Şimdi Ara

Kargo Paketlerindeki Muhtemel Virüs Tehlikesi 😷💣

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, bu pek melanet Corona piyasaya çıktığından beridir kafamı kurcalayan bir mevzuyu sizlerle paylaşmak istiyorum..

    Kargo takipten takip ediyorum.Verdiğimiz siparişler kargo firmaları vasıtasıyla kapımıza gelene kadar bir çok şehiri dolaşıyor.Hele bir tane firma var ki her seferinde paketim kapıma gelene kadar neredeyse tüm illeri dolaşacak.

    Neyse sadede geleyim.Bu dolaşım esnasında onlarca kişi paketlere dokunuyor.Açıkcası ben bu durumdan biraz korkuyorum ve artık sipariş verme esnasında versemmi vermesemmi diye ikilemde kalarak tereddüt ediyorum.

    Bu duruma nasıl ve ne gibi önlemler alabiliriz.Önerileri ve tavsiyelere açığım.



  • Virüsün cansız nesneler üzerinde en fazla birkaç saat yaşayabileceği uzmanlar tarafından dile getirildi. Bu konuda endişeniz varsa paketi aldıktan sonra elinizi yıkamanız yeterlidir. Paketten ziyade kapı kapı dolaşan ve gün içerisinde çok sayıda insanla temas eden kargocunun daha riskli olduğunu söyleyebilirim.
  • gelen kargonun dış kabını yırtıp atın çöpe. elinizi de yıkayın. tamamdır. başka da bi tehlike olmaz bence.

    korona'da şöyle bir şey var hocam. bu virüs akciğere etki eden bir virüs. yani, içi milyonlarca adet korona virüsü ile dolu olan bir hapı alıp mideye indirsen bile, sana bir şey olmaz. çünkü korona akciğerdeki bazı hücrelere etki edip onlar aracılığıyla çoğalan bir virüs. ayrıca, midendeki asidik ortam zaten kısa sürede tüm virüsleri parçalayacak. parçalanmayan virüs kalsa bile gene de o virsü bağırsaklara falan gideceği için sana bir etkisi olmaz ve o virüs zaten kısa süre sonra yok olur.

    corona senin aksiğerine anca senin nefesin ile gidebilir. ve, az miktarda corona gittiğinde onun da etkisi olmuyormuş. aynı anda çok miktarda corona'nın nefes ile akciğere alınması lazım etki etmesi için.

    peki böyle bir durumu nasıl yaşarsınız? tabii ki kapalı ortamda kısa mesafede başka bir kişi ile yakınlaşırsanız yaşarsınız. ben mesela toplu taşıma kullanmadığım kış mevsimlerinde hiç hasta olmazdım, ancak sonradan buraya metro yapıldı, ve o sene kış mevsiminde çok defa toplu taşıma kullandım. bi anda hasta olmaya başladım çünkü metro'da çok çok dar bir alanda çok fazla sayıda kişi nefes alıp nefes veriyor. kaçınılmaz olarak sen başkasının verdiği nefesi kendi ciğerlerine alıyorsun ve başkasının akciğerinden henüz yeni çıkmış taze-canlı-diri virüsler hemen senin akciğerine transfer oluyorlar. asıl tehlike işte bu.

    corona hastası biri de corona'yı kendi nefesi ile ortama verir. ortama verdiği corona virüsleri havada bir süre süzülürler ve sonra bir yerlere konarlar ve bundan sonrasında yüzey üzerinde kalırlar. ancak, bu süreç boyunca corona virüsleri bozulup etkisiz hale gelirler sürekli. yani, hasta kişi nefes verdikten sonra zaman geçtikçe havaya saçtığı virüsler etkisizleşir. bir süre sonra havaya saçtığı virüserin hepsi kondukları yüzeylerde ölmüş (etkisizleşmiş yani parçalanmış) olurlar.

    bunu neden söyledim? bunu söylüyorum ki şunu anlayın, size kargo ambalajı ile corona bulaşma ihtimali çok çok düşüktür. neye kıyasla çok düşüktür? çok kısa süreli gitdiğiniz bir bakkalda arkanızı dönerken arkanıdaki müşteri ile yüz yüze gelip onun nefes verdiği anda siz nefes aldınız diyelim. işte bu noktada siz anlık olarak bir canlı-diri bir corona bombardımanına mağruz kalrısınız. işte asıl tehlike budur.

    tabii ki dışarıdaki toplu ortamlarda yüzeylerin üzerinde corona vardır ama onlar çok daha tehlikesiz. çünkü, 1- o virüsler büyük ölçüde etkisizleşmiş-parçalanmış-yorgun haldeler. 2- eve döndüğünüzde elinizi yıkamanız yeterli.

    tabii ki dışarıya çıkınca elinizi ağzınıza, dudaklarınıza sürmemeye çalışın.

    ama en çok nefes olayından korkun. corona eğer akciğer vasıtasıyla etki eden bir virüs olmasaydı, farklı yollarla etki eden bir bakteri falan olsaydı, o zaman temas ile kapmak kolaylaşırdı. ama, senin ellerin özellikle corona virüsü koysak bile senin nefesine karışmadıkları sürece o virüslerin sana zararı yok. ellerini yıkadığın an korkmana gerek yok.

    su içme olayı da bununla alakalı. mesela sizin ağzınızın içine corona bulaştı diyelim. siz nefes aldıkça azar azar bu virüs havaya karışık akciğerinize gidebilir. ama, şunu bilmelisiniz ki, corona sizin ağzınızın içinde çoğalamaz. çünkü corona sadece akciğer hücrelerini öldürüp kendisini kopyalayabiliyor. doktorların: "sık sık su için" tavsiyesi bu yüzden. ağzına corona geldi ise, su içinde corona su ile mideye gidiyor ve midede zaten anında yok ediliyolar. sık sık su için ki ağzınızın içi sürekli temizlensin.

    tabi evde kapalı oturan birinin sık sık su içmesine ya da sürekli evini temizleyip durmasına hiç gerek yok çünkü corona dediğin şey duvarları aşıp da senin evine girebilecek bir şey değil. hiç dışarı çıkmadan oturuyosan zaten tehlike yok demektir. dışarı çıkınca dönüşte ellerini yıka, dışarıda giydiğin kıyafetleri evde giymeye devam etme, dışarıda diğer insanlarla yüz yüze gelme, yeter.

    Çin'den gelen kargolardan da korkmayın diyolar. zaten kargo 10-15 günde geliyo ve paketin içindeki virüs çoktan etkisizleşmiş oluyo diyolar. gelen kargonun dışındaki ambalajı çöpe atıp elleri yıkadıktan sonra sorun kalmaz. dediğim gibi yani nefes ile bulaşma ihtimali temas ile bulaşma ihtimalinden çooook daha fazla. bu yüzden ben marketlere sabah ilk açıldıkları sırada gidiyorum. bomboş oluyolar çünkü. gün içinde markete gidince illa ki insan oluyo. heme BİM falan bu günlerde bile odlu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Mart 2020; 14:56:43 >
  • Virüsün cansız nesneler üzerinde en fazla birkaç saat yaşayabileceği uzmanlar tarafından dile getirildi. Bu konuda endişeniz varsa paketi aldıktan sonra elinizi yıkamanız yeterlidir. Paketten ziyade kapı kapı dolaşan ve gün içerisinde çok sayıda insanla temas eden kargocunun daha riskli olduğunu söyleyebilirim.
  • Ben insanlardan herşeyi beklerim. adam kapmistir virüsü
    emekcidir hükümete kızar tüm kargolara hapsurur olurmu olur. Ben kargo teslim alınca paketi atıyorum balkona ihtimal zayifta olsa virüs hızla yayılıyor dikkat etmek lazım.
  • ben kargonun poşedini çöpe atıyorum, balkona koyuyorum demliyorum. 1-2 gün sonra açıyorum.
  • hocam biz de sipariş verdik. bakalım nolacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.