Şimdi Ara

Kara Kule vizyona girdi; ilk yorumlar paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kara Kule vizyona girdi; ilk yorumlar paylaşıldı
    Korku ve fantastik edebiyatın usta isimlerinden Stephen King'in popüler kitap serisinden sinemaya uyarlanan Kara Kule (The Dark Tower), dün vizyona girdi. Bu yazın en dikkat çekici yapımları arasında yer alan Kara Kule'nin gösterime girmesi ile birlikte film ile ilgili ilk yorumlar da paylaşıldı.
     
    ABD'de bir grup sinema eleştirmeni, kısa bir süre önce düzenlenen özel gösterim ile Kara Kule'yi erkenden izleme şansı yakalamıştı. Ne var ki Sony eleştirmenlerin film hakkındaki yorumlarını paylaşmasını engelleyen ambargoyu filmin vizyona gireceği güne kadar kaldırmadı. Ambargonun son güne kadar kaldırılmaması, Sony'nin Kara Kule filmine pek güvenmediği yönünde bir algı yarattı.
     
    Filmin vizyona girmesi ile birlikte gelen ilk yorumlar, bu endişelerin yerinde olduğunu gösteriyor. Zira Kara Kule ilgili ilk eleştiriler pek de iç açıcı değil. Son derece geniş bir evrende geçen ve zengin bir mitolojisi olan Kara Kule hikayesinin 95 dakikalık bir filme sıkıştırılması iyi bir filmin ortaya çıkmasını engellemiş gibi görünüyor.
     
    Filmdeki başarılı aksiyon sahneleri ve başrolü üstlenen Idris Elba'nın performansı övgü toplasa da bunun dışında film ile ilgili gelen yorumlar büyük ölçüde olumsuz. Filme yöneltilen eleştirilerin başında; epik bir maceraya dönüştürülebilecek Kara Kule'nin ortalama bir fantastik-aksiyon filminden öteye geçememesi ve daha da önemlisi buna hiç yeltenmemiş olması geliyor.
     
    Filmin bir aksiyon sahnesinden diğerine atlarken karakter gelişimine pek şans tanımaması ve sonuç olarak karakterlerin zayıf kalması da sıkça dile getirilen bir diğer eleştiri. Öte yandan filmin kitap serisinden bir hayli kopuk olması da serinin hayranlarını kızdırmış durumda.
     Kara Kule vizyona girdi; ilk yorumlar paylaşıldı
    Stephen King'in başyapıtı olarak nitelendirdiği Kara Kule serisi; fantezi, bilim-kurgu ve Western türlerini bir araya getiriyor. 1982 yılında yayınlanan Silahşor (The Gunslinger) ile başlayan ve toplamda 8 kitaptan oluşan Kara Kule serisinde, Silahşorlar olarak bilinen eski bir şövalye topluluğunun son üyesi olan Roland Deschain'in hikayesi anlatılıyor.
     
    Bir yandan şeytani güçlere sahip Siyahlı Adam'ın peşinde olan Deschain,
    bir yandan da ölmekte olan dünyasını kurtaracağını umut ettiği efsanevi
    Kara Kule'yi arıyor.

    Yönetmenliğini Nikolaj Arcel'in üstlendiği filmde Roland Deschain'i Idris Elba, Siyahlı Adam'ı ise Matthew McConaughey canlandırıyor. Filmin başrollerinde Elba ve McConaughey'e Tom Taylor, Katheryn Winnick, Abbey Lee ve Jackie Earle Haley eşlik ediyor.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi
    Kara Kule vizyona girdi








  • Rotten Tomatoes da yuzde 19 da suan. Birak ic acici olmasini bence felakete dogru gitmis affsfd

  • Stephen King 19 milyon dolar karsiliginda kitabinin film olmasina izin vermis. Ayrica Stephen King universite yillarinda yazdigi bir kitap.

  • kötü kötü berbat.

  • Kötü berbat yazanlar neye göre kötü onuda söylesinlerde bilelim.

    Şahsen uzun zamandır marvel evreni dışındaki yapımlardan; düzgün,izlenebilecek seviyede olan, aksiyon içeren modernize dünyada geçen fantastik film görmedim.Fragmana göre konuşuyorum gayet iyi görünüyor.

    Matthew McConaughey ve Idris Elba zaten verilen rolün hakkını veren çok kaliteli oyuncular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 5 Ağustos 2017; 21:11:13 >
  • Öyle muhteşem bi film değildi ama ben hikayesini ve işleyişini beğendim. Gebel yorumpar kötü yönünde ama bence izlenebilir.

  • 25 yılda tamamlanmış bir hikayeyi 95 dakikaya mı sığdırmaya çalışmışlar. 9 Tane film çıkardı o hikayeden.

  • Kara Kule vizyona girdi; ilk yorumlar paylaşıldı
    filmden sahne asın bayrakları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Ağustos 2017; 22:38:45 >
  • Şaşırmadım. Bazı filmlerin ki özellikle bu tür uyarlamalarda o havayı daha fragmandan alıyorsunuz yani fos çıkma durumunu. Sarışın, sert ve köşeli yüz hatlı beyaz ana karakteri sen İdris Elba yaparak baştan kaybettin zaten.

  • merakla beklediğim bir filmdi umutlarımı boşa çıkardılar. aksiyon gereğinin yarısı kadar bile değil zaten nerdeyse tüm aksiyonu fragmanda izlemişiz film kısa final vasat ötesi yazık etmişler.

  • Kitabını okumuş ve gözünde mükemmel bir yer edinmiş olup beklentisini çok yüksek tutanlar yüzünden az puan almış olabilir ama kitabı hiç okumamış birisi olarak ben çok beğendim. Çok aksiyonlu, güzel bir filmdi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    Kara Kule vizyona girdi; ilk yorumlar paylaşıldı
    filmden sahne asın bayrakları

    ne var burda
  • kitabın yanından geçemez ve üstelik puanı yüksek gelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tenente -- 6 Ağustos 2017; 2:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum izleyeceğim.Umarım hayal ettiğim gibi bir canlandırmaya uyarlanmıştır.Yani okurken aklınızda olaylar canlanıyor ya o şekil.


    Öldüren Sis gayet iyiydi ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 6 Ağustos 2017; 2:50:11 >
  • Kitaplarını okuyan ve serinin hastası olan biri olarak , kendinize bu kötülüğü yapmayın ve gitmeyin diyorum. Gittiğime o kadar pişmanım ki anlatamam. Böylesine sağlam bir hikayeyi yerle yeksan etmek inanamadım. Evet Idris Elba iyi bie oyuncu ve eline verilen senaryoya paralel iyi oynamış lakin, benim hayalimdeki Roland değil. Siyahlı adamımıza söylenecek söz yok o da iyi bir oyuncu ve hayalimdekine yakın bir Walter ancak hikaye derinliği berbat old. için ve sürenin kısıtlı olmasından ötürü Supernatural , Fringe tarzı bir dizide 1 bölümlük kötü adam oynayan profiller gibi olmuş. Susanna yok , Dean yok , Istanavarlar yok , Shardik yok .... Yok oğlu yoktan ortaya çıkan da doğal olarak YOK. Sinemadan çıktığımda acayip sinirlendim ama yapacak birşeyde yok :) Böyle bir seriye Lotr gibi bir bütçe ve en az 7 devam filmi gerekli , hatta daha fazla da olabilir. Kısaca ben ettim siz etmeyin , kitapları okuyaniar afişine bile bakmasın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitabını okumadım ama madem SK başyapıtım diyor, o zaman Christopher Nolan'a çektirselerdi; bu tür hikaye ve karakter derinliği meselesini en iyi halleden yönetmen kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenci, Asyalı, Ginger, Hintli ve Arap baş rollerde olsa daha iyi olurdu, bu eksik kalmış

  • berbat ötesi bir film sinemaya vereceğiniz parayı lokantada yiyin daha iyi böyle rezil film görmedim. Afişe sakın aldanmayın. doctor who bile ondan güzel di.

  • Seriyi hiç okumadım bu yüzden film harikaydı..notum 9

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetmen seri olacağını söyledi. Elbette kitaba tam uy(a)madıklarını biliyorlardır. Bundan sonraki filmleri görmeden yorum yapmak doğru olmaz. Bir planları vardır. Böyle peşin hüküm vermek sonrasında pişmanlık getirir. Süresini daha fazla yapma imkanları olsa kitaptan daha fazla şey uyarlarlardı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.