Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.275
Cevap
5
Favori
80.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben cebime girmeyen paraya birde hazinemize uğramayan paraya para demem !

    2023 te gelmesi mümkün olmayan gaz elbet onları kurtarmaz! Halkın gündemi belli işsizlik ve yoksulluk! Ayrıca bu gaz ve kömür haberleri daha önce 7 kez müjde diye halka lanse edildi ortada ne gaz var ne kömür !!!

  • TPAO Malezya'nin Petronas petrol şirketinin derin deniz sondaj ekibinin en ünlülerinden birini bünyesine kattı.

  • djoz kullanıcısına yanıt
    yeşil kuşak operasyonlarının en civcivli zamanları üstelik. aktrollerin işlerine gelmez, hemen ikilerler konudan hocam.
    not: yeşil kuşak, ılımlı islami ülkeler yaratma ve kontrol etme ile alakalı. cia patentli. tipik emperyalist stratejilerinden. 12 eylül ile birlikte bugünlere bizi getiren olaylar ....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

    Ben cebime girmeyen paraya birde hazinemize uğramayan paraya para demem !

    2023 te gelmesi mümkün olmayan gaz elbet onları kurtarmaz! Halkın gündemi belli işsizlik ve yoksulluk! Ayrıca bu gaz ve kömür haberleri daha önce 7 kez müjde diye halka lanse edildi ortada ne gaz var ne kömür !!!

    Aman hocam neler diyosun, birazdan gelir babasi fahrettin altun olan cocuklar aglarlar VATAN HAINI YUNAN TOHUMU derler sana da

  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    1957 yılında petrol bulduk palavrası sıkan menderes, 1958 yılında MORATORYUM ilan etmiştir.


    MORATORYUM: Bir ülkenin borçlarını ödeyemeyecek duruma düşmesi ve bunu alacaklılara ilan etmesidir.


    Ben şahsen menderesin asılmasını çok yanlış buluyorum.

    EKONOMİ BERBATTI. Darbe olmasaydı ve menderes asılmasaydı zaten sıradaki ilk seçimde nal toplayacaktı ve defolup gidecekti.


    Boşu boşuna astılar ve halkın bir kesiminin gözünde kahraman ettiler.



    Alıntıları Göster
    Menderes'i boşuna övmüyor bu kesim aynı paralelde gidiyor ülke yani çöküş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu rezervi çıkarınca doğalgaz ucuzlamayacaksa çıkarmaya gerek yok.Ucuzlamayacagı halde cikarilacaksa rant var demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğu gaz Sakarya adi verdiler. İtiraz ediyorum laz bölgesinde buldu adi LAZVEGAZ olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek vatanseverlik kılıçla şov yaparak, ülkeyi bölerek olmuyor.

    Kendileri yıllarca Fetö köpeği, sapık hacı hocaların uşağı ve malı olan güruhlar aşağıda yazanları okumasınlar, onlar için önemsiz hatta sakıncalı bilgiler.

    Öte yandan gerçekten vatanını ve milletini seven insanlar, siz lütfen aşağıda yazanları okuyun ve analiz edin.

    ****

    Necdet Pamir'in ısrarlar vurguladığı bilimsel çalışma: “Karadeniz veya Akdeniz'de yapılacak ekonomik bir keşif, enerjide de tam bağımsızlığı savunan bizleri sadece mutlu eder. Ancak bilimsel olmayan yöntemlerle yapılan ve temel sorunların üzerini örten açıklamalara itibar edilmesi beklenmemelidir.”

    Madde madde çözüm önerileri
    Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir, asıl yapılması gereken­leri şöyle özetledi:

    ✔ Yurt içinde, petrol ve doğal gazın aramaları son derece yetersiz. (2019 sonunda: 1.945 arama, 941 tes­pit kuyusu)

    ✔ Petrol Kanunu'nda, TPAO'yu devlet adına arama ve üretim yapma hakkından yoksun bırakan düzenleme kaldırılmalı.

    ✔ TPAO'nun devlet adına faaliyet göstermesi; özerk ve dikey bütün­leşik olarak, yeniden organize edilme­si sağlanmalı.

    ✔ TPAO ve BOTAŞ, Varlık Fonu kapsamından çıkarılmalıdır.

    ✔ TPAO'nun kapatılan temel grupla­rı (sondaj, kuyu tamamlama) ye­niden açılmalı… Emekliliğe zorlanan yetkin ve deneyimli personelin (arzu edenlerin) yeniden istihdamı sağlan­malıdır. Bu husus, özellikle Doğu Ak­deniz'deki faaliyetlerimiz açısından kritik ve stratejik önemde.

    ✔ Doğal gaz, petrol, ithal kömür gibi dışa bağımlı fosil yakıtların enerji tüketiminde ve elektrik üretiminde payını düşürmeye yönelik politikalar ve kısıtlamalar uygulanmalıdır.

    ✔ Özellikle denizlerimizin aranması için, dış politikamızı da birlikte planlayarak, yeni ve özellikle kıyıdaş ülkelerle ilişkileri yeniden tanımlaya­cak bir politika belirlenmelidir.

    ✔ Karadeniz'deki mevcut olumlu yatırım ikliminin, Ege ve Akde­niz için de geçerli olması sağlanma­lıdır (Münhasıe Ekonomik Bölge sorunu çözümlendi).

    ✔ Kıbrıs'ın stratejik önemi bir an bi­le unutulmadan, Doğu Akdeniz'e yönelik çok kapsamlı/çok boyutlu özgün bir politika belirlenmelidir.


    ‘Yetkin yerbilimciler tasfiye edildi'
    Necdet Pamir'e göre önemli sorunlardan birisi de şu: “Bu faaliyetleri yürüten ulusal kurumumuz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yetkin ve deneyimli yerbilimcileri, son yıllarda emekliliğe zorlandı, yani tasfiye edildi. Kurumun en temel daire başkanlıklarından ikisi (Sondaj ve Kuyu Tamamlama) kapatıldı. Gerek Barbaros arama ve gerekse derin su sondaj gemilerimiz (Fatih, Yavuz ve ileride Kanuni) neredeyse tamamen ‘dışarıdan hizmet alınarak' yürütülmekte. TPAO ve BOTAŞ, Varlık Fonu'na bağlandı. Özelleştirilmesi için görüşmeler sürdürülmekte; buna karşın izlenen politikanın adı ‘Milli Petrol ve Maden Politikası' olarak pazarlanmakta. Enerji konusu, en stratejik konuların başında yer alır. Ulusal ve ekonomik güvenliğimizi doğrudan etkiler. Yarın TPAO özelleştirilirse, bu sahalar ve eldeki Doğu Akdeniz dahil ruhsatlar, kimin kontrolüne geçecektir?”

    ***

    Öte yandan bulunan doğalgaz hakkında şunları söylemiş;

    “TEK BİR KUYUYLA AÇIKLANAMAZ”

    Petrol mühendisi Pamir şöyle devam etti: “Tuna 1 kuyusu, Fatih Derin Su Sondaj gemisi tarafından halen delinmekte. Enerji Bakanı'nın açıklamaları ile de teyit edildiği gibi, ‘hedef seviyeye 1000 metreye yakın mesafe var'. Tek bir kuyu (tamamlansa bile) üzerinden, acele rezerv açıklanmasının bilimsel bir değeri yoktur. Bir rezervuarı tanımlayacak yeterli sayıda kuyu açılmadan…Bu kuyularda uzun süreli akış testleri yapmadan… Rezervuar itki mekanizmaları belirlenmeden… Rezerv hesabında kullanılacak çok sayıda parametreyi (örneğin formasyon hacim katsayısı, vb.) belirleyecek basınç-hacim-ısı testleri yapılmadan açıklanan rezerv miktarları tamamen spekülatif ve kamuoyunda yanıltıcı etki yaratmakta. Borsa hareketlerinde de spekülatif etkiler yaratmaktadır. Hükümetin sorumlu davranarak, bu tür açıklamaları geçersiz kılacak resmi açıklamasını cuma günü değil, geçen çarşamba günü yapması gerekirdi.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 23 Ağustos 2020; 12:10:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ana karamız kadar mavi vatana sahip ülkemiz derin deniz sondajını kendi imkanları ile yapma kabiliyetine akp zamanında bile geç dönemde ulaştı bırak son 30 - 40 yılı....

    TPAO AKP'den önce güneydoğuda 3-5 kuyu açmaktan ne yapmış.

    Açıklasın da öğrenelim. Bilelim.

    26 yıl TPAO da çalışmış . Tecrübe önemlidir her zaman. Saygı da duyulur. Uzmanlık alanında konuşmak bu insanlara düşer zaten. Tabela üniversitelerinin rektötünün ne işi var orda o da gereksiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

    Ben cebime girmeyen paraya birde hazinemize uğramayan paraya para demem !

    2023 te gelmesi mümkün olmayan gaz elbet onları kurtarmaz! Halkın gündemi belli işsizlik ve yoksulluk! Ayrıca bu gaz ve kömür haberleri daha önce 7 kez müjde diye halka lanse edildi ortada ne gaz var ne kömür !!!

    Aynı terane aynı saçmalık aynı mantıkla devam ediyor.Yok daha önce 7 defa gaz bulunmuş, petrol bulunmuş, daha önce bilmem kaç defa müjde verilmiş........

    Gaz bulma var, gaz bulma var. Daha önce 7 defa, 9 defa yüzlerce milyar metreküp gaz bulundu mu?

    Daha önce bilmem kaç defa 50-60 milyar dolarlık kaynak keşfedildi mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    çıkan gaza sevinenleri akp müridleri trolllü ilan ediyolar, sevgili vatansever arkadaşlar bir arkasından 500+ filan çıkınca iyice piskolojileri çökücek, ozaman gelip bakmak lazım buraya ağlama duvarına döner burası yeminle şu an boşuna bunlarla ağız dalaşına girmeyin,akp lö lö oy diye takılsınlar..

    👍😂😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    "Enerji uzmanı Necdet Pamir: TPAO’da personelin yüzde 90’ı tasfiye edildi, sondajı yabancı şirket yapıyor."

    https://t24.com.tr/haber/necdet-pamir-tpao-da-personelin-yuzde-90-i-tasfiye-edildi-sondaj-birimi-kapatildi-sondaji-fransiz-sirket-yapiyor,898565

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt
    o saçmalıkları büyük açıklama diye yediren akpye sorsan daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Daha kötüsünü söyleyim daha önce müjde verilenlerden hiçbir yeni kaynak bulunup satışı veya işlenmesi yapılmadı vahim ama bunları görememek daha vahim !


    Şakşakçılık yapacağınıza aslını astarını araştırın bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyorsunuz biat etmeyin kiraya verdiğiniz aklı kullanın!

  • Bu gaz haberlerine inananlar ekonominin iyi olduğuna inananlar ile aynı kesim nasıl olsa, Özdil ne güzel söyledi keşke direk benzin bulundu deselerdi ya  


  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.