Tekerlekli silindirde hemen bükülür, ısıtma felan yok.Sen de yapabilirsin mukavemet olarak değişmez ama bükülse daha güzel olur diye düşündüm.
    Ama bükecek vatandaş senin gerekliliğini bilemez, direk ölçü ister. Ezbere alışmıştır. Ölçüler ortaya çıkınca biz bükümcüye verebileceğin pratik bi ölçü söyleriz. Hesaplarız yani. 6 metreden biraz uzun olucak bükülecek kısım, kısa bir yay parçası olucak adeta. Ben 2 tane profili 20TL ye kestirip büktürmüştüm. Hem de daha uzun işti.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    usta ben makasin ara elemanlarini eger saglam ferforje bulamayip profilden yaparsan tam açisina gore kesip kaynatirim



    boyle bi makina buldum ama 15 kg diyo makinaya is yaparmi sence

    https://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/soyberg-canta-kaynak-makinasi-250-e-model-ucretsiz-kargo-rtyt-301412656?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605304*35250007407*98648328447*%7btype%7d*301412656*aud-348814403931:pla-79002907527&gclid=Cj0KCQjwjdLOBRCkARIsAFj5-GDnkZ2v-Gmp7h9-aa3VnMDYCh6v8bmYXLUzeJso79ll9IRLExilFD8aAqF1EALw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    yada sen link verirmisin kaynak mak. icin



    ben 40×40 profilin fiyatini sordum 1 mm 38 tl 2.5 mm 48 dedi yani 10 tl icin degmez 15 tane alsak 150 lira eder saglamlik icin veririim sikinti olmaz gerekirse hepsini 40×60dan yaparim cunku kaynakciya 7000 vermektense zevkle yaoarim bu isi iste havalar sogumaya basladi bi an once baslamam lazim

    bu arada ne is yapion usta sen bu kadar bilgilisin profesyonel kaynakcimisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Örnek vermiştim 40*40 9 metre makası sadece. Uygun bulduğumdan değil. 1mm zaten alma kaynatılmaz. Ama makas için çok kalın olması da istenmez çünkü makas özelliğini bozmuş olur. O kadar kalın ve ağır bir makas yapmaktansa gider U I demir alır direk koyarsın. Makasın amacı daha hafif ve sadece gereken mukavemeti sağlamaktır. Yoksa al I demir zate 6 metre koy gitsin makas yerine. AMa hem gerek yok hem de masraf. Ama kısa ve destekli olduğunda makas yapılmıyor 40*100 tipi profil sallanıp işş bitiriliyor.

    Makina imalatından az buçuk uğraşıyos. Kaynakçıyım diyenlere bakarsan ben de kaynakçıyım ama resimlik tavanlık kaynakçı değilim.

    Koyduğun makina bi defa inverter yani günümüzün makinası değil bakır sargı. Tek farkı elektronik amper ayarı. Soyberg fena sayılmaz ama kaliteli de sayılmaz. Bende vardı hem akü şarz hem kaynak olan cins. Akü şarz kısmı tek bir diyottan ibaretti ve yandı.Kaynak kısmı sağlamdı ama içindeki fan o kadar basitti ki... Plastik pervaneyi silikonla motora tutturmuşlar herhalde sıcak silikonla o da erimiş pervane düşmüş... Şu anda da elimizde bi soyberg var, çalışıyor basit işlerde ideal.

    Ama satın alıcaksan buna para verme. İnverter al. Hem hafif hem de her yönden avantajlı. Kaynak akımı daha güzel(dc) daha az elektrik harcıyor. Gerçi senin koyduğun linkteki de pahalı değil ama eğer heves ediyorsan dediklerimi düşün. Soybergin inverter olanı da var. Bu tipler ucuz değil.

    Aslında tüm aletleri emaneten bul bitir işi, hiç kafanı yorma.

    Bu arada 40*40 profil fiyatını yanlış almışsın. 2014 senesinin fiyat listesi var ama 2016 da kullanılan liste şöyle;
    40*40 1 mm ---> 18TL
    40*40 2.5mm--->34.74TL

    Yani bunların fiyatı kilolarıyla doğru orantılı çok az değişiyor. Eğer ağır malzeme koymazsan çatıya abartı makasa gerek yok, hem masraf hem de boşa yük...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    uzerine trapez koycaz usta karar verdik trapez zaten kendi kendine mukavemet sagliyo yani uzerine bi tek kışın yagan kar duracak maksimum 15 santim falan olur burada kar kalinligi birde altina alcipan koyarsak 18 metre kare alana 6 adet alcipan gider bi tanesi 25 kg oda toplamda 150 kg yani metre kareye dusen agirlik olarak hesaplarsak 20 kilo yok bile .... ben bugun sordum usta 40×40 profili yanlis bilgi olamaz
    emanet şeytan işidir usta parasini verelim kendimize makina alalim bozulursa en azindan kendi makinamiz bozulsun milletin lafini cekmeyelim .makina konusunda link verirsen sevinirim usta .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirsal636 -- 4 Ekim 2017; 20:45:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profilin fiyatını kesinlikle yanlış almışsın. Kaçarı yok. Başka yerden al sonra ilk aldığın yere durumu anlat onlar da yanlışını düzeltsin.

    Kar ağırlıı az değildir. Trapez mukavemete destek verir ama desteksizken çok azdır mukavemeti. Sen akıllı bi makas atarsan sorun kalmaz. Ama makasta kalın yani ağır prfofil değildir esası. Arkasının ve ortasının enli olması ve de içinin kuvvetli döşenmesi esastır.

    Trapezi yeşil at, kırmızıyı sevmeyiz!

    Yalnız makasları gazaltıcıya yaptır. Sen kesip hazırla ama gazaltı kaynatsın. Hiç eelektrod yakmaya değmez hem de senin emeğin de bedava değil sonuçta. Para almıyorsundur ama emek de önemli. Boşa emek harcama!

    makinada fimer ve expressweld yaygın. googledan denk gelmedi ama acaip küçük bi makine var. Garantili. İnsan güvenemiyor ama soru işareti kalıyor akılda. O kadar ufak makineyle iş yapılabilse acaip pratik olurdu. Onu bulamadım ama sen araştır linkini ekle. Şu denk geldi;
    https://38329-tr.all.biz/kaynak-makinas-mobimig-180-k-g195189

    https://38329-tr.all.biz/kaynak-makinas-mobimig-180-k-g195189




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.