Şimdi Ara

Kasa ve Psu Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu anda toplayıp alacağım bilgisayar Pentium G4560 işlemci ve R7 240 ekran kartı ve 8gb 1866 mhz ram şeklinde olacak. Benim kasayla ilgili merak ettiğim şey ise Mersin gibi cehennem sıcağında kasanın yapısı ve fan sayısı çok fark ettirir mi bilgisayarın ısınmasını yoksa dandik bir kasa alıp cpu soğutucu taksam yeter mi? Bütçem zaten kısıtlı, o yüzden en en ucuz yöntemlerle ben bu işin içinden nasıl çıkacağım anlatırsanız sevinirim. Bir de 80+ psu almak istiyorum cihazımın daha sağlıklı olması için ama güç kaynağı kasanın içinde olanlarda bu özellik olmuyor, dandiklerinden takıyorlar sanırım değil mi? Bu durumda ayrıca psu almak gerekiyor ki 400w 80+ psu 120 lira sadece. İnsan gibi 3 fanlı kasa 200 lira nereden bakarsanız. Bana bunu ucuza çıkarmanın bir yolunu anlatırsanız sevinirim çünkü sadece 300 liradan fazla kasaya vermek batıyor açıkçası. Batmasını da geçtim o kadar para yok zaten. İşlemci veya ekran kartı bile 250 lira değil.







  • Hocam nerede olursa olsun fark ettirir illa ki kasa ve fan tercihi. Kullanılacak soğutma türüne göre de fark olacaktır.

    Eğer hem CPU hem de ekran kartı hava soğutma olacaksa kesinlikle büyük ve yüksek hava akışlı fanları tercih etmek lazım. Fanlar sonuçta oda sıcaklığındaki ahvayı kasanın içine oradan da soğutucu blok üzerine üfleyecek. Ne kadar fazla serin havayı alıp kasa içeriside sokar ve blok üzerinden geçirirseniz o kadar yüksek soğutma performansı elde edersiniz. Tabi inebileceğiniz sıcaklık değeri odadaki hava sıcaklığı altında olamayacaktır termodinamik yasaları gereği.

    PSU olarak 80+ olması sağlıklı veya kaliteli olması anlamına gelmez. Verimli olduğunu gösterir. Kullanım sıklığına göre de aylık 1TL ile 10TL arası fark ettirebilir. Sonuçta o verim üzerinde yazanın ne kadarını verebildiği değil o gücü verebilmek için ne kadar elektrik çektiğini gösteriyor.

    Konuyu şöyle toparlayayım. Kullanacağınız işlemci ve ekran kartı giriş seviyeler olduğu için güç tüketimi az olan ve ısınma problemi olmayacak ürünler. O nedenle düzgün hava alan bir kasa ve bilindik marka bir PSU ile en ucuz çözüme gidin. Kasaya hava aldırmak için 20TL civarındaki 200mm fanları kullanın. Bir tek işlemci arkasında yüksek statik basınçlı fan olsun.

    Öte yandan eğer ileride daha iyi bir sistem toplayacaksanız ya da bilgisayar toplamaya devam edecekseniz benim tavsiyem bir kere olsun sağlam ve düzgün bir kasa + PSU kombinasyonu yapmanız. Teknolojiye uzun süre ayak uydurabilen ürünler olduğu için bir kere para verip düzgün ürün almaktan yanayım.




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    İlerde i5 işlemciye geçerim ümidiyle bu kasayı topladım, ucuz olsun diye amd toplayacaktım ama zaten ısınma problemleri nedeniyle vazgeçtim.

    http://www.hepsiburada.com/dark-shadow-3x-led-fan-1xusb3-0-2xusb2-0-atx-siyah-kasa-akrilik-yan-panel-dkchshadow-p-HBV000001G8IH



    Şöyle bir kasa işimi görür mü? 3 tane 12 cm fan var. Tek fanlı kasaların yetme ihtimali de var mı? Bir de benim odamda klima yok, bazen 50+ dereceleri görüyoruz yazın burada.



    Yardım için çok teşekkür ederim bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • marophat M kullanıcısına yanıt
    Görmesine görür hocam. En fazla 3°C-5°C fazla olur sıcaklık ama idare eder. Bütçe çok kritik ise ikinci elden düzgün bir kasa da bakılabilir.

    Benim mantığım genelde şöyle çalışıyor. Ucuz ürün alacaksam en ucuzunu alırım bozulunca işe yaramayınca üzülmem. Pahalı ürün alacaksam da uzun vade dayanacak bir ürün alıp yıl başına verdiğim paradan tasarruf ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.