Şimdi Ara

Kariyer belirleme konusunda kafa karışıklığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese, size uzun süredir yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Arkadaşlar ben eski bir inşaat mühendisliği öğrencisiyim, biraz geç de olsa bu mesleğin bana uygun olmadığını anladığımda ve içimde bir girişimci ruh da olduğundan 3.sınıfın sonunda bölüm değiştirip işletmeye geçtim. İşletme dersleri daha çok hoşuma gidiyor ve yönetim dersleri ilgimi çekiyor. Mezun olunca ne yapacağımla ilgili yıllardır kafamda soru işaretleri var ve çok fazla dağılıyorum bu konu yuzunden. Örneğin girişimciliğe ilgim olduğu için kendi işimi kurmayı düşünüyorum, aklımda bir fikir var ama potansiyeli olan bir fikir olsa da üzerinde çalışmak istediğim alan bu değil gibi. Pazarlama alanında bölümde araştırma grubundayım ama mezun olunca marketing alanında çalışmak nereye kadar ilgimi çeker bilmiyorum. Ya da finanstan pek haz etmiyorum ama bu alanda çalışsam sever miyim diye hep sorguluyorum ve aklımın bir köşesinde oluyor. Akademik araştırmada çalıştığım için kariyere akademik devam etsem diye düşünüyorum ama bazen bu da sıkıcı geliyor.


    Bu durumun adı nedir bilmiyorum ama çok fazla dağılıyorum ve bu sebeple bir alana konsantre olup orada belki süper işler çıkartacakken hepsinden azar azar güzel şeyler başarıyorum. Kurumsal mı, startup mı yoksa yüksek lisansa devam ederek akademik mi üçleminden de çıkamıyorum. Yüksek lisans düşününce bile onlarca farklı alan arasında kalıyorum ve bir sonuca varamıyorum.


    Benzer bir durum yaşayıp içinden çıkabilen oldu mu? Kariyer belirlemekte çok sıkıntı çekiyorum gibi hissediyorum son birkaç senedir, nereden destek alabilirim ya da ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten. Yaşım da 24 oldu hızla ilerliyor zaman, tavsiyesi olan var mıdır bu konuda? Teşekkürler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.