Şimdi Ara

Kayıp Araç (aracımız başkasında) Bulunması için çözüm önerisi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun ve garip bi sorunum var kısaca anlatıyım fikriniz lazım

    2010 Model Totoya bi aracımız var şirket üstüne kayıtlı 2013 sonuna kadar biz ailecek kullandık bu tarihten itibaren şirket ortağı aracı kaçırdı diyebiliriz aramızda yaşanan tartışmalardan dolayı, 2011 yılında sahtecilik ile Şirketin hisselerin çoğu ve müdürlüğü eşi almış olduğundan yaptığı bu hareket de cevap verebilecek yetkimiz yoktu. 2016 şubatından bu yana imzanın sahteliği anlaşıldığından dava sürerken şirket müdürü tekrardan ablam oldu ve açtığımız dava 1 haziranda sonuçlandı kazandık. Şuan tüm yetkiler tekrardan bizde fakat aracı bulmak için nasıl bi yol izleyeceğiz bilmiyoruz. ( avukat da bilmiyor hukuki olarak )

    aracın üzerinde borç yok gözüken, muayene eksiği yok zaten araç en son 2016 kasım Antalya, Kemerde ceza yemiş gözüküyor. Karşı taraf kullanmadığı için 3. kişi tarafından kullanılıyor ve şehir merkezinde değil zaten olsa şuana kadar görürdük kısaca yerini tespit edemiyoruz. Gerçi davayı kaybedince aracı saklamış olma ihtimali de artık yüksek ancak genede hukuki olarak neler yapabiliriz fikir almak istiyorum?

    araç daha çok eski olmadığı için trafikten cekmenin uygun olmayacağını düşündüm, savcılıkla görüşüldü oda çalıntı araç ihbarı alabileceğini söylüyor araç çalınmadığı içinde o tercihi uygulamıyoruz.







  • Aracın suan yasal sahibi sizseniz çalıntı ihbarı yapın gitsin. Kullanacağı kadar kullanmış zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalıntı ihbarı yapmak lazım.
  • Bildiğin arabayi sizden izinsiz almış yani?

    Ee ozaman bu hırsızlığa girer.haksız mıyım? :) direk çalıntı ihbarı yap yoksa sonra uğraşıp fazla sıkıntıya sokmayın kendinizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı taraf 2013 yılında aracın diğer anahtarı ile evimizin bulunduğu yerden çekerek götürdü. O zaman vekaletname vardı kendisinde ve eşi şirket müdürüydü. Dava daha yeni bittiği ve haklılığımız kanıtlandığı için ancak şuan yetkimiz mevcut. Bu tür bi olay ile çalıntı ihbarı yapmakta doğru mudur tam emin olamadığımız için dava bitiminden beri daha ihbarda bulunmadık zaten dediğim gibi olay yaşandığı süre zarfında sahtecilikte olsa yetkili gözüküyorlardı polis ve ya savcıya bu durumu mahkeme sonucunu alıp acıklamak lazım anlaşılan? Ancak yeni yetkili olduğumuz için olayı ihbar edebiliyoruz gibi. gene de çalıntı olarak kabul görür mü?

    ayrıca aracın anahtarı bizde mevcut zaten yerini tespit edebilsek alıp götüreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdass07 -- 5 Haziran 2017; 12:7:1 >
  • Hocam yanlis anlamadiysam arac sirket araci ve suan sirket sahibi sizsiniz karsi tarafin sirket uzerinde bir hakki yok.Dogal olarak sirket size ait olunca aracta size ait.



    Karsi tarafa soylediniz mi araci geri teslim etmesini?Karsi tarafla konuşup teslim etmezse çalıntı ihbari yapacağınizi soyleyin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de başkasının arabasını çalıyım o zaman. Dava açar sonuçlanana kadar 4 yıl sürerim. Sonra daha yeni bir araba çalarım 4 yıl da onu sürerim.



    Bir de Türkiye pahalı derler....



    Al işte beleş arabaya binebiliyorsun.

    Bu ülkeye bayılıyorum adamım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirket ortaklari disinda kimin altinda olursa olsun (ki bu kendi oglunuz dahi olsa) calinti olarak ihbar edebilirsiniz. Tabi bu demek degil ki arac yarin size gelecek, yarin obur gun cevirmeye girerse arac yediemine cekip size ulasirlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi durum hocam şuan tüm yetkiler tekrar bizde 2011 sonrası aldıkları tüm kararlar mahkeme tarafınca iptal edildi, hisselerimiz iade edildi ve şirket müdürlüğü tekrardan ablama verildi.

    Kısacası bu süre içinde yaptıkları bu olayda o dönem için yasal gözükse de aslında sahtecilikle yaptıkları döneme denk geldiğinden şuan için asılsız ama sonuçta bunu çalıntı olarak değerlendireceğini düşünmediğimden savcılığın bi sizlere danışmak istedim.

    Karşı taraf muhatap alınabilecek kalitede insanlar değil. Nitekim bahsetmek istemezdim ama akrabalar zaten bu saatten sonra yasal olarak muhatabımız olurlar dolandırıcılar anca zaten araç şirket ve bizim için olayın küçük kısmı
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Aracın bize gelmesinden ziyade hocam bu süre ve ya sonrasında olabilecek illegal, kaza ya da başka bi sorunla karşılaşmamak için bulunması önemli. Bi görüşeceğiz bu kadar insan çalıntı ihbarı yapın diyorsa demek ki doğru seçenek budur.
  • Öncelikle savcığa şikayet dilekçesi yazın. İleride oluşabilecek istenmeyen olaylardan sorumlu olmamak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siizin durumda bizimkine benziyor



    Bizde amcama araclarimizi verdik ama söz verdiği tarihde geri getirmedi. Savciliğa gittik araclarin baglanmasini istedik ama orali bile olmadi. Çunki araci gonul rizasiyla vermistik Savci sadece guveni zedeleme sucundan sorusturma acti.. Siz sakin kendi rizamizla verdik felan demeyin direk hirsizlik ihbari yapin tabi ne zaman yakalanir bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.