Şimdi Ara

Kardeşler arası paylaşılamayan taşınmaz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aramızda çözemediğimiz bir sorun hakkında yasal haklarımız hakkında bilginize başvurmak istiyorum.

    Ben dahil dört kardeşiz. Kardeslerden biri kadın. Babam 10 küsür yıl önce erkek kardeşler arasında üzerine tapulu olan yerleri kura çekme vasıtası ile böldü. Herkesin tarlasının yeri ve sınırı belli. Uzun zamandır da herkes kendi ekini toplayıp satıyor. Ancak tapu babamın üzerine. Küçük kardeşim babamın ona kura ile verdiği arazi üzerine ev yaptırdı ve benle ayni evde kalan babam da o aralar benle arasi bozuk oldugu icin küçük kardeşimin yanına yerleşti. Evin bir kisim parasını babam vermiş. Ancak zamanla küçük kardeşim ile babam arasında belirli tatsızlıklar yasandi ancak kardeşim şehir dışında yaşadığı için pek üstelenmemis mevzular. Gel zaman git zaman bu olaylar birikerek patlama noktasına geldi babam da bana küçük kardeşimi mirasından men edeceğini yani tapu vermeyeceğini yerleri evle birlikte diğer çocuklar üzerine bolusturecegini söyledi. O da olmazsa başkası üzerine satıp oradan size satar gibi bir düşüncesi var. Her ne kadar aralarını yapmaya çalışsak da iki taraf da uzlaşmıyor. Kardeşimin evde ve arazide epey bir yatırımı var ve vazgeçmeye niyeti yok. Bu durumda kardeşim ne gibi yasal hamleler yapabilir? Buna karşılık biz ne yapabiliriz?

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • mevcut durumda mirastan men edemez. 3. kişiye satıp tekrar size satış gösterse muris muvazaası sebebiyle tapu iptal tescil davası gündeme gelir ileride. yani babanıza söyleyin şansını fazla zorlamasın
  • babanız öldüğünde oturur anlaşırsınız bence şimdi olayı husumet haline çevirmeyin. kardeşiniz mülkiyetin tespiti davası açabilir yaptığı harcamaların tespiti için. herhangi bir satış olursa parasını alır. bir başkasının üstünden yapılan işlem size dönersede iptal ettirilir.babanız maksimum sadece saklı payını almasını sağlayabilir yapacağı işlemlerle.
  • TMK 722-723-724
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    mevcut durumda mirastan men edemez. 3. kişiye satıp tekrar size satış gösterse muris muvazaası sebebiyle tapu iptal tescil davası gündeme gelir ileride. yani babanıza söyleyin şansını fazla zorlamasın

    Konu zaten anlaşmazlıkta. Diğer iki kardesim de kötü niyetli esasen yani babam ona pay edilen yerleri bize versin düşüncesindeler. O yüzden de araları bozuk. Biraz mobing uygulaniyor diyebilirim, konusulmuyor gorusulmuyor. Bir ben varım görüşen bu yüzden baskı da yediğim oluyor.



    Babam epey yaşlı 83 yaşında. Annem vefat etti. Kardeşlerim de aklına giriyorlardir elbet. Sonuç olarak uzlaşma pek mümkün görülmüyor.



    Babam vefat etmeden durumu çözmenin bir yolu var mıdır? Hani eve verdiği değeri belirleyip bizden talep edebilir mi kardeşim? Veya kendisine pay edilen yerlerin bedelini talep edebilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Babanız hayattayken kardeşinize hak ettiği payın bedelini versin ve kardeşinizle mirastan feragat sözleşmesi yapsın. Gerçi babanızın yaşı bu tür tasarruflar için biraz sıkıntılı ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki tarafı da alıp konuşmak yasal yollara başvurulduğunda durumun uzayacağını anlatmak en mantiklisi görülüyor benim için.



    Konuya cevap yazıp yardımda bulunan her arkadaşa teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Iki tarafı da alıp konuşmak yasal yollara başvurulduğunda durumun uzayacağını anlatmak en mantiklisi görülüyor benim için.



    Konuya cevap yazıp yardımda bulunan her arkadaşa teşekkür ederim.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.