Şimdi Ara

Kariyer olarak oyun geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfım. Ortalamamın kötü olması ve üniversitemin kalitesiz olması nedeniyle iş bulmada sıkıntı yaşayacağımı ve bu sıkıntıyı yaşamamak için githuba 2-3 güzel proje koymanın faydalı olacağını düşünüyorum. Oyun geliştirmek istiyorum ancak iş konusunda sayı olarak diğer alanlara göre az kalıyor. Zor bir alan olduğunun da farkındayım. Mezun olduktan sonra başka alanlarda iş başvurusunda bulunsam yaptığım oyunların, unity tecrübemin bana faydası olmayacakmış gibi geliyor. Daha çok iş imkanı olan web üzerine gitmek çok daha garantici bir yol. Türkiye şartları, aileden zengin olmama, özgüven sıkıntıları gibi nedenler dolayısıyla gözümü karartıp oyun geliştirmeye girişemiyorum. İkisini beraber götüreyim diyorum ama hemen 2 iş aynı anda olmaz ikisini de öğrenemezsin diyenler çıkıveriyor. Arada kaldım ne yapayım bilemiyorum




  • Sen tembelsin.


    Sana şimdi desem okulu bırak, sana bu okulun bir faydası olmaz, hemen severek beni bahane göstererek bırakırsın.


    Başka bir sorunun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 19 Kasım 2020; 14:44:23 >
  • Şimdi sorununu bulduk, geriye kaldı çözümünü bulmak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: K110

    Sen tembelsin.


    Sana şimdi desem okulu bırak, sana bu okulun bir faydası olmaz, hemen severek beni bahane göstererek bırakırsın.


    Başka bir sorunun yok.

     

  • K110 kullanıcısına yanıt

    O konuya da bir el atsan hocam :)

  • Çözümü de çok basit.


    Başkasının lafına uymayacaksın, bildiğin gibi devam edeceksin.

  • K110 kullanıcısına yanıt

    Tembel olduğum gibi cahil ve tecrübesizim de. Tecrübeli ve bilgili birilerinden fikir almak fena olmaz diye düşündüm. :)

  • Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfa gidiyorsun işte. Burada sana yanıt verecek kişilerin bazıları sadece video izlemiş. Ben de Lise mezunuyum.


    Kendini küçük gördükçe gözün korkar.


    Şimdi desem, boşver geleceğin ne olacağı belli değil, otur youtube da klip izle, tembellik hormonların anında mutlu ol sinyalleri vermeye başlayacak.

  • Yüksek lisans yapmayı neden düşünmüyorsun?

  • Karlo kullanıcısına yanıt

    Daha lisansı doğru düzgün becerememem, web yada oyun için yüksek lisans çok gerekli değil-iş tecrübesi daha önemli düşüncesi falan. Bilemiyorum :)

  • Yeni mezun maaşları olarak, Aselsan 7,5-10, Bankalar 4-6, WEB işlerinde ise firmaya göre farklılık gösteriyor. Bilgisayar mühendisliği bölümünde zaten yazılımla ilgili pek fazla bir şey yok. Genel olarak dersler bilgisayar bilimleri ile bilgisayar donanımı arasında bir yerde oluyor.


    Yazılım mühendisliği tarihi ise çok başka, zamanında bilgisayar mühendisliğinin kopyası olarak kurulmuştu. Bu yüzden başarılı olamadı. Şu an durum ne bilmiyorum.


    Reklam almadan uygulamanı nasıl büyütürsün? İnan bende bilmiyorum. Zaten bunun cevabı olsa kimse şirkette çalışmaz, ağız kokusu çekmez.   Oyun sektörü ise biraz içine kapanık bir sektör. Eleman alacakları zaman 2 tane tecrübeli pozisyonu açılıyor, hemen yan firmadan 2 tane tecrübeli eleman geliyor. Yeni mezun biri için oralara girmek zor.


    Yazılım işinde dediğin gibi Türkiye'de WEB üzerine işler yürüyor. Özellikle Front-End geliştirici bu dönemde kolay kolay işsiz kalmaz. Diplomasız yazılımcıların çoğu WEB işlerini yapıyor.


    Yani ben bu alandan biraz soğudum açıkçası  şöyle duvar boyacısı, sıvacı falan bu aralar çok kazanıyor, hem de kafa olarak çok rahatsın. Şimdi herkes üniversite okuduğu için bu tür işlerde zamanla dolacaktır. %1'lik kalitede olan adam her sektörde zaten elde tutulur. Ama %1 içinde olamıyorsan, zamanla arkadan gelen mühendisler senin işini alacaktır. Türkiye'de mühendislik ihtiyacından daha çok ara eleman ihtiyacı var. Normalde beyaz yaka işlerde çalışanlar lokanta, kahveci işleri açmaya meyilli olurlar, bende boyacı, sıvacı işleri merakı var.  





  • kendine güvenin yoksa oyun yapman zor.

  • Linkedln gir ve game developer arayan firmaların sayısına bak Bi... Az mı? Hiç de değil... Çok fazla... Ama insanlar birini eğitmek istemiyor... Developer'in kendini yetiştirmiş olmasını istiyor... Onlara en az 5 bin TL maaş ile işe alıyor...

    Eğer oyun geliştirmeye gireceksen... Durmadan kendini geliştirmen gerekicek...


    Dediğin gibi github önemli bir artı ama iki üç proje ile olacak iş değil... Var olan geliştirmesi açık kaynak devam eden projelere katkı da bulun... bunu devamlı yap... o zaman iş teklifi alabilirsin...


    Bir de linkedln da kendini iyi pazarla...

    Taşra da Ilahiyat okuyan ben bu işi yapıyorsam ve para kazanıyorsam ... Sen üniversite ve ortalamanı dert etme...

    Merak et, öğren, araştır,

    Ve karar ver

    Bir game developer olmak istiyor musun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 23 Ağustos 2021; 1:26:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum öğrenemezsin yapamazsın diyenlere kulak tıka lütfen!


    Bunu istiyorsan, gerçekten zamanını iyi yöneterek yapabilirsin... çalışmaya devam et..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.